To nye på feltet

27.07.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas a-lag herrer var tilbake på trening i går. Ronny Deila hadde latt gutta få sein trening, men sjøl ikke om treninga var så seint som 18:00 så klarte Jonatan Tollås Nation å nå treninga. I dag var han dog på plass og tok del i ei trening der Mohammed Abdellaoue, Christian Grindheim og Henrik Kjelsrud Johansen trente alternativt, mens Kristoffer Klaesson og Kristoffer Hay trente med rekruttlaget. To nye fjes var det også på feltet.

 

Gleditsch

Groruds back Benjamin Gleditsch var den ene. Han har vært kaptein på Grorud i PostNordligaen de siste kampene; men er ingen gammel ringrev. Gleditsch er født i 1996 og jevngammel med andre forsvarsspillere som Markus Nakkim og Ivan Näsberg. Han reiste fra Grorud til Lyn i 2012, men kom hjem igjen allerede i 2013. Høsten 2014 forsøkte han seg i svenske Norrköping, men fant ut at a-lagsspill med Grorud var det beste. Det mente han også da Stabæk forsøkte å hente ham sommeren 2015 og strengt tatt spiller han i dag i en divisjon over Stabæks rekruttlag.

Benjamin Gleditsch legger inn under formasjonstreninga. Foto: Hjesus.

 

Gleditsch har i flere år vært en av Groruds mest stabile spillere, på tross av sin unge alder. Det for et lag som hvert år er med i toppen på nivå tre, riktignok uten at de helt klarer å ta steget opp i OBOS-ligaen. Han har 66 PostNordligakamper og syv cupkamper for Grorud og har vært fast der de siste 3,5 sesongen; men er ikke en målfarlig back. Kun én scoring har det blitt og det var i en 5 – 0 seier over Ullern i 2015.

 

På høsten i fjor reiste Gleditsch til USA og spilte på universitetslaget i New Hampshire, men er altså tilbake igjen i Grorud nå. Han har brukbar fart og et helt greit rykk og kan slå pasninger med begge beina. Sånn sett kan han spille på begge backene sjøl om han i utgangspunktet er høyreback. Han blei drilla på venstreback på treninga i dag og utmerka seg hverken i spesiell positiv eller negativ retning.

 

Jendal

Den andre prøvespilleren på feltet er HamKams reservekeeper Lars Jendal. 1999-årgang som til nå har fått ytterst få sjanser for HamKam i PostNordligaen. Det blei med to opptredener i 2015 og fem i fjor. I år er hans eneste a-lagskamp mot Nybergsund i cupen der HamKam røyk ut på straffer.

Lars Jendal med et fast grep om ballen. Foto: Hjesus.

 

Jendal har vært i HamKam i hvert fall siden han var fjorten år, men med Łukasz Jarosiński foran seg i køen i HamKam-buret virker veien til førstelagsspill lang. Vålerenga har for tida allerede fire keepere i a-stallen, så det er vel tvilsomt om det er plass til noen særlig flere der heller. Vi antar at Jendal blir i HamKam ut sesongen.

 

Kjølø til PSV

Vi hadde knapt nok rekki å skrive ferdig om Silly Season for rekruttlaget i går før seksten år gamle Mathias Kjølø bekrefta på facebook at han hadde signert en ettårs utlånsavtale med PSV Eindhoven. Midtbanespilleren var en tur i Nederland også før nyttår – da som kjelsåsspiller, men valgte den gang til slutt å spille for Vålerenga. Etter et halvt år i klubben velger han annerledes og føler seg klar for sitt første utenlandsopphold.

Kjøle (hvitt) forlater Vålerenga og Cornic (rødt) på klubblaget. Foto: VIF-fotball.

 

Imeri

Rekruttjentenes søtten år gamle høyreback Adriana Imeri er nå tatt opp fast til å trene med a-laget og etter sigende er en a-lagskontrakt ikke langt unna. Imeri er nylig omskolert fra sentral midtbanespiller til høyreback og har tatt overgangen på strak vrist. I flere rekruttkamper denne sesongen har hu vært banens overlegent beste spiller og på Sotahjørnet har vi sådd tvil om hu muligens også er bedre enn de som har fått spilletid på backplass i toppserien.

Adriana Imeri tas opp fast på a-lagstreningene. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

 

Imeri kom til Vålerenga fra Bøler våren 2012 og er en spiller vi dermed har fulgt med på svært lenge. Hu er en offensiv back. Teknisk elegant, rask og med gode finter skaper hu ofte trøbbel for motstanderne på Vålerengas høyrekant. Hu har en veldig god pasnings- og innleggsfot, men er vel så giftig på å gå på mål og avslutte sjøl. Defensivt er hu sterk i duellene og sjeldent ballwatching og rydder ofte opp i midtstoppernes juniorfeil. En juniorspiller med et svært klokt fotballhode. Og for de som skal på Ekebergsletta til uka vil vi anbefale en titt på Vålerengas lag i klasse Q18-19 der Imeri også skal spille. Det er et potensielt finalelag. 

 

Hockey

Vi tar en kort hockeyoppdatering også. Riktignok tjuvtrener iskrigerne i Jar Ishall allerede under Norway Cup, men mandag 7. august klokka 16:00 har de første istrening i Jordal Ungdomshall og inviterer publikum dit. Det blir moro og hvem av gutta ender nakne under strippestraffene i år?

Strippestraffer kan bli en pinlig affære. Foto: Jarl Erik Sandberg.