Åpningshelg!

08.09.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Herre Jemini! Vi har klart det! Etter 104 år står en splitter ny fotballstadion ferdig – og den åpnes med en brakfest i tre dager til ende. Allerede i dag tjuvstarter en bråte supportere festen. Klanen Railways har gjenoppstått fordi Vålerenga Hockey serieåpner i Gjøvik Olympiske Fjellhall. Så smeller det skikkelig på lørdag. Offisiell åpning av stadion. Vålerenga mot Kolbotn i ToppSerien, tidenes første kamp på Vålerenga kultur- og idrettspark som den så fint heter.

Men det gir seg ikke med det. Etter den historiske første kampen til Vålerengas damelag, med kampstart 15:00, så fortsetter festen. Klanens fest – «Børst og ball» på torget utafor stadion rett etter kampslutt og utover de seine kveldstimer. Herreløse går på scenen allerede klokka 18:00. Søndag avsluttes åpningshelga med den første EliteSeriekampen, Vålerenga mot Sarpsborg 08. Kampstart er 18:00.

 

Dette er helga med stor V – for Vålerenga!

 

Fredag

Ja, vi blander fredagen og Vålerenga Hockeys serieåpning mot bønda fra Hamar inn i åpningshelga. For den er så absolutt en del av den. I mangel av Jordal Amfi, et amfiteater som ser ut til å bli kraftig forsinka, så klinker altså Vålerenga til og dytter seriestarten bort til den nærmeste hallen som er stor nok – Fjellhallen i Gjøvik.

 

Klanen Railways kjører til Gjøvik for å se Vålerenga knuse bønda i det som er annonsert som Patrick Thoresens hjemkomst til norsk ishockey. For oss er det mye større enn som så – det er Anders Myrvolds comeback i Vålerenga!

 

Mange har vært nervøse. Laget ser tynt ut, særlig på backplass – og skader. Huff! Men slapp av. Det årner seg for kjekkere gutter. De har trent knallhardt i sommer og regelrett knuste all motstand i IronMan-konkurransen før sesongstart. Vi veit hvordan Norge tok store steg med Camp Roy før VM og OL. Vålerenga har Camp Roy hele sesongen. Vi er best trent! Vi legger ekstra vekt på ordet BEST!

 

Og skadeplagene er ikke store. Tallak Lyngset meldte seg sjøl kampklar på kickoffen på Vålerenga Vertshus på onsdag. Det er viktig – for med Anders Braavold ute er det litt tynt på backsida; men med poengplukkerne Morten Ask og Joacim Sommer Nielsen der bak og trygge backer som Brede Csiszar, Tallak Lyngset og Andreas Øksnes så skal det bli svært vanskelig å få skutt den pucken inn bak Steffen Søberg. Vålerenga trenger bare ett mål. Martin Laumann Ylven fikser det. Vær du sikker!

 

Lørdag

Lørdag er selveste dagen. Dagen da den viktigste hendelsen i Vålerengas 104 år lange historie siden stiftelsesdatoen 29. juli 1913. Aldri før har Vålerenga spilt på sin egen hjemmebane. Nå skjer det for første gang i historien. Toppseriekampen mellom Vålerenga og Kolbotn blir den første historiske kampen på vår egen grunn. Åpningskampen!

 

Hvem får det første avsparket? Vi tipper på Maren Hauge. Hu har vært i klubben siden 2013 og har vært en av klubbens aller viktigste brikker framover. Anne Lise Olsen er et annet valg som sniker seg inn; men hu var svært uheldig mot Sandviken og fikk en skikkelig karamell. Det er usikkert om hu er i stand til å spille.

 

Kolbotn ligger bak Vålerenga på tabellen og er en perfekt motstander i denne kampen. Klubben har et navn, men skal på papiret være svakere enn Vålerenga. Vi tror også de får en skikkelig bakoversveis av rammen rundt kampen. Der skal Vålerengas lag være mer rutinerte. Emilie Libakken Østerås spilte landskamp for Norge J15 i går, så hu er uaktuell til troppen. Dermed tror vi på følgende lag mot Kolbotn:

Michelle Betos

Theresa Nielsen – Jennie Nordin – Ingrid Søndenå – Ellen Wang

Aivi Luik

Stephanie Verdoia – Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir

Camilla Kur Larsen – Elise Krieghoff – Maren Hauge

Benk: Josefine Ervik, Tina Dalgård, Frida Lyshoel, Marthe Borchgrevink, Synne Sofie Christiansen, Celin Bizet Ildhusøy og Kine Fløtre.

 

Børst og ball

Festen til Klanen kommer så. En heidundrandes fest med Herreløse, Ole Henrik Halvorsen, Oslo Ess, Gatas Parlament, Bjølsen Valsemølle og Islandsgate. Det er en råsterk rekke med vålerengaband. Aldersgrense er 18 år, siden det er ølsalg.

 

Søndag

For de som ikke har fått nok av festen, men klarer å komme seg opp på søndag også, så fortsetter åpningshelga med en utsolgt EliteSeriekamp mot Sarpsborg 08. En motstander Vålerenga har det med å møte ved store anledninger. Femtiårsjubileumet (riktignok FK Sarpsborg), hundreårsjubileumet og nå altså den første eliteseriekampen på ny stadion. Fellesnevneren for alle disse festene er at Vålerenga har gått seirende ut. Vi ser ingen grunn til at det skal stoppe.

 

Hva slags lag Vålerenga kommer med er derimot usikkert. Den bakre femmeren er som den alltid er, men midtbanen og angrepet blir nytt. Det vi har sett på treninger i det siste er at Ronny Deila snur midtbanen. Fra en A med Ghayas Zahid i tierrollen til en V, sannsynligvis med Christian Grindheim som anker. Alternativet er Magnus Lekven.

 

På de da framskutte indreløperplassene er det spennende. Daniel Fredheim Holm scora i den rollen på treninga på torsdag. Han kjemper om en plass, men vi tror ikke det blir startellever på Fredheim Holm. Vi tror Deila faller ned på Samúel Kári Friðjónsson og Daniel Berntsen som indreløpere. På torsdagstreninga var Berntsen helt rå – og da sola omsider titta igjennom skylaget svarte Berntsen med å score to mål. Han ser ut som formspilleren.

 

I angrepet er det også litt småvanskelig å sette laget. Vi tror Aron Dønnum er ganske sikker på sin plass. Mohammed Abdellaoue og Henrik Kjelsrud Johansen kjemper om midtspissplassen, mens Fitim Azemi ikke ser ut til å være klar for startelleveren ennå. Bård Finne er skada. Chidera Ejuke ser derimot meget spennende ut og vi tror han har en god sjanse på å få en plass i startelleveren som vi gjetter på blir slik:

Adam Larsen Kwarasey

Robert Lundström – Jonatan Tollås Nation – Enar Jääger – Simen Juklerød

Christian Grindheim

Samúel Kári Friðjónsson – Daniel Berntsen

Chidera Ejuke – Henrik Kjelsrud Johansen – Aron Dønnum

Benk: Marcus Sandberg, Ivan Näsberg, Markus Nakkim, Magnus Lekven, Daniel Berntsen, Herman Stengel og Mohammed Abdellaoue.

 

Hands

Håndballen må ha oss unnskyldt for at vi bare smått og pent nevner at også de har serieåpning i helga.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Fredag 19:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Storhamar, Getligaen, Gjøvik Olympiske Fjellhall

Lørdag 14:30 Fotball: Brann – Vålerenga G16, Nasjonal serie høst 01, Nymark kunstgress 4

Lørdag 14:45 Offisiell åpning av Vålerenga kultur- og idrettspark

Lørdag 15:00 Fotball: Vålerenga Damer – Kolbotn, Toppserien, Vålerenga kultur- og idrettspark

Lørdag 17:00 Konsert: Børst og Ball, torget til Vålerenga kultur- og idrettspark

Lørdag 17:30 Håndball: Kolbotn – Vålerenga Damer, 3. divisjon avd 2, Sofiemyrhallen A

Søndag 14:00 Håndball: Vålerenga Herrer – Vikhammer, 2. divisjon avd 2, Jordalhallen

Søndag 14:00 Supportertog fra Vålerenga Kjerke til Vålerenga kultur- og idrettspark

Søndag 18:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Sarpsborg 08, Eliteserien, Vålerenga kultur- og idrettspark