Zahid til Apoel

31.08.2017 av under Gjetord | 1 kommentar

Undertegnede satt bayeren i halsen da det blei opplest og vedtatt fra Apoel sin hjemmeside at Ghayas Zahid hadde skrivi under en fireårsavtale og kom til Kypros på free transfer. Dette hørtes helt gresk ut for oss og derfor tok vi turen over til Olympen for å få en forklaring på dette. Etter en fire til fem Mythos skjønte vi plutselig gresk og forsto budskapet. Vålerenga får spenn! Så det så! Google-translate: Ta deg ei bolle!

Klemetsrudgutten Ghayas Zahid er altså tapt for Vålerenga for denne gang. Det er det ingenting å krangle på. Zahid har vært i klubben siden 2009 – han har vært her lenge. I åtte år har jeg lært meg å elske Zahid. Jeg må faktisk innrømme, Ghayas Zahid er den direkte årsaken til at Sotahjørnet begynte å telle andrepasninger i fotball. Det er alltid trist når de største heltene forlater klubben min; men igjen – Zahid fortjener det. Han har vært trofast, blødd for klubben og vist holdninger som hjelper klubben til å klare å utvikle den neste «Zahid». Og dessuten får vi jævlig mye spenn i UEFA utdanningskompensasjon fordi han har vært her siden han blei fjortis.

 

Til slutt: Zahid vant i 2012 også, men i denne sammenhengen vil Sotahjørnet gjerne sende en stor takk til VPNs fotograf Anders Grydeland – kjent som Grydis – som førte undertegnede fra Oslo til Hamar for NTF U19-turneringa i 2013. Ghayas Zahid avslutta kampen med å score på straffe. God natt, Rosenborg. Dere nådde ikke opp da heller; men det er så deilig å ha vært der…

 

Ørn

Det var to forsiktige lag som åpna kvartfinalekampen mellom Trondheims Ørn og Vålerenga på Ørn Arena, men etter tolv minutter skjedde det plutselig mye. Først blei Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir helt klart dytta ned inne i straffefeltet. Dommer Marte Sørø løfta fløyta, men lot være å blå. En helt klart feilaktig avgjørelse. I stedet skulle Ørn få en kontring og Betos var utafor sekstenmeteren. Elen Melhus var først på ballen, men Betos kom nærme nok og redda med brystet. Så fikk Betos uforståelig nok frispark. Det mer enn lukter kompensasjon av den dømminga.

 

Vålerenga pressa på og etter enogtyve minutter vant Maren Hauge et frispark helt ute ved sidelinja omtrent midt på Ørns banehalvdel. Theresa Nielsen tok det kort til Aivi Luik som slo inn. Jennie Nordin stussa ballen videre bakover mot bakre stolpe der Jónsdóttir kom stormende til og heada ballen i en fin bue over keeper Kristine Nøstmo i ørnmålet. Publikum skreik på offside, men videobildene viser at Cesilie Andreassen henger igjen bak resten av forsvaret og oppheva offsiden.

 

Vålerenga fikk dermed den ledelsen de trengte og nå skulle de fortsette å kjøre på. Vålerenga var flinke til å finne rett presshøyde med både angrepet og midtbanen, hvilket førte til at Ørn blei tvingi til å slå langt – langt mot spisser som så vidt når opp til Nordins kalde skulder. Det var totalt ufarlig. Det var også Vålerenga som sto for den neste målsjansen. Et brukbart skuddforsøk fra Anne Lise Olsen fra søtten meter sneik seg en meter utafor stolpa. Da var det spilt godt over en halv time. Det var ikke en sjansebonanza av en førsteomgang akkurat.

 

Men Vålerenga skulle få et noe heldig mål. Hauge og Luik spilte fint opp Jónsdóttir som fikk mye rom sentralt i banen. Hu slo ut på høyrekanten der #8 Theresa lempa ballen rett inn i feltet på volley. Ballen spratt forbi en omtåka Nøstmo og overraska Andreassen som ikke klarte å klarere ordentlig. Olsen kasta seg fram og fikk styrt ballen inn i åpent mål. Det var spilt førti minutter og 0 – 2 på Ørn Arnea var fullt fortjent. Ørn hadde ikke skapt noen verdens ting på hjemmebane og resultatet sto seg til pause.

 

Det er en god streak å ha med seg og en semifinaleplass mot undulatene hjemme på Vålerenga kultur- og idrettspark er en perfekt kamp. Trekker sannsynligvis en del publikum og er en motstander som passer Vålerenga godt og når vi først har sendt en diger rovfugl ut av cupen burde ikke små burundulater by på særlige problemer. Vålerenga har nå både herre- og damelaget i semifinale, gutter 19, gutter 16 og jenter 16 i kvartfinale, mens jenter 19 er det eneste laget som er ute av cupen. De røyk ut i åttendelsfinalen. Vi går for fem cupfinaler i år!

 

Andre omgang starta med full kontroll for Vålerenga og svært nærme var Krieghoff da hu tok en halvpiruett Sonja Henie hadde vært stolt av og klinka til fra atten meter. Ballen strøyk borti ei fjær og det blei bare et hjørnespark ut av det. Vi trudde det betydde full kontroll for Ellen Wang hadde vært svært god og Oda Fugelsnes kunne man knapt se. Så plutselig blei Fugelsnes nebbete og klinka til og fikk hjertet til å hoppe over fire slag i det hu hamra kula i stolpa.

 

Vålerenga var flinke til å drepe kampen, men ville ha et mål til og rett før 70 minutter var passert var Krieghoff svært nære å komme foran Nøstbø. Krieghoff strakk fram en tupp, men Nøstbø traff ballen omtrent samtidig og dro den litt vekk. Filmescenene etterpå var derimot pinlige, men hu lurte Sørø og Krieghoff fikk gult kort.

 

Men så, på Ørns første målsjanse i hele kampen blei det plutselig spenning igjen. Nøstmo spilte langt ut og Adserø stussa videre. Fugelsnes fikk en mulighet og fyra av, men Betos var med. På returen var dessverre Betos sjanseløs og Fugelsnes trilla ballen i tom kasse. Atten minutter igjen av kampen og så skal det bli spenning som om noen dro et Lade-grep! Plast!

 

Det skjedde ikke mer, så Vålerenga vant 1 – 2 i denne kampen. Mest av alt er vi fornøyd med det; men vi må si følgende: Noen fortjener mer skryt enn andre. Nå får jeg sikkert kjeft av en sølvmedaljevinner fra EM; men Aivi Luik: Kan du være så snill å skrive livstidskontrakt med Vålerenga?

 

Vålerenga stilte følgende lag mot Ørn:

Michelle Betos

Theresa Nielsen – Jennie Nordin – Ingrid Søndenå – Ellen Wang

Aivi Luik

Stephanie Verdoia – Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir

Maren Hauge – Elise Krieghoff – Anne Lise Olsen

Innbyttere: Camilla Kur Larsen (15 min. for Olsen) og Frida Lyshoel (11 min. for Hauge)

 

Vålerengas beste
    Jennie Nordin  
   Aivi Luik  
  Elise Krieghoff  

 

Kontrakt til Imeri

Adriana Imeri var ikke med til Trondheim og har ennå ikke debutert i offisiell kamp for Vålerenga, men den søtten år gamle høyrebacken anses av Kjell Gustad som #8 Theresas arvtager og etter en veldig sterk sesong, der hu har utvikla seg enormt siden omskoleringa fra midtbanespiller til høyreback, så får hu nå kontrakt med a-laget.

 

  1. Barry sier:

    kompensasjonsspenger altså. . ikke overgangspenger. ergo har han ikke gått gratis