Vålerenga Hockey forsterker

14.09.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga Hockey møter i kveld lørenskog i bordtennishallen ved Metrosenteret – og til denne kampen debuterer en ny løper for Vålerenga. Det er Fabian Gunnarsson, lillebroren til Filip, som kommer på utlån fra Mora. Gunnarsson starta karrieren i Färjestad og har to sesonger i MoDo før han gikk til Mora og fikk spille voksenhockey for første gang i Allsvenskan. Han har spilt på det svenske U16, U17 og U18-landslaget.

Fabian Gunnarsson kommer til Vålerenga på utlån. Foto: Jarl-Erik Sandberg.

 

Gunnarsson er ikke den store poengplukkeren, men kommer til å bidra med mye energi i laget. Han er på utlån etter at Mora rykka opp til SHL. Med tre sesonger bak seg i allsvenskan bør svensken ha gode forutsetninger for å lykkes i Vålerenga.

 

Forum på dispensasjon

Det hele er ganske ufattelig. Tre dager før Vålerenga skal spille getligakamp i Furuset Forum har ennå ikke kommunen fått på plass den nye tribunen som skal øke kapasiteten til 2 000 hvilket er et krav for å bli godkjent i getligaen. Bortforklaringene til kommunen er like dårlige som de pleier å være. Ansvarsfraskrivelsen like stor.

 

Dette kunne ha blitt en rein katastrofe for Vålerenga, men nå går hockeyforbundet inn og gir midlertidig dispensasjon til at Vålerenga kan spille de første fire getligakampa i Forum på fjorårets kapasitet. Dette burde rett og slett være unødvendig. De hadde en halv sesong å få den byggetillatelsen på før sommeren tok til…

 

Lørenskog

Lørenskog er ikke det samme kjøpelaget de var i fjor, forfjor og har vært de siste ti åra. For én gangs skyld har de ikke hatt økonomi til å raske med seg halve Vålerenga før sesongstart. Det skyldes at klubben balanserer på grensa til konkurs. I serieåpninga slo de xxx 2 – 3 på bortebane.

 

Vålerenga tapte serieåpninga 3 – 4 for Storhamar, men viste i kampen at de blir å regne med også i år. Laga møttes i Furuset Forum for ni dager sida og da stakk Vålerenga av med seieren 6 – 5 etter spilleforlengning. En rotete kamp av Vålerenga der de gikk fra å lede 4 – 1 tidlig i tredje periode til å ligge under 4 – 5.

 

I kveld forventer vi at Vålerenga står løpet ut og tar hjem en solid seier over det konkurstrua laget i bordtennishallen. Det er viktig å komme godt i gang og med marginer imot i Hamar blir det ikke mindre viktig i kveld. Vålerenga mangler fortsatt Andreas Braavold, i tillegg til at Anders Myrvold la opp etter serieåpninga.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Hockey: Lørenskog – Vålerenga Herrer, Getligaen, Lørenskog Ishall