Hockeykickoff i kveld

06.09.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det nærmer seg ny stadion og dessuten hockeystart. Som et første ledd åpna i går Vålerenga Sjappa og det var et renn av folk innom. Omsetninga må ha vært meget god på åpningsdagen og det var kommet en del nyheter. Flere nye skjerf og t-skjorter er kommet til. Det er et langt større lokale enn på Fyrstikktorget og dermed blir det heller ikke så trangt mellom hyllene. Det er en butikk som langt på vei byr til mer salg enn hva de tidligere lokalene gjør.

 

Vi gleder oss til å se hvordan det går. Fredag åpner også Øst – den nye puben med matservering ved siden av Sjappa. Også der ser det fint ut, så får vi håpe at bedriftene rundt i området tar i bruk stedet som lunsjsted og at det blir en sportspub på kvelden for lokalbefolkninga på Valle, Helsfyr, Ulven, Økern og Hasle.

 

Og mens vi venter på fredagens og første ledd av åpningshelga, så inviterer i kveld Vålerenga Vertshus til hockeydropp med spillere og trenere. Vi har ikke fått lista på hvem som kommer, men det blir nok bra.

Lørenskog

Vålerengas iskrigere vant generalprøven mot Lørenskog 6 – 5 og har dermed fått en god inngang mot et serieåpninga på fredag i Gjøvik olympiske fjellhall. Hjemme på bortebane er ikke alltid heldig, men Vålerenga viste seg bra fram og Anders Myrvold sendte Vålerenga i ledelsen, assistert av Martin Laumann Ylven og Rasmus Ahlholm. Vålerenga var gode i starten og scora nok en gang tidlig i en periode i starten av midtperioden og det i undertall. Jonas Oppøyen blei assistert av Brede Csiszar.

 

Vålerenga blei slitne etter hvert og da Lørenskog fikk spille fem mot tre røyk gutta på en baklengs, men Colin Spaberg Olsen svarte minuttet seinere med nok et undertallsmål. Dermed sto det 3 – 1 etter to perioder.

 

I tredje periode viste Vålerenga nok en gang fram sine ferdigheter i periodestarten. Etter 55 sekunder satte Marcus Ekberg inn 4 – 1 assistert av Alholm og unggutten Emil Hybertsen. Så rakna det helt for Vålere3na som slapp inn fire mål og måtte ut med redningsaksjon på slutten. Tre sekunder før full tid var Thomas Olsen på plass og ordna utligning, assistert av Andreas Øksnes og Ylven.

 

Sekstien sekunder ut i overtida scora Vålerenga igjen. Det scora altså før det var spilt tre minutter i alle fire periodene. Ylven var en soleklar ener i kampen. Myrvold fikk sitt første mål og gjør sine saker bra, sjøl om han sjølsagt er litt rusten og nok blir bedre og bedre utover i sesongen. Moro også at unge Hybertsen fikk et poeng og han klarte seg bra.

Keeper

Steffen Søberg

Jørgen Moflag

1. rekke Brede Frettem Csiszar Andreas Øksnes
Thomas Olsen Andreas Stene Filip Gunnarsson
2. rekke Joachim Sommer Nielsen Anders Myrvold
Martin Laumann Ylven Marcus Ekberg Rasmus Ahlholm
3. rekke Marius Johansen Emil Hybertsen
Jonas Oppøyen Magnus Fischer Rasmus Juell
4. rekke   Håkon Jonas Vaglen
Vegard Aspehaug Colin Spaberg Olsen Rolf Thomas Aastad

 

Nybergsund Trysil

Bård Finne fikk den første sjansen da han kom inn i boksen fra sin venstrekant. Skuddet hans strøyk dessverre over. Så kom tidenes sjanse. Christian Dahle Borchgrevink spilte inn til Bilal Njie som forsøkte å plassere ballen i det lengste hjørnet. Et godt forsøk som gikk i stolpa. På returen klarte Thomas Elsebutangen å bomme på åpent mål fra femmeteren. Det skal ikke være lov. Enhver supporter iført tresko hadde scora på den sjansen.

 

Herman Stengel fikk også en sjanse før pause, men det blei for skrå liten vinkel og keeper redda. Dermed sto det 0 – 0 til pause, noe Nybergsund Trysil er de eneste som kan være fornøyd med. Mest skuffende var det kanskje at Finne ikke skapte mer mot såpass svak motstand.

 

I andre omgang blei det totalt vålerengadominans, men ballen ville ikke inn. Sakarias Opsahl skøyt utafor og da Bilal Njie steig til værs på et hjørnespark sto det trysilgutt på streken og redda. Så var det Stengel igjen med venstrebeinet. Et godt skudd som gikk forbi keeper, men igjen sto det en trysilgutt på streken og fikk heada ballen unna.

 

Det var ikke mye Marcus Sandberg hadde å henge fingra i, men et par redninger måtte han ta. Ett poeng er dessverre ikke bra nok til at Vålerenga 2 er på ordentlig trygg grunn. Det er nå kun tre poeng ned til Brumunddal under streken, mens Nybergsund og Bærum ligger henholdsvis ett og to poeng foran. Laget mangler en kronisk målscorer. I neste kamp er det KFUM Oslo som er motstander på Vålerenga kultur- og idrettspark.

 

Vålerenga 2 stilte med følgende lag mot Nybergsund Trysil:

Marcus Sandberg

Christian Dahle Borchgrevink – Kristoffer Hay – Markus Nakkim – Ivan Näsberg

Herman Stengel

Sakarias Opsahl – Daniel Berntsen

Bilal Njie – Thomas Elsebutangen – Bård Finne

Innbyttere: Jonas Levernes (25 min. for Borchgrevink), Oliver Valaker Edvardsen (18 min. for Finne) og Nicolay Grimstad (7 min. for Elsebutangen).

 

Vålerengas beste
    Herman Stengel  
   Markus Nakkim  
  Sakarias Opsahl  

 

Lier

Vålerengas rekruttjenter spilte bortekamp mot Lier på Tranby. De blei pressa i det første kvarteret, men så gikk Lier tomme for krefter og Vålerenga punkterte kampen. Eline Nordbak sendte Vålerenga i ledelsen før det etter en halvtimes spill var en avslutning fra Synne Sofie Christiansen som er blitt kreditert som sjølmål. Til slutt var det Kine Fløtre som sørga for 0 – 3 og trygg ledelse til pause.

 

Det er mange kamper på få spillere for Vålerenga, så det blei ikke den helt store andreomgangen, men seieren gjør at jentene henger med i toppen av andredivisjon. Jentene ligger på en tredjeplass. Et poeng bak Nanset. Neste kamnp er mot Grei 2. Et lag som etter vår mening burde vært diska fra divisjonen, ettersom de ikke møtte opp mot Gimletroll og valgte å tape kampen på Walk over.

 

Når det er sånn at det kan rykke alt fra to til fem lag ned fra denne avdelinga, så har de tre poenga Grei ikke gadd å spille om en potensiell direkte innvirkning på hvem som rykker opp og ned. Vålerenga 2 stilte følgende lag mot Lier.

Sara Nilssen Kilen

Adriana Imeri – Hanne Mellingsæter – Eline Nordbak – Elise Gjester

Tina Wulf

Kine Fløtre – Marthe Borchgrevink

Johanne Eide Bruun – Celin Bizet Ildhusøy – Synne Sofie Christiansen

Innbyttere: Karoline Djurhuus, Ida Outzen og Marit Emaus Flaa.

 

Vålerenga idag:

19:00 Pub: Hockeykickoff, Vålerenga Vertshus