Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Sløveste kniven i skuffen

16.08.2011 av under 2011, Fotball, Herrer | Ingen kommentarer

Vålerengas rekrutter skulle opp til strid mot bunnlaget i Fair Play Ligaens avdeling 4, nemlig Skarp. Klubben som for to uker sida måtte si opp hovedtreneren Ron Dønland for å frigjøre nok midler til å kunne fullføre serien, er nemlig på randen til konkurs. Bakgrunnen er ønsket om å oppgradere fasilitetene på Skarpmarka. Dette har tydeligvis blitt langt dyrere enn de på forhånd hadde trodd og klubben mangler nå én million kroner. Det er med andre ord krise, og langt på nær den første Fair Play Ligaklubben som er i det økonomiske uføre. Kanskje forbundets regelryttere burde fire litt på krava de stiller til fasilitetene?

 

Vålerenga stilte med hele fem mann fra a-stallen i startoppstillinga, og på benken satt ytterligere én med proffkontrakt. Når man møter bunnlaget så bør det holde i massevis og det gjorde det da virkelig også. Fra første stund overkjørte Vålerenga tromsøværingene. Anført av en meget aktiv Shåresh Ahmadi, som sammen med Chuma Anene og Jibril Bojang terroriserte Skarpforsvaret hver gang Skarp fikk låne ballen noen sekunder, blei det som å spille powerplay i ishockey.

 

Forsvarsspillerne til Skarp lot seg villig stresse. Pasningene fra tromsøværingene gikk, hvis de hadde flaks, ut over sidelinja. Hvis de ikke hadde flaks, så havna de stort sett i beina til Adnan Haidar eller Lars Iver Strand. Fra første stund spilte Vålerenga five a side de nærmeste 25 meterne målet stakkars Tor Inge Kristiansen skulle prøve å forsvare. Allikevel lot de store sjansene vente på seg. Vi skapte sjanser, så visst, men avslutningene var for dårlige og måla lot vente på seg.

 

Riktignok hadde Bojan Zajic et skudd som var svært nære etter et kvarter og Haidar spilte Ahmadi igjennom aleine med keeper etter nitten minutter. Ahmadi trodde dessverre han sto i offsideposisjon og stoppa opp. At venstrebacken hang igjen to meter bak ham, så han dessverre ikke og dermed sto det fortsatt 0-0 etter halvspilt førsteomgang.

 

Så begynte moroa. Haidar spilte igjennom Bojang på høyrekanten. Han gikk ned til dødlinja og la ballen 45 grader ut, akkurat slik læreboka har vist at man skal gjøre i et halvt århundre. På straffemerket kom Zajic helt umarkert og plasserte ballen sikkert nede ved stolperota. Vålerenga var i ledelsen og skuldrene kunne senkes. Det var Vålerengas niende målsjanse i kampen. Effektiviteten var altså ikke helt på topp.

 

Vålerenga satte nå i gang en kanonade mot Skarpmålet og nok en gang skulle Zajic vise seg å være mannen som fikk læret i mål. Etter et vakkert veggspill med Ahmadi fikk han igjen lov å avslutte upressa og ballen gikk inn nede ved den motsatte stolperota av førstemålet. Anført av dette spilte Bojang og Zajic veggspill. Bojang kom igjen til dødlinja og skøyt et innlegg knallhardt inn foran mål Ahmadi kom inn og styrte ballen enkelt i nota, men linjedommeren løfta uforståelig flagget for offside.

 

Vålerenga var ikke fornøyde. Strand dro av et skudd som blei blokkert. Ballen havna hos Zajic som på en touch spilte igjennom Strand aleine med keeper. Der gjorde ikke Strand den minste feil og Vålerenga leda 3-0. Det kunne fort ha vært fire også, men Anene traff tverrliggeren noen små sekunder før dommeren bestemte seg for at nok fikk være nok i første omgang.

 

Andre omgang blei starta litt sånn uten at Vålerenga var klar over det. I hvert fall virka det sånn, for etter et par minutter fikk faktisk Skarp sin første målsjanse. Midtbanen gadd ikke å løpe hjem og Skarp kom plutselig i overtall. Deniz Payasli solgte seg på hjørnet av femmeteren og tre meter fra dødlinja fikk Skarp lov til å avslutte. Ballen traff nesten motsatte cornerflagg, men Kongshavn måtte i hvert fall konsentrere seg for første gang i kampen.

 

Så var det duka for show. Regi: Lars Vincent Andersen. Etter å ha vært en smule defensiv i første omgang og bare fyrt av ett skudd, gikk han nå på et 70 meter langt raid, helt ned til dødlinja. Foran målet lurte både Ahmadi og Anene, men en forsvarsspiller fikk blokkert innlegget til corner. Den la Strand ut på det nærmeste hjørnet av sekstenmeteren og Andersen dro til på direkten. En suser som traff stolpen og rikosjerte rett ut i foten til Anene som fikk styrt den inn i nota.

 

Etter 59 minutter blei Bojang skada og måtte ut over sidelinja. Det fikk ikke Gary Chapman helt med seg og tok Zajic av banen og satt inn Kamer Qaka. Det vil si, han ville kanskje gi Skarp en mulighet til at det ikke skulle se ut som powerplay. Vel, selv med én mann mindre spilte ikke det noen rolle. Siste forsvarer felte Haidar på 17 meter etter et av hans mange dribleraid i kampen. Nikolai Næss forsøkte seg på et skudd, men det gikk rett i ræva på Aleksander Solli, som det sikkert var meninga at skulle dukke i muren. Uansett, fra ræva til Solli, via Andersen og Anene i én mot én situasjon. Bojanfinta sendte ham nesten ut over dødlinja og fem null var et faktum.

 

Etter fem minutter liggende på sidelinja satt Chapman endelig inn Sidoine Oussou. Det hadde faktisk tatt så lang tid at speaker Hoffsengen for lengst hadde glemt at Bojang lå skada på motsatt side og måtte spørre tilskuerne om hvem som gikk ut. Oussou hadde bare vært på banen i fem minutter før han fikk assist. Et raid på høyrekanten og et hardt innlegg. På femmeteren kom Ahmadi, som med Zlatans arroganse ydmyka Skarpkeeper Kristiansen med en hælflikk vi kun er vant til å se i ligaer der man tjener minst femten millioner i uka.

 

Strand blei spart de siste tyve minuttene og Ghayas Zahid fikk prøve seg. Og etter fire minutter blei han vakkert spilt igjennom av Næss. 7-0, herre min hatt. På tribunen begynte vi å få våte drømmer om tosifra. Og for et spisspar Zahid og Ahmadi er. Der Zajic tydeligvis ikke er kjent med løpemønstrene til Ahmadi, virker det som om Zahid kan lese tankene hans selv med ryggen mot ham. Men selv aleine med keeper, Ahmadi trenger gjerne noen sjanser på å score mål, så det var Næss som atter en gang fikk assist. Og da Næss også fant Haidar som med største selvfølgelighet scorer når han får fyre fra 18 meters hold, så hadde faktisk Næss tre assist på rad.

 

Og da Andersen finta skudd på hjørnet av sekstenmeteren, satte turboen igang og fløy ned til dødlinja var det egentlig utgjort. Andersen slår ikke pasninger. Han skyter dem og i dag traff dem stort sett lissa han sikta på hver bidige gang. Ahmadi hadde ingen problemer med å styre et slikt innlegg inn i tom kasse og sørge for tosifra og sitt eget hattrick. Kampens første, for i nest siste spilleminutt fikk Anene også sitt hattrick. Det er tidligere nevnt hvordan Ahmadi terroriserte forsvarerne. Nå pressa han keeperen til å slå ut til en forsvarspiller på tyve meter. Forsvarsspilleren rakk å vende med ballen, titte opp før Ahmadi kom som et uvær bakra. I stedet for å dra til med en idiottakling nøyde han seg med å pirke til ballen, rett bort i beina på Anene som satte fart og var aleine med keeper og dermed var altså dagens andre hattrick et faktum.

 

Skarp fikk faktisk en målsjanse i siste spilleminutt. Et skudd fra 25 meter traff både Gudmund Taksdal Kongshavns høyre stolpe og tverrliggeren samtidig. Men det var det. Dommeren valgte å legge til null sekunder for bytter og skade. Han syntes vel nordnorge var nok ydmyka allerede.

 

Vålerenga 2 – Skarp 11 – 0 (3 – 0)

15. august 2011 15:00

Vallhall

Fair Play Ligaen avdeling 4

 

Vålerengas lag:

Gudmund Taksdal Kongshavn
Deniz Payasli – Aleksander Solli – Nikolai Næss – Lars Vincent Andersen
Adnan Haidar – Lars Iver Strand
Bojan Zajic
Jibril Bojang – Shåresh Ahmadi – Chuma Anene

 

Skarps lag:

Tor Inge Kristiansen
Tom Karlsen – Knut Eide – Eivind Malm Gabrielsen – Tom Erik Kristiansen
Ted Pettersen
Espen Nergård – Tobias Schetne
Christopher Tian Olsen
Øystein Richardsen – Aslak Sokki

 

Kampfakta:

26 1-0 Mål Bojan Zajic (Jibril Bojang)
33 2-0 Mål Bojan Zajic (Shåresh Ahmadi)
41 3-0 Mål Lars Iver Strand (Bojan Zajic)
45   Ut Øystein Richardsen (Skarp)
45   Inn Fredrik Overrein (Skarp)
51 4-0 Mål Chuma Anene (Lars Vincent Andersen)
59   Ut Bojan Zajic (Vålerenga)
59   Inn Kamer Qaka (Vålerenga)
61 5-0 Mål Chuma Anene (Lars Vincent Andersen)
64   Ut Jibril Bojang (Vålerenga)
64   Inn Sidoine Oussou (Vålerenga)
69 6-0 Mål Shåresh Ahmadi (Sidoine Oussou)
70   Ut Lars Iver Strand (Vålerenga)
70   Inn Ghayas Zahid (Vålerenga)
72   Ut Aslak Sokki (Skarp)
72   Inn André Karlsen (Skarp)
74 7-0 Mål Ghayas Zahid (Nikolai Næss)
78 8-0 Mål Shåresh Ahmadi (Nikolai Næss)
83 9-0 Mål Adnan Haidar (Nikolai Næss)
86 10-0 Mål Shåresh Ahmadi (Lars Vincent Andersen)
89 11-0 Mål Chuma Anene (Shåresh Ahmadi)

 

 

Målsjanser Vålerenga Skarp  
1. omgang 17 0  
2. omgang 20 3  
Totalt 37 3  
       
Cornere Vålerenga Skarp  
1. omgang 3 0  
2. omgang 4 0  
Totalt 7 0  

 

Vålerengas beste: Lars Vincent Andersen

 

 

Spillerbørs:

Gudmund Taksdal Konghavn: 5

Ingenting å gjøre, ingenting å redde. Får trekk for den ene gangen han ropte keeper. Skarring er forbudt i Vålerenga.

 

Deniz Payasli: 4

Involverer seg litt lite framover og tar ikke sjansen på overlap. Solgte seg en gang bakover på Skarps første sjanse. Ellers helt på det javne.

 

Aleksander Solli: 6

Solid de få gangene han var i aksjon bakover. Skyter som en hest sparker og er flink til å styre spillet bakfra når han får sjansen.

 

Nikolai Næss: 7

Oppheva offsiden på én av Skarps målsjanser, ellers en feilfri kamp. Hadde fått en åtter uten den blemma. Får pluss for pasningskvaliteten og måten han skyter pasningene inn i feltet. Litt anonym i første omgang, men særdeles delaktig i andre omgang. Vanskelig å bedømme mot en så svak motstander, men det virker som om han har tatt store steg siden sesongstart.

 

Lars Vincent Andersen: 8

Litt tilbakeholdende i første omgang og kom bare framover én gang. Fikk tydeligvis beskjed om å angripe fra kant i andre omgang og da var han stor. Gode pasninger. God skuddfot. Var utrolig nærme å score fire ganger, men hadde ikke centimeterne på sin side idag. Dermed blei det med målgivende pasninger. God til å komme rundt på kanten og jeg elsker måten han skyter innlegg på. Det er vanskelig å bedømme det defensive, men som offensiv ving fungerer han utmerka og måten han gjennomførte andreomgangen på hadde løfta det offensive spillet til tippeligalaget vårt vesentlig. Raidene hans ned til dødlinja med presise skudd inn mot spissene er et angrepsvåpen Martin Andresen burde ta lærdom av. Det blir målsjanser hver bidige gang.

 

Adnan Haidar: 7

Gjør igjen en solid jobb på midtbanen. Uvanlig dårlig skuddkvalitet. Fire skudd og bare ett mål er uvanlig fra den kanten. God til å drible, men burde spille ballen i stedet for å prøve å dra av midtforsvaret også.

 

Lars Iver Strand: 7

Jeg skjønner ikke hvorfor Strand misbrukes som defensivt anker. Han hadde glitra mer om han fikk spille et steg lengre fram, men i dag gjorde han jobben sin bra. Selv om innlegga hans har god presisjon kommer de dessverre for løst. Dermed må spissene dra til i headinga eller keeper henter ballen før spissa våre.

 

Bojan Zajic: 7

Alt med Zajic ser ut som om går i slow motion, men så går det allikevel ganske så effektivt framover. God pasningsfot og scora to pene mål, men burde strengt tatt scora flere.

 

Jibril Bojang: 6

Er rask og villig til å gå rundt på kanten. Allikevel den kanten som skapte minst. Blei skada og bytta ut.

 

Shåresh Ahmadi: 7

Hattrick sier sitt, men det var bare mål han styrte inn. Burde ha scora flere på alle de sjansene han hadde. Terroriserer et helt forsvar aleine og den arrogante hælflikken hans trekker selvfølgelig litt opp. Trenger noen timer med styrketrening før han er klar for tippeligaen.

 

Chuma Anene: 8

Hattrick og veldig god i dag. Spesielt andre omgang var strålende og sammen med Andersen eide de venstrekanten. Jeg vil gjerne se Anene få et innhopp på tretti minutter i tippeligaen, helst allerede mot Sarpsborg på lørdag. Anene er også fysisk klar for tippeligaen. Stor og ikke minst rask.

 

Kamer Qaka: 5

Kom inn men klarte ikke å dominere midtbanen. En kamp på det jevne.

 

Sidoine Oussou: (under 30 min)

Oussou er sterk og Oussou er rask. Men i dag hadde han mottaka til Luton Shelton. Fikk én målgivende, men med alle de gjennomspilla som kom, burde han hatt syv eller åtte. Frustrerende å se at vi har kjøpt nok en feilpasning som han skal løpe opp igjen. Problemet er at når han spilles igjennom fem til syv meter fra dødlinja, så er det ikke tid til å løpe dem opp. Minner meg mer og mer om et bomkjøp.

 

Ghayas Zahid: (under 30 min)

Den mannen har en spilleforståelse og en pasningsfot som er magisk når han har dagen. Fikk lite tid i dag, men rakk å vise fram deler av storheten sin. Dessverre ser han litt lett ut, så det kan hende en tøffere motstander vil dytte ham vekk, men selv i trengte situasjoner, så får han med seg ballen og har orientert seg om hvor medspillerne er og hvor de sannsynligvis går på løp, lenge før han mottar ballen. Jeg ønsker at Martin Andresen setter inn Zahid i slutten av en tippeligakamp der det har blitt litt strekk i midtbanen og det har åpna seg litt rom. For eksempel det siste kvarteret.