Endelig seier

25.09.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Fotballgutta har slitt maksimalt med uttellinga i det siste, men mot Brann løsna det hele og det er en deilig følelse å kunne klatre fire plasser på tabellen, samtidig som man tar fra Brann muligheten til seriegull. Vi har mer om den kampen og sjølsagt alt det andre som skjedde i denne vålerengahelga; men før vi starter gjennomgangen så myser vi på kveldens ekstremt viktige match for rekruttgutta.

Fet tifo mot Brann. Foto: Anders Grydeland.

 

Brumunddal

Dagens gjetord starter altså med dagens viktige kamp i PostNordligaens avdeling 1. Vålerengas rekruttgutter møter nemlig Brumunddal – laget som ligger på den første nedrykksplassen, tre poeng bak Vålerenga; men med bedre målforskjell. Dette er kampen rekruttgutta ikke har råd til å tape. Med seier ligger de på målforskjell under nedrykksstreken. Med uavgjort holder de akkurat stand, men er i trøbbel. Kun seier er egentlig godt nok for å føle oss på vei til fornya kontrakt i PostNordligaen.

 

Brumunddal har nemlig tre av fire kamper hjemme. Riktignok fjerdeplasserte Asker og sjetteplasserte KFUM i de to første; men så er det Finnsnes som ligger nest sist borte i den nest siste kampen og til slutt hjemme mot Grorud som ligger på syvendeplass. Brumunddal er ganske sterke hjemme med 4 – 2 – 4, men desto dårligere borte med 1 – 1 – 9. Derfor er det veldig viktig at Vålerenga 2 tar alle tre poenga i denne kampen.

 

Vålerenga 2s videre program er Finnsnes borte, deretter Grorud hjemme, niendeplasserte Kjelsås borte og til slutt snart opprykksklare HamKam hjemme. Så hva kommer Vålerenga 2 egentlig med i dag? De stiller et sterkt lag og har tatt med fire overårige spillere i Marcus Sandberg, Robert Lundström, Abdisalam Ibrahim og Fitim Azemi. Kun tre av dem kan være på banen samtidig, så én av dem starter på benken. Hvem? Det er det store spørsmålet.

 

Vi føler oss ganske sikre på at Marcus Sandberg starter i mål. Forsvarsrekka er vi mer i tvil rundt. Både Lundström og Jonas Levernes er høyrebacker; Nicolay Grimstad og Ivan Näsberg er venstrebacker og Markus Nakkim, Kristoffer Hay og Näsberg kan spille stoppere. Lundström og Grimstad på backene er det definitivt mest aggressive Vålerenga kan stille med og i så måte det mest spennende. Da blir i tilfelle Nakkim og Näsberg stopperparet; men det spørs vel om Gard Holme er like offensiv i tankegangen som Sotahjørnet. Mest sannsynlig er det nok at han trekker Ivan Näsberg ut på venstrebacken og står med Hay og Nakkim som stoppere i stedet.

 

Så er det midtbanen. Herman Stengel fikk litt overtid i går, men det stopper ikke ham. Han er nok bankers på midtbanen. Rundt ham er det dog mer spennende. Sakarias Opsahl har vært meget god i det siste og er nok trygg på en plass; men blir det Felix Horn Myhre, Ulrik Mathisen, Brede Sandmoen, Abdisalam Ibrahim eller kanskje Bilal Njie som får den siste midtbaneplassen?

 

Og hva blir i så tilfelle angrepet? Azemi spilte om lag femten minutter i går. Det er ikke mer enn at han kan starte i kveld. Thomas Elsebutangen nærma seg å stå nitti minutter mot Asker og det kan bety at Vålerenga kan starte med begge to offensivt. Oliver Valaker Edvardsen har vært den som har skapt mest i det siste, mens Bilal Njie er den uforutsigbare. Kan det tenkes at Gard Holme kaster alle korta inn fra kampstart og starter med alle de fire spissa?

 

I så tilfelle er det Ibrahim som må benkes fra start av de fire overårige. Vi tror det er sånn det blir. For tre poeng og rette opp målforskjellen så Vålerenga 2 er bedre stilt enn Brumunddal der også bør være et essensielt poeng. Helst bør Vålerenga 2 vinne med tre mål eller mer. Derfo bør Azemi starte og med Njie i en tierrolle som flyttes lenger fram på banen i andre omgang når Azemi byttes ut – sannsynligvis for Ibrahim.

 

Vi tror Vålerenga 2 stiller dette laget mot Brumunddal:

Marcus Sandberg

Robert Lundström – Kristoffer Hay – Markus Nakkim – Ivan Näsberg

Sakarias Opsahl – Herman Stengel

Bilal Njie

Thomas Elsebutangen – Fitim Azemi – Oliver Valaker Edvardsen

Benk: Kristoffer Klaesson, Jonas Levernes, Nicolay Grimstad, Ulrik Mathisen, Brede Sandmoen, Felix Horn Myhre og Abdisalam Ibrahim.

 

Brann

Det var en svært viktig trepoenger Vålerengas herrer tok med seg fra Vålerenga kultur- og idrettspark i går kveld. Vålerenga hadde nettopp falt ned på kvalifikasjonsplassen. De tidligere vraka vålerengaspillerene Ruben Kristiansen og Daniel Braaten var skada. Det gjorde at kun Amin Nouri, Sivert Heltne Nilsen og Torgeir Børven var vrakede vålerengaspillere på Branns lag.

 

For Vålerengas del så blei det debut for attenåringen Christian Dahle Borchgrevink i Robert Lundströms karantenefravær. Det var en god debut Borchgrevink gjennomførte og det er slettes ikke noen garanti for at Lundström får tilbake høyrebackplassen i neste kamp.

 

Inngangen til kampen var massiv. Over 10 000 tilskuere på tribunen og et massivt bluss- og røykshow fra EngaTifo akkompagnert av at Klanen sang «Året ått’ognitti ned’ i Istanbul» med fullt trøkk på innmarsjen. Om det var det – eller om gutta plutselig har fått lov til å spise karbohydrater – aner vi ikke; men at det var en langt mer energisk opptreden fra vålerengaspillerne enn det har vært i det siste – det kan vi banne på.

 

 

Det første målet kom på et innkast. Samúel Kári Friðjónsson kasta langt inn. Jonatan Tollås Nation stussa ballen bakover. Henrik Kjelsrud Johansen løp og henta den. Spilte vegg med Daniel Berntsen før han satt opp Chidera Ejuke på hjørnet av sekstenmeteren. Han forsøkte et skudd som blei blokkert, men Friðjónsson dukka opp. Dempa ballen og dytta den forbi en keeper som var helt satt ut. Ballen rulla akkurat nok over streken til at det blei et godkjent mål.

Den ballen er akkurat nok over streken. Foto: Anders Grydeland.

 

Rett etterpå var det flipperspill inne i Vålerengas felt. Det var fire mot to i Vålerengas felt og en ekstremt god redning av Adam Larsen Kwarasey hindra utligning. Det hagla med store sjanser og da Christian Grindheim og Simen Juklerød spilte vegg som gjorde at Grindheim fikk igjen ballen på sekstenmeterstreken var Vålerenga svært nærme. Grindheims venstreslegge traff dessverre tverrliggeren og ut.

 

I sekundene før slutt angrep Vålerenga nydelig. Daniel Berntsen storspilte, forserte fint og la tilbake til Friðjonsson som fyra av. På returen var Chidera Ejuke frampå og skulle bare sette ballen opp over brannkeeperen, men løfta ballen over tverrliggeren. Alle sjansers mor blei brent.

 

Det kunne ha kosta dyrt. For tidlig i andre omgang kom utligninga. En dårlig inngripen av Larsen Kwarasey førte til en skuddmulighet. Enar Jääger blokkerte det første, men den neste satt i nettmaskene og vi var like langt.

 

Kjelsrud Johansen viste sin styrke og fikk ballen fram til Friðjónsson som fyra av igjen. På returen kom Juklerød, men også hans skudd blei blokkert. Men åtte minutter før full tid fikk Ejuke ballen av Juklerød helt ute på kanten. Han satte fart innover i banen og dro av tre – fire – fem brannspillere og skøyt tilbake i det venstre hjørnet. Et herlig mål, åtte minutter før full tid.

Chidera Ejuke senka Brann med dette skuddet. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det blei lagt til fem minutter og Brann fikk en kjempesjanse, men en litt dårlig touch og resolutt reaksjon fra Larsen Kwarasey gjorde at det kun blei hjørnespark som heldigvis ikke førte til mer en enn heading rett utafor. Dermed blei det tre poeng og Vålerenga står litt bedre før sesongavslutninga enn laget gjorde før serierunden. Nå er det riktignok kun to poeng ned til kvalikplassen, men både Kristiansund og Sogndal ligger bak Vålerenga med dårligere målforskjell. Dessuten er det fem poeng ned til direkte nedrykk.

 

Som en liten bonus foran neste runde ser vi for oss følgende scenario. Vålerenga slår Stabæk borte. Brann taper hjemme mot Kristiansund, Sogndal slår Molde på Fosshaugane og Aalesund vinner i Sandefjord og når Tromsø da slår undulatene på Alfheim, så faller undulatene ned på kvalikplass og ligger dessuten kun tre poeng foran direkte nedrykk. Ja, og så klatrer Vålerenga opp til en åttendeplass da.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Brann:

Adam Larsen Kwarasey

Christian Dahle Borchgrevink – Jonatan Tollås Nation – Enar Jääger – Simen Juklerød

Christian Grindheim – Magnus Lekven

Samúel Kári Friðjónsson

Daniel Berntsen – Henrik Kjelsrud Johansen – Chidera Ejuke

Innbyttere: Fitim Azemi (12 min. for Berntsen), Markus Nakkim (3 min. for Chidera Ejuke) og Herman Stengel (overtid for Friðjónsson).

 

Vålerengas beste
    Chidera Ejuke  
   Samúel Kári Friðjónsson  
  Adam Larsen Kwarasey  

 

Avaldsnes

Vålerengajentenes andre hjemmekamp kom mot Avaldsnes, et topplag som kom til Oslo for å sikre seriesølvet i toppserien. Vålerenga hadde ytterligere spillere på liste over uaktuelle spillere til denne kampen. Elise Krieghoff er ute med en strekk, men aller verst er det at Ingrid Søndenå har fått påvist svulst på hjernen og skal opereres i dag. Vi ønsker Søndenå lykke til med operasjonen og håper å se deg tilbake i den blå vålerengadrakta igjen neste sesong.

Ingrid Søndenå blei hylla på søndag. Foto: Kenneth Myhre.

 

Med skadeproblemene fikk Adriana Imeri sin debut fra start. Hu kom inn som innbytter mot Kolbotn, men denne gang var det klart for et oppgjør mot selveste Elise Thorsnes. Sentralt var heldigvis Tina Dalgård tilbake. Hu spilte litt midtstopper i oppkjøringa og fikk oppgaven om å ta over for Søndenå. Den oppgaven gjorde hu veldig bra.

 

Vålerenga var det klart førende laget i kampen og det laget som skapte mest i første omgang. Dessverre var innleggene som regel litt for dårlige, men det blei noen gode avslutningsmuligheter også og Theresa Nielsen burde ha scora da hu kom igjennom aleine med keeper. Bakover var det full kontroll og vi begynte å lure på hvorfor Thorsnes og Cecilie Pedersen i det hele tatt var med til EM.

 

Det sto målløst til pause og ti minutter ut i andre omgang skjedde det fatale. Pedersen blei spilt igjennom og Michelle Betos starta å løpe fram. Så stoppa hu opp og nølte. Deretter løp hu igjen. Resultatet var at Pedersen nådde ballen først, spilte forbi Betos og blei felt. Tina Dalgård hindra scoring, men Betos fikk det røde kortet og med 34 minutter igjen av andre omgang snudde kampbildet.

 

Det var Imeri som blei ofra og dermed mista Vålerenga #8 Theresas offensive kraft, men Vålerenga måtte ta ut en spiller og sette inn Josefine Ervik i mål. Og Ervik gjorde et par praktredninger rett etter at hu kom inn, men på et hjørnespark var det ingen som dekka opp Thorsnes og hu fikk heade helt uforstyrra i mål. Det nytter ikke. Å telle opp spillere må man rett og slett gjøre.

 

Maren Hauge og Anne Lise Olsen fikk hver sine muligheter inne i femmeteren, men Hauge klarte aldri å rettvende seg – og prøvde heller ikke et frekt hælspark, mens Olsen bomma på åpent mål. Dermed røyk Vålerenga på et tap 0 – 1 og dermed ser bronsemedaljen vanskelig ut å nå. Men laget kan fortsatt slå sin toppserierekord. Den er med en femteplass og det er ikke langt opp til Røa på en fjerde.

 

Neste kamp er allerede onsdag i Vålerenga kultur- og idrettspark. Det var bra stemning mot Avaldsnes og sjøl om sangfeltet ikke er så stort, så fungerer det utrolig bra på vår nye stadion. Vi håper så mange som mulig møter opp igjen. Vinner jentene denne hengekampen er de på femteplass, kun to poeng bak Røa på fjerde.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Avaldsnes:

Michelle Betos

Adriana Imeri – Jennie Nordin – Tina Dalgård – Ellen Wang

Aivi Luik

Stephanie Verdoia – Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir

Theresa Nielsen – Camilla Kur Larsen – Maren Hauge

Innbyttere: Josefine Ervik (33 min. for Imeri) og Anne Lise Olsen (16 min. for Verdoia).

 

Vålerengas beste
    Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir  
   Stephanie Verdoia  
  Aivi Luik  

 

Lyngdal

Rekruttjentene har gjort en sterk sesong, men nå på slutten sliter de med mye skader og tung belastning på mange junior- og jentespillere. Mot Lyngdal mangla de sågar keeper og stilte med spiss Lea Høiness i mål og hadde i tillegg henta inn tre spillere fra Vålerenga C i tredje divisjon for å klare å stille lag. På tross av problemene klarte jentene igjen å krige til seg poeng. Det blei dog med ett poeng etter at Anne Lise Olsen scora for Vålerenga 2.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Lyngdal:

Lea Høiness

Kamilla Haugen Rudland – Elise Gjester – Frida Lyshoel – Eline Nordbak

Marthe Borchgrevink

Kine Fløtre – Emilie Libakken Østerås

Johanne Eide Bruun – Anne Lise Olsen – Synne Sofie Christiansen

Innbyttere: Marit Emaus Flaa, Martina Schoder Moreno, Julie Rånes og Emma Spets.

 

Stabæk

Vålerengas G16-lag møtte Stabæk på Nadderud i nasjonal serie. Det var i utgangspunktet et toppoppgjør, men etter kampen har Vålerenga falt ned til en fjerdeplass. Stabæk tok ledelsen midtveis i første omgang og økte den før Emanuel Longe Grønner reduserte fire minutter før pause. På overtid i andre omgang scora Stabæk to ganger og dermed endte kampen 4 – 1 til hjemmelaget.

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Stabæk:

Magnus Sjøeng

Leo Cornic – Fredrik Holme – Martin Bech Riisnes – Nathaniel David

Kenneth Nguyen – Osame Sahraoui – Harald Martin Hauso – Oskar Opsahl

Mathias Bråten – Emanuel Longe Grønner

Innbyttere: Ian Barobe (31 min. for Hauso), Ole Tobias Brendeland (20 min. for Nguyen) og Erik Rylandsholm (5 min. for David).

 

Lillehammer

På lørdag tok Vålerenga endelig sitt første poeng for sesongen. Det var i Kristins Hall det skulle skje og det var deilig og endelig se Vålerenga ta ledelsen i en hockeykamp igjen. Et kvarter ut i kampen dro Lillehammer på seg en fem mot tre situasjon og da var Tobias Lindström nådeløs. Assistert av Morten Ask og Rasmus Ahlholm sendte han Vålerenga i ledelsen.

 

Men Vålerenga har gjort dette et par ganger. I det perioden så vidt har starta, så slipper de inn et baklengsmål. Det skjedde igjen i midtperioden og dermed var laga like langt. Det tura og gikk mot overtid og dommerne overså noen soleklare utvisninger på lillehammerspillere. Særlig kølle opp i ansiktet bør de klare å få med seg. I stedet gikk rullgardnina ned for Tallak Lyngset som pådro seg matchstraff 118 sekunder før full tid.

 

Etter å ha ridd unna fire minutter i undertall fire mot fem og tre mot fire pådro Filip Gunnarsson seg en billig tominutter for slashing. Vålerenga sliter, men det hjelper ikke på at de også må spille mot dommerne. Dermed fikk Lillehammer fem mot tre og det blei dermed med ett poeng for Vålerenga i denne kampen. Årets første poeng var uansett viktig. Nå er de i hvert fall i gang.

 

Neste kamp er mot Stjernen i Furuset Forum på torsdag. Da trenger gutta hjelp igjen. Skal de nå sluttspill må de nesten vinne de oppgjøra der og i den kampen mangler også Lyngset, så da antar vi at Marius Johansen får sjansen igjen til å vise seg mer fram. Den bør han ta vare på.

 

Keeper

Steffen Søberg

Edvin Olofsson

1. rekke Brede Frettem Csiszar Morten Ask
Martin Laumann Ylven Tobias Lindström Rasmus Ahlholm
2. rekke Joachim Sommer Nielsen Andreas Øksnes
Thomas Olsen Filip Gunnarsson Fabian Gunnarsson
3. rekke Tallak Lyngset Marius Johansen
Marcus Ekberg Colin Spaberg Olsen Rasmus Juell
4. rekke    
Vegard Aspehaug Magnus Fischer Rolf Thomas Aastad

 

Vålerengas beste
    Tobias Lindström  
   Morten Ask  
  Brede Frettem Csiszar  

 

Bækkelaget

Vålerengas håndballjenter tok en sterk seier mot den tidligere storheten Bækkelaget lørdag. Etter hele åtte mål av Anna Sandermoen stakk jentene av med seieren 24 – 21. Dermed passerte Vålerenga Bækkelaget på tabellen og ligger nå kun to poeng bak Nordstrand 2 (som har én kamp mer spilt) og Follo 2 som topper serien. Kun serievinneren rykker opp i andredivisjon.

 

Ullensaker/Kisa

Innebandygutta starta sesongen veldig fint, men det blei bråstopp i andre kamp. Borte mot Ullenskar/Kisa tapte gutta 10 – 6 etter å ha leda 3 – 4 etter den første perioden. Ganske surt og dermed falt laget ned til en tredjeplass i første divisjon avdeling øst.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Brumunddal, PostNordligaens avdeling 1, VKIP