Første trening

04.09.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I dag var Vålerengas første offisielle trening på ny stadion. De foregående treningene har så langt vært testtreninger på nåde fra Hent, men i dag var det vanlig trening åpen for publikum og presse. Akkurat det må de dog finne en løsning på. Det kan ikke være sånn at Vålerenga skal ha en ansatt flyende rundt for å åpne dører for presse og andre nysgjerrige som bare vil inn for å se og kanskje slå av en prat med en spiller, trener eller en og annen vålerengasupporter som også ser på treninga.

Spilløkt på Vålerenga kultur- og idrettspark. Foto: Hjesus.

 

Det var bare femten spillere på treninga i dag. Årsaken til det store mannefallet er at mange av spillererne forbereder seg til rekruttkamp seinere i dag. Så vidt vi kunne se var det ingen som trente alternativt. Ikke Fitim Azemi, ikke Mohammed Abdellaoue, ikke Daniel Fredheim Holm og ikke Felix Horn Myhre. Aner vi konturene av en skadefri høstsesong?

 

Det vi kan si er at vanningsanlegget i hvert fall fungerte og banen blei skikkelig blaut. Det er viktig både for å unngå skader og dessuten for å få opp balltempoet. Vinden har heller ikke løya på Valle på tross av at det er bygd en rekke tribuner rundt omkring; men det ser bra ut.

 

Utvendig begynner også det meste nå å se ut til å komme på plass, sjøl om det ser ut som de får hastverk med den tribuneaktige delen ned på torget. Der er det mye betongarbeid igjen og det går i tilfelle ikke mer enn akkurat. Fredag klokka 12:00 er det byggestopp på torget. Da skal scene og sånt opp. Da er torget vårt for åpningshelga.

 

Nybergsund

Rekruttgutta skal ut i kamp, det som blir den siste offisielle kampen i Vallhall på en lang stund, i kveld. Motstander er Nybergsund Trysil og det er meget gode spillere som skal ut å kjempe. Vålerenga 2 trenger poeng, særlig siden Brumunddal vant sist og nå bare ligger to poeng bak Vålerenga 2 på tabellen.

 

Nybergsund Trysil ligger poenget foran Vålerenga 2 og en seier vil dermed føre Vålerenga nok en plass opp på tabellen, men også med to lag som eventuelt må passere Vålerenga 2 før et eventuelt nedrykk er aktuelt. Derfor er en seier i kveld så enormt viktig. Da er det syv poeng ned til streken og Vålerenga kommer opp på poengsummen til Bærum på en niendeplass. Å passere Bærum krever dog sin mann. 13 – 0 seier for å ta igjen den målforskjellen – lett!

 

Troppen som er lagt ut inneholder ni spillere fra a-troppen, men kun to overårige spillere – akkurat som vanlig altså. Vålerenga 2 har lov til å bruke tre spillere som er født i 1994 eller tidligere, men velger å kun benytte seg av to av dem. De to er Marcus Sandberg og Daniel Berntsen. I tillegger holder hverken Markus Nakkim, Ivan Näsberg, Herman Stengel eller Bård Finne junioralder, men de er altså ikke overårige på et rekruttlag.

 

At Sandberg står er soleklart; mens forsvaret kan by på litt utfordringer. Christian Dahle Borchgrevink spilte landskamp så seint som lørdag; men vi traff på ham litt tilfelig utafor Vålerenga kultur- og idrettspark og han meldte seg veldig kampklar. Vi tror derfor han starter på høyrebacken, men at Jonas Levernes kommer inn i andre omgang.

 

Midtstopperparet er også spennende. Det vil si, Markus Nakkim er bankers, så er spørsmålet om det blir Kristoffer Hay eller Ivan Näsberg som blir makkeren til Nakkim. Blir det Hay tar Näsberg venstrebacken, blir det derimot Näsberg så ender nok Nicolay Grimstad opp på venstrebacken. Vi drøyer litt med den…

 

Herman Stengel vil vi ha i ankerrollen på midtbanen, med Daniel Berntsen til venstre og Sakarias Opsahl til høyre som indreløpere. Så blir nok Berntsen dytta fram som en tier når laget skal forsvare seg og tar da plass sammen med Thomas Elsebutangen der framme. På kantene har vi trua på Bilal Njie på høyresida og Bård Finne til venstre.

 

Vi går tilbake og ser på forsvaret igjen. Med Finne på venstresida er det lett å tenke seg Grimstad som venstreback for å få en spiller mest mulig lik Simen Juklerød til å gå på overlap. Samtidig kommer et nytt dilemma inn. Vålerenga kommer til å eie midtbanen og med det angrepet de stiller kommer Trysil til å få det panisk i forsvaret. Vi tror det blir mange offensive dødballer for Vålerenga, gjerne hjørnespark og da trengs det 194 centimeter Hay. Vi ender derfor opp med Hay som stopper og Näsberg ute til venstre.

 

Vi tror Vålerenga stiller med følgende lag:

Marcus Sandberg

Christian Dahle Borchgrevink – Kristoffer Hay – Markus Nakkim – Ivan Näsberg

Herman Stengel

Sakarias Opsahl – Daniel Berntsen

Bilal Njie – Thomas Elsebutangen – Bård Finne

Benk: Felipe Amador, Jonas Levernes, Nicolay Grimstad, Brede Sandmoen, Ulrik Mathisen, Oliver Valaker Edvardsen og Fredrick Pettersen.

 

Lier

Rekruttjentene skal også ut i kamp i kveld, men de har bortekamp i Tranby mot Lier. Vålerenga har igjen med seg Hanne Mellingsæter og Tina Wulf, men på tross av dem er det kun fjorten spillere i troppen som reiser vestover. Det trengs helt klart flere talenter inn i troppen før neste sesong og gjerne også i løpet av høsten.

 

Med over femti kamper siden januar er det klart at dette blir mye belastning på enkeltspillere i en så liten tropp; men Vålerenga er historisk sett skyld i dette sjøl. Med en talentsatsing som lå brakk i fire år før den starta opp igjen for alvor i år, så kan man ikke vente å få inn en stor nok stall første sesongen; men satsinga har båret frukter og fire spillere fra femten til søtten år har fått a-lagskontrakt denne sesongen – to av dem har spilt i toppserien allerede. Det at de henger med i toppen av andredivisjon er en enorm prestasjon med så ung lag.

 

Med bare Sara Nilssen Kilen med som keeper er det i hvert fall ikke spørsmål om hvem som starter bakerst. Adriana Imeri tar høyrebacken. Resten av forsvaret er mer spennende. Vi tror Hanne Mellingsæter og Eline Nordbak starer sentralt, mens Elise Gjester og Ida Outzen kjemper om venstrebacken. Gjester spilte minst i J19-kampen lørdag, så vi antar det er hu som er tiltenkt venstrebacken fra start.

 

Wulf plasserer vi som anker på midtbanen. Det er halvannet år sida hu var fotballspiller og dette comebacket trengs det nok mer tid på før hu kan få en av de mer løpskrevende rollene. Indreløperplassene overlater vi til Kine Fløtre og evighetsmaskinen Marthe Borchgrevink.

 

Framme plasserer vi Celin Bizet Ildhusøy sentralt og Synne Sofie Christiansen til venstre. Høyrevingen blir mellom de resterende tre. Karoline Djurhuus, Marit Emaus Flaa og Johanne Eide Bruun. Denne gangen lar vi alder trumfe talent og satser på eldstejenta Bruun.

 

Vi tror Vålerenga 2 stiller følgende lag mot Lier:

Sara Nilssen Kilen

Adriana Imeri – Hanne Mellingsæter – Eline Nordbak – Elise Gjester

Tina Wulf

Kine Fløtre – Marthe Borchgrevink

Johanne Eide Bruun – Celin Bizet Ildhusøy – Synne Sofie Christiansen

Benk: Karoline Djurhuus, Ida Outzen og Marit Emaus Flaa.

 

Sandvika

Vålerenga reiste til Stemmemyra for å ta sin femte strake seier etter ferien. Myra i Sandvika har fått kunstgressdekke og en splitter ny tribune, garderober og det som hører med til en fotballstadion. Det starta fryktelig dårlig. En feilpasning fra Theresa Nielsen gjorde at Sandviken kom fram på venstrekanten. Innlegget gikk opp mot sekstenmeteren. Aivi Luik gjorde et godt returløp, men taklinga gikk rett i beina på Sina Elise Tosterud som plasserte ballen inn ved stolperota. Da var det knapt nok spilt to minutter.

 

Vålerenga kom raskt mer inn og Anne Lise Olsen fikk Vålerengas første sjanse etter et godt forspill av Ellen Wang og Stephanie Verdoia. Olsen kom litt nærme keeper og det så ut som hu trakk seg litt fra å gå inn i duell. Da var det spilt tretten minutter. Sandvika fikk et par sjanser, men etter 35 minutter var Olsen på tur inn i duell med keeper igjen. Denne gangen trakk hu seg ikke og gikk rett ned for telling.

 

Etter to minutter fikk Olsen hjelp av banen og Vålerenga var redusert til ti spillere ett minutts tid før Camilla Kur Larsen rakk å gjøre seg klar. Hu kom inn på høyresida og sendte Maren Hauge over på venstre. Vålerenga fikk et lite press på slutten, men de sleit med å skape de store sjansene og gikk til pause med ett mål å hente inn.

 

I andre omgnag tok Vålerenga kommandoen fra start, men det var en kontring som skulle bli den første sjansen. Michelle Betos spilte langt ut og Elise Krieghoff kom igjennom aleine med keeper. Hu forsøkte en lobb, men skøyt meteren utafor.

 

Vålerenga fortsatte å dominere, men et skudd over fra Luik og et rett på keeper fra Krieghoff var det laget skapte det første kvarteret. Kjell Gustad gjorde sitt standardbytte. Ut med Stephanie Verdoia og inn med Frida Lyshoel. Det hjalp litt og Hauge fikk en brukbar sjanse fra åtte meter. Skuddet gikk dog rett på keeper, men det blei hjørnespark. Et hjørnespark som kunne endt begge veier. Jennie Nordin fikk bra treff, men også hu rett på keeper. Sandvika kontra, men Betos redda.

 

Vålerenga kom egentlig til mange brukbare skuddmuligheter, men enten gikk det utafor, over eller rett på keeper. Så gjorde Betos en generaltabbe og plukka opp et tilbakespill fra Ingrid Søndenå. Sandvika fikk muligheten fra tolv meter, men blåste ballen himmelhøyt over.

 

Et kvarter før full tid var Nordin frampå på et nytt hjørnespark, men nok en gang gikk headinga rett på keeper. Vålerenga tok ut Hauge og satte inn Synne Sofie Christiansen. Vålerenga kasta alt i angrep og Sandvika kontra inn 2 – 0. Vålerenga tapte denne kampen på elendig avslutningsegenskaper. Når laget har over tyve avslutninger fra 20 meter og inn uten at de klarer å omsette det i noe som utfordrer keeper, så er det for dårlig.

 

Dermed meldte Vålerenga seg delvis ut av medaljekampen igjen i runden før de åpner Vålerengas nye stadion. Det skjer på lørdag og blir den historisk første fotballkampen på Vålerenga kultur- og idrettspark – etter 104 år i utlendighet er klubben endelig hjemme på egen bane. En historisk begivenhet. Billetter til kampen får du kanskje her. Akkurat for øyeblikket er det ingen billetter å få tak i – så enten er det en feil, eller så er kampen «utsolgt».

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Sandvika:

Michelle Betos

Theresa Nielsen – Jennie Nordin – Ingrid Søndenå – Ellen Wang

Aivi Luik

Stephanie Verdoia – Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir

Maren Hauge – Elise Krieghoff – Anne Lise Olsen

Innbyttere: Camilla Kur Larsen (51 min. for Olsen), Frida Lyshoel (30 min. for Verdoia)

 

Vålerengas beste
    Jennie Nordin  
   Michelle Betos  
  Ingrid Sønenå  

 

Oppsal

Vålerengas juniorjenter møtte Oppsal på Trasop lørdag i førstedivisjon. Det skulle bli en kamp der avgjørelsen falt fort. Emma Spets spilte igjennom Marit Emaus Flaa allerede etter to minutter og Flaa gjorde ingen feil aleine med keeper. Bare elleve minutter seinere var det Kine Fløtre som serverte Flaa, som fortsatte å torpedere sine tidligere lagvenninner.

 

Det tok 28 minutter før hattricket var et faktum. Vålerenga fikk frispark 35 meter fra mål og Spets sendte ballen inn foran mål. Flaa steig til værs og stussa ballen videre. Keeper fikk så vidt fingertuppa på ballen, men den gikk inn.

 

Fløtre sleit med et kne og blei tatt av banen. Det samme gjorde Flaa og det mistenker vi har med mandagens rekruttkamp å gjøre. Vålerenga roa tempoet etter den forrykende åpninga og det skulle bare bli ett mål i andreomgang. Det var dog av det vakre slaget. Adriana Imeri spilte fram til Eveleen Hundal. Fra hjørnet av sekstenmeteren limte hu ballen opp i det lengste krysset. Vålerenga vant 0 – 4 og gikk med det opp på andreplass.

 

Vålerenga stilte med følgende lag mot Oppsal:

Vilde Madelen Thomsen

Karoline Djurhuus – Ida Outzen – Elise Gjester – Ingrid Haug

Emma Spets

Katerina Prytz – Kine Fløtre

Johanne Eide Bruun – Lea Høiness – Marit Emaus Flaa

Innbyttere: Helena Ringheim, Eveleen Hundal, Adriana Imeri, Martyna Buslowicz og Anny Helén Tysnes.

 

Vålerengas beste
    Marit Emaus Flaa  
   Emma Spets  
  Eveleen Hundal  

 

Landslag

Christian Dahle Borchgrevink sendte Norge G18 i ledelsen 1 – 0 allerede etter 40 sekunder mot svenskene i Sandefjord lørdag. Ti minutter ut i andre omgang var Borchgrevink igjen framme, denne gangen på en dødball og heada inn 4 – 2 som blei sluttresultatet.

 

Kristoffer Klaesson holdt nullen i Norge G17s kamp mot Sverige, også det på lørdag. Dermed endte det målløst 0 – 0. Klaesson starta på benken i dag mot Slovakia, men kom inn ved pause i en kamp som Norge vant 4 – 0.

 

Leo Cornic, Harald Martin Hauso og Oskar Opsahl starta alle kampen da Norge G16 vant kampen om femteplassen i Syrenka Cup mot vertsnasjonen Polen hele 3 – 0 lørdag. Opsahl blei bytta ut 21 minutter før slutt ett minutt etter at kampen var punktert med 3 – 0 scoringa. Hauso og Cornic fikk syv minutter til før også de blei bytta ut.

 

Vålerenga idag:

14:30 Fotball: Slovakia – Norge G17, 4-nasjoners, Norvalla

19:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Nybergsund Trysil, PostNordligaens avd 1, Vallhall

20:00 Fotball: Lier – Vålerenga 2 Damer, 2. divisjon avd 2, Tranby