Pettersen og Klausen ut

13.09.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Idag kom nyheten om at Fredrick Pettersen takker for seg i Vålerenga. Han reiser til Grorud og blir dermed den fjerde midtspissen som forlater Vålerengas juniorlag i sommer. Jørgen Linna, Christian Njøten og Magnus Retsius Grødem (utlån) har alle forsvinni ut. Det tynnes i den stallen som skal kjempe om semifinaleplass i NM på Lerkentadion og vi begynner alvorlig talt å lure på hvem som skal score mål i den kampen. Chidera Ejuke og Aron Dønnum er vel også opptatt med a-lagets kamp og uaktuelle for juniorlaget dagen før.

Fredrick Pettersen gir seg i Vålerenga. Foto: Instagram.

 

Keeper Tinius Klausen har også forlatt Vålerenga til fordel for Lyn. Dermed har hele syv sisteårsjuniorer forlatt Vålerenga denne sommeren. Dette gjør at sekstenårskeeper Sander Nordby rykker opp i juniorstallen 3,5 måned tidligere enn planlagt. Nordby blir den fjerde sekstenåringen i rekruttstallen. De andre er høyreback Leo Cornic, midtstopper Harald Martin Hauso og ving Oskar Opsahl. At Nordby tas opp fører også til at det blir mer spilletid på femtenåringene Christoffer Bugge og Magnus Sjøeng i sekstenårsklassen.

 

Tre kvartfinaler i NM

Det er altså NM til helga og det med hele tre kvartfinaler. Og det er trøblete. Lørdag spiller Vålerengas G16-lag klokka 13:30 i Vålerenga kultur- og idrettspark mot Bodø/Glimt. Det var ønskelig å ha denne kampen på søndag og kjøre dobbelt opp med J16 som møter Herd i Vålerenga kultur- og idrettspark klokka 15:00. Men det norske G15-landslaget bestemte seg for å være vanskelige og flytta samlinga si til avreise søndag. Hallo! Landslaget legger altså avreise til dato det er satt opp kvartfinale i NM. Hvor brødhuer kan disse jævlene i forbundet egentlig bli?

 

Å spille søndag ville dermed ført til at både Trygve Aarstad og Fredrik Oppegård blei utilgjengelig for Vålerengas G16-lag. Dette er to sentrale spillere i laget og det blei dermed uaktuellt å spille søndag sammen med jentene som møter Herd. Dermed ender det i en kampkollisjon lørdag, da G19-laget møter Rosenborg på SalMar-banen. Denne kampen kan nemlig ikke spilles søndag, siden både Rosenborg og Vålerenga har rekruttkamp på mandag der regelverket om overårige spillere gjør at klubbene ikke kan stille lag uten juniortroppene sine.

 

Vi gratulerer Norges Fotball Fiender med å være de dårligste i klassen til å sørge for at Norgesmesterskapet blir det viktigste å vinne for juniorene og gutte- og jentespillerne i løpet av sesongen. Det burde det jo være. Det kjempes tross alt om cupfinale. Men gang etter gang ser vi at de yngre landslaga får tullete treningssamlinger i tidspunktet det skal avvikles NM på. Den sikreste måten å sørge for at de beste laga ikke kan stille.

 

G16-kampen lørdag og J16-kampen søndag vil sjølsagt bli streama av Klanens Webradio, men å være både i Oslo og Trondheim samtidig klarer sjøl ikke folk med splitta personlighet å få til, så G19-kampen utgår dessverre fra Klanens Webradios sendeskjema.

 

Friðjónsson

Samúel Kári Friðjónsson fikk seg en vridning i kneet mot Sarpsborg 08, men det er ikke alvorlig og han kan være tilbake på banen allerede borte mot Rosenborg.

 

Telleproblemer

Vålerengas damekamp blei visst sett av ganske mange flere enn det oppgitte publikumstallet. Vålerenga jobber nå med å finne ut hvor mange det er som ikke blei registrert inn. Sånn går det når Vålerenga prøver seg på tekniske dubeditter og går vekk fra pølsepapir. Vi venter spent på å vite hva rekorden faktisk er.