Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Men Norway Cup var ikke over

16.08.2011 av under Gjetord | Ingen kommentarer

På Ekebergsletta er det ikke uvanlig å se Vålerengas første og Vålerengas andrelag i de forskjellige klassene vinne med tosifra antall mål mens det ennå spilles serie. I går fikk vi således se Vålerenga 2 vinne hele 11 – 0 over Skarp, en typisk motstander vi kjenner fra Norway Cup. Ikke det at vi trodde det skulle spilles i Vallhall, dessuten trodde vi Norway Cup var over for lengst, men det skulle altså motbevises – og så til de grader.

 

Gjetordet skal ikke bry dere med mange detaljer. De kan dere lese om i kampreferatet; men vi må nesten si noen ord. Kampen bød på hattrick av både Shåresh Ahmadi og Chuma Anene. Bojan Zajic scora to og de tre siste måla blei scora av Lars Iver Strand, Ghayas Zahid og Adnan Haidar. Dessuten må det nevnes at både Nikolai Næss og Lars Vincent Andersen hadde tre målgivende pasninger hver.

 

Med gårsdagens resultater klatra Vålerenga to poeng nærmere Harstad som ligger på plassen foran oss, ellevteplassen. Det er viktig å knipe denne plassen ellers må rekruttene spille i 3. divisjon neste år. Det er en enorm kvalitetsforskjell. Derfor er det så vannvittig irriterende å tenke på at Vålerenga satsa alt på Liverpoolkampen og stilte med juniorlag mot nettopp Harstad samme dag. Det blei 0 – 1 tap og forskjellen på å vinne og tape den kampen er rett og slett at nå ligger vi fem poeng bak Harstad i stedet for ett poeng foran. Sotahjørnet er ikke imponert over prioriteringene kontorrottene på Valle gjorde den mandagen.

 

Vålerenga har flere skadeproblemer, den onde sirkelen vi er i er tydeligvis vanskelig å komme ut av. Stefan Strandberg fikk strekk i oppdrag for Norge, Freddy dos Santos er strekkskada og Fredrik Stoor sliter med et vondt kne. Sistnevnte kan bli spilleklar til lørdag mot Østfold United. Gjetordet ber Vålerenga og det medisinske støtteapparatet tenke seg om atter en gang før de sier at han er spilleklar. Hovedregelen i år er nemlig at den ene dagen hører vi "tilbake raskere enn forventa", for så å se spilleren halte ut av banen i løpet av førstkommende kamp, med akkurat samme skade. Derfor foreslår gjetordet følgende forsvarsfirer mot Sarpsborg 08: Midtstoppere André Muri og Andreas Nordvik, høyreback Benjamin Dahl Hagen og venstreback Lars Vincent Andersen. På benken kan Alexander Solli og Nikolai Næss ta plass. La nå for en gangs skyld en skada spiller få lov til å bli helt frisk før han kastes innpå igjen. Da har vi tjenestene til Fredrik Stoor i hele sesonginnspurten, i stedet for at han flyr ut og inn og er skada i to av tre kamper…