Jordal kraftig forsinka

01.09.2017 av under Gjetord | 1 kommentar

Vi har skjønt det i lang tid. Den ruinparken Oslo kommune og byråd Rina Mariann Hansen skal bygge på Jordal er langt fra godt i gang. De holder fortsatt på med grunnarbeid og ikke så mye som en lecablokk er lagt. Det er ikke en snøballs sjanse i helvete for at Jordal Amfi står ferdig til seriestart i september 2018. Fortsatt klarer dog ikke kommunen å komme med et stipulert tidspunkt – skandaløst!

Rina Mariann Hansen skulle altså bruke 300 millioner kroner på å åpne Hovinbekken og 200 millioner kroner på ishallen. Nå ser det ut som det blir en enorm budsjettsprekk, men ikke på ishallen. Det er bekken som koster mer. I drømmen om å bygge et monument over seg sjøl reduserte Hansen og Arbeiderpartiet amfiteateret fra 17 500 kvadratmeter til minimalistiske 11 500 kvadratmeter. I stedet for å bruke 300 millioner på ishallen kommer kommunen nå til å bruke over en halv milliard på Hovinbekken. Det er godt norsk politikerarbeid. Er det noen som fortsatt lurer på hvorfor Arbeiderpartiet raser nedover på alle meningsmålinger?

 

For Vålerenga er en utsettelse av åpningsdato katastrofe. Klubben taper store penger på å spille i Furuset Forum, som kommunen ikke har klart å få klar til getligastarten. Det er pinlig det. Vantet er nytt, men tribunekapasiteten de skal bygge på den andre sida av hallen er ennå ikke ferdig. Og den midlertidige arenaen er ikke godkjent neste sesong. Ingen får vite noe som helst. Det er største mulige tystnad i kommunen.

 

Det har stort sett vært kun én gravemaskin å skue på Jordal. Én gravemaskin! Hva er greia liksom? Var det ikke flere gravemaskiner å oppdrive på grunn av kravet om fossilfri byggeplass? To gravemaskiner jobber dobbelt så fort som én. Å bli så mye forsinka uten å forsøke å bedre kapasiteten på byggeplassen er regelrett ansvarsfraskrivelse. Det sittende byrådet med Rina Mariann Hansen er ikke verdt den forurensinga de puster inn. Få dem bort!

 

Det vi har skjønt lenge er at ruinparken ikke står klar til serieåpning i september 2018. Vi kan legge på oktober, november og desember allerede også. De er allerede tre måneder forsinka, men grunnarbeidet er fortsatt ikke ferdig, så ytterligere måneder kan forventes å bli forsinka. Dermed teller vi sannsynligvis både januar og februar kanskje til og med hele mars før greia står ferdig. Kanskje rekker man sluttspillet i 2019. 2019 er for øvrig lokalt valgår. Tviler på at Rina Mariann Hansen får en periode til.

 

For Vålerenga betyr det altså nok én mellomsesong uten inntjeningsgrunnlag. Det er Hansen og byrådet ansvarlig for. Det koster én million kroner per kamp for å leie Oslo Spektrum. Den kostnaden bør nå kommunen ta for 2018-2019-sesongen. Ruinparken på Jordal er deres makkverk. Forsinkelsen likeså. I kjølvannet av Rina Mariann Hansen ligger tidenes mestvinnende ishockeyklubb nå i ruiner. Takk skal du f… meg ha!

 

Sandvika!

Vålerengas fotballjenter skal søndag ut mot Sandvika fra den lille bygda Berga på vestlandet. Kampen spilles på den nye stadionet til Sandvika på Stemmemyra. Myra har nå blitt til kunstgress, så det blir vante forhold for våre jenter.

 

Vålerenga har tatt mer enn dobbelt så mange poeng som Sandvika denne sesongen og klubben har fire strake seiere etter sommerpausa. Sandvika på sin side har vinni én og spilt tre uavgjorte kamper. I toppseriesammenheng er det javnt på Stemmemyra. En seier til hvert av laga og to uavgjorte kamper er fasiten. I år har Sandvika slitt i serien, men har sjeldent blitt feid av banen. Stort sett har de gått på smeller med ettmålstap. Unnaka er tapa 4 – 0 for Røa og 2 – 0 for LSK kvinner.

 

Det er altså et gjerrig sandvikalag som møter Vålerenga på sin nyombygde myr. Men de mangler en svært viktig brikke. Marije Brummel har karantene for gule kort. Den rutinerte nederlenderen blir vanskelig å erstatte på Sandvikas midtbane. Vålerenga har derimot fullt lag og vi ser ingen grunn til at seiersrekkka skal stoppe i myra i skarrebygda. Vi tror Vålerenga stiller følgende lag mot Sandvika:

Michelle Betos

Theresa Nielsen – Jennie Nordin – Ingrid Søndenå – Ellen Wang

Aivi Luik

Stephanie Verdoia – Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir

Maren Hauge – Elise Krieghoff – Anne Lise Olsen

Benk: Josefine Ervik, Tina Dalgård, Frida Lyshoel og Camilla Kur Larsen.

 

Uavgjort

Ronny Deilas mannskap spilte uavgjort 0 – 0 i en treningskamp på Marienlyst Stadion mot Strømsgodset i går. Vi veit ikke så mye mer om den treningskampen annet enn at Adam Larsen Kwarasey og Christian Grindheim blei observert på Valle mens treningskampen pågikk.

 

Bærum

Det var et ungt juniorlag fra Vålerenga som tok imot Bærum på Valle i går. Femtenåringen Fredrik Oppegård og sekstenåringene Martin Bech Riisnæs, Fredrik Holme og Osame Sahraoui starta alle oppgjøret for Vålerenga, mens seksten år gamle Emanuel Longe Grønner starta på benken. Etter en målløs førsteomgang sendte Joacim Sereba Vålerenga i ledelsen tre minutter ut i andre omgang. Sander Werni scora to ganger på tre minutter og sørga for at Vålerenga vant kampen 3 – 0 og fortsatt topper interkretstabellen poenget foran Stabæk.

 

Holmen og Oppsal

Juniorjentene møtte Holmen i seriekamp i går og vant hele 8 – 0 på Holmen Arena. Kine Fløtre, Emilie Libakken Østerås, Lea Høiness, Katarina Prytz og Høiness igjen sørga for at det sto 5 – 0 til pause. Marit Emaus Flaa, Østerås igjen og Emma Spets sørga for måla i andre omgang for de regjerende Norway Cup-vinnerne. Vålerenga ligger på en femteplass, men har spilt én, to og tre kamper mindre enn de tre laga som ligger tre poeng foran Vålerenga. Allerede lørdag møter jentene Oppsal på Trasop. Med seier i den hengekampen klatrer de opp på andreplass på tabellen.

 

Landslag

Harald Martin Hauso spilte hele kampen, Oscar Opsahl de første 55 minuttene og Leo Cornic det siste kvarteret da Norges G16-landslag snudde 0 – 1 til 2 – 1 mot Ukraina i Syrenka Cup i går. Dermed møter de Ungarn i siste kamp på lørdag. Kristoffer Klaesson satt på benken i Norge G17s kamp mot Romania som endte 1 – 1. Han spiller sannsynligvis mot Sverige lørdag i 4-nasjonersturneringa i Norvalla.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 12:00 Fotball: Ungarn – Norge G16, Syrenka Cup, Plóty

Lørdag 13:00 Fotball: Sverige – Norge G17, 4-nasjoners, Norvalla’

 

  1. Kåre Thorkildsen sier:

    Hovinbekken ligger der den ligger Rune! Om Høyre hadde beholdt makta i bystyret hadde de sittet med svarteper!