Byderby

21.09.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I kveld må Vålerenga Hockey levere varene «hjemme» i Furuset Forum. Etter fire strake tap og en ekstremt dårlig kamp mot Sarpsborg på tirsdag står laget fortsatt med null poeng, bånner tabellen og er for øyeblikket ikke lenger best i byen. Manglerud Star – dagens motstander – ligger langt over Vålerenga på tabellen. Det må det gjøres noe med i kveld – alt annet er tre poeng og kontakt med Manglerud Star er rett og slett for dårlig.

Kan Martin Laumann Ylven og Vålerenga snu trenden i kveld? Foto: Kenneth Myhre.

 

Det er tidlig i sesongen ennå og det er et fryktelig tett program. Dette programmet burde Vålerenga benytte bedre. Som det best trente laget skal de ikke være laget som faller igjennom når programmet er som tettest – men det har de gjort så langt.

 

I kveld blir det viktig å stoppe Lars Jonas Berglund. Han har scora fem av Mangleruds tretten mål denne sesongen. Så må Steffen Søberg opp i ringa. En redningsprosent på 85 kan ikke han være bekjent av. Her må skjerpes på alle nivåer.

 

Forum er fortsatt ikke utvida i henhold til getligaens regler, men Vålerenga har fått dispensasjon til å spille med fjorårets kapasitet i de fire første hjemmekampa. Deretter må kommunen ha fått ny tribune på plass. Vi håper mange tar turen i kveld, gutta trenger hjelp fra tribunen.

 

Cupexit

Vålerengas fotballherrer klarte ikke å nå cupfinalen og dermed er europadrømmen over for guttas del. Det var dog mye bedring i kampen og for en gangs skyld skapte Vålerenga en god del målsjanser. Vålerenga burde også tatt ledelsen da Daniel Berntsen presist fant Henrik Kjelsrud Johansen inne i sekstenmeteren. Kjelsrud Johansen brukte breisida, men traff dårlig. Alt for nært keeper. Der skal en  spiss rett og slett score.

 

I stedet slo Sarpsborg 08 tilbake rett etterpå. En grusom klarering av Enar Jääger rett i nærmeste spiss førte til en kort kontring fra et par og tyve meter. På bakre stolpe blei ballen styrt inn og Vålerenga var slått ut av cupen. Hvorfor? Fordi ingen på Vålerenga klarer å sette ballen i mål.

 

I andre omgang måtte Vålerenga framover, men skudda fortsatte å gå utafor eller over. Og dårlig forsvarsspill skapte nok et baklengssmål. Til slutt gjorde Ronny Deila et dobbeltbytte og satte inn Fitim Azemi og Chidera Ejuke. Ejuke klarte å skapte litt og på slutten fikk Vålerenga et bra trøkk framover, men igjen – spissene til Vålerenga treffer ikke innafor ramma. Da går det ikke.

 

Straffesparket Sarpsborg 08 fikk på slutten var av den aller billigste sorten – omtrent like billig som Nicklas Bendtners skuespill. Vålerengas forsvar har uansett store problemer. Det samme har angrepet og det må stilles spørsmål ved hvorfor spillere aldri forsøker å stikke i bakrom på stussene som Henrik Kjelsrud Johansen nær sagt vinner hver eneste gang. En bakromsspiss kunne vært fint å ha på benken, men Bilal Njie var én av to som blei ofra fra tyvemannstroppen. Rart!

 

Vålerenga stilte med følgende lag mot Sarpsborg 08:

Adam Larsen Kwarasey

Robert Lundström – Jonatan Tollås Nation – Enar Jääger – Ivan Näsberg

Herman Stengel – Christian Grindheim

Samúel Kári Friðjónsson

Daniel Berntsen – Henrik Kjelsrud Johansen – Simen Juklerød

Innbyttere: Chidera Ejuke (24 min. for Berntsen) og Fitim Azemi (24 min. for Näsberg).

 

Hamkam

Vålerengas G19 lag i interkretsserien møter HamKam i interkretsserien i dag. Kampen spilles på Briskeby og det er et svært ungt vålerengalag som har reist nordover. Seks sekstenåringer er med. Keeper Sander Nordby, forsvarsspillerne, Leo Cornic, Fredrik Holme og Martin Bech Riisnæs. midtbanespiller Osame Sahraoui og spiss Mathias Bråten. Ellers er det interessant å se at venstreback Robin Loe Nielsen er tilbake etter skade.

 

Hamkam ligger på tredjeplass, plassen bak Vålerenga men hele ti poeng skiller laga. Det er to poeng opp til Stabæk i kampen om å vinne interkretsserien. Stabæk møter bånnlaget Lillestrøm som kjemper med Bærum om å unngå nedrykk til interkrets B.

 

Bærums Verk Hauger

Vålerengas J19-lag i førstedivisjon har et par hengekamper og fem poeng opp til tabelltoppen. I kveld møter de Bærums Verk Hauger på Valle. Med skadesituasjonen i laget er det et meget tynt lag som Vålerenga kan stille. Kun tolv spillere i troppen. Det inkluderer fem sekstenåringer og to femtenåringer.

 

Landslag

Fredrik Oppegård og Trygve Aarstad spiller i dag landskamp for Norges G15-lag mot Sverige. Aarstad starter kampen, mens Oppegård starter på benken. Forrige kamp vant Norge og igjen spiller de altså mot Sverige i Moelv.

 

Hands

Vålerengas håndballjenter tapte i går mot Nordstrand 2 16 – 29 i Jordalhallen etter å ha liggi under hele 7 – 17 etter første omgang. Dermed fikk den gode sesongstarten seg en liten knekk for jentene, men 3. divisjon er en tett serie og det er tvilsomt at noen lag skal gå spesielt ubeseira igjennom serien. Vi veit heller ikke hvor mange førstelagsspillere Nordstrand 2 kom med i denne kampen, men etter sifrene å dømme må det ha vært en del.

 

Vålerenga i dag:

16:00 Fotball: Norge G15 – Sverige, Treningskamp, Moelv

18:30 Hockey: Vålerenga Herrer – Manglerud Star, Getligaen, Furuset Forum

19:30 Fotball: HamKam – Vålerenga G19, Interkrets, Briskeby

20:30 Fotball: Vålerenga J19 – Bærums Verk Hauger, 1. divisjon, Valle kgb