Nedrykksplass

24.07.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas rekruttgutter fikk kun med seg noen ytterst få a-lagsspillere til kampen mot serieleder HamKam på lørdag. Ferietid er ferietid og dessverre blei laget i yngste og letteste laget mot hamarsingene. Vålerenga har også spart på mange a-lagsspillere i nøkkelkamper tidligere i sesongen for at de skulle være klare i tilfelle ett halvtimes innhopp skulle dukke opp i toppserien – og med det ligger rekruttgutta nå på nedrykksplass.

Det er ikke så mye bande igjen på Briskeby. Foto: Hjesus.

 

Adam Larsen Kwarasey sto sin første kamp i vålerengatrøya på og hadde dessverre en dårlig inngripen allerede etter fire minutter. HamKam hadde hjørnespark og Larsen Kwarasey feilberegna ballens bane. Han forsøkte å bokse ballen unna, men gikk bak hodet på hamkamspilleren som dermed kunne heade hjemmelaget i føringa.

 

Det blei ikke bedre for et ungt vålerengalag da Lars Olden Larsen måtte ut med skade midtveis i omgangen. Sannsynligvis slo han opp skaden han har slitt med under foten. En ung midtbane med Felix Horn Myhre og Olden Larsen som indreløpere og Ulrik Mathisen i tieren blei ikke akkurat eldre og fylt med mer duellstyrke da Olden Larsen måtte ut og erstattes av Sakarias Opsahl. En rein ‘99er rekke og mot langt mer rutinerte kraftplugger fra Hamar blei det i overkant lett.

 

Men Vålerenga kom litt mere med og Thomas Elsebutangen vant en god del dueller oppe i banen, samtidig kom Oliver Valaker Edvardsen seg stadig vekk fri på høyresida; men det stoppa seg før avslutningene. Enten stemte ikke løpa med innleggene, eller så kom ikke skuddet tidsnok, slik at HamKam rakk å blokkere det. I stedet var det HamKam som scora igjen. Felix Horn Myhre stoppa ballen ti meter utafor eget sekstenmeterfelt. I stedet for å slå den fra seg, nølte ham, blei takla og plutselig var HamKam aleine med Larsen Kwarasey og dermed sto det 2 – 0.

 

HamKam kunne også økt til 3 – 0 før pause. En grov feil av Bilal Njie midt på egen banehalvdel førte til en ny stor kontring for HamKam, men skuddet gikk utafor. Etter en tung første omgang blei det langt bedre i andre omgang. Elsebutangen spilte sin første kamp for året og gikk ut ved pause. Njie blei putta inn sentralt og Chidera Ejuke kom inn på høyrekanten.

 

Det skapte litt målsjanser for Vålerenga i andre omgang. Nærmere bestemt to. Først var det et volleyforsøk fra sekstenmeterstreken av Ejuke. Deretter blei Ejuke takla hardt i ryggen på søtten meter av keeper som var på ordentlig bærtur. Ballen gikk høyt opp i lufta og på nok et volleyforsøk prøvde Njie å sette kula i åpent mål. Han traff dessverre kun nettveggen.

 

På slutten av kampen fikk også Fredrick Pettersen et innhopp som midtspiss. Også han vant en del dueller, men klarte ikke å skape en målsjanse på den korte tida. Allikevel skulle han hatt én på en kontring. Pettersen kom en mot en etter å ha snappa ballen fra Petter Vaagan Moen. Moen slang ut en fot i knehøyde og felte Pettersen som mista mye fart, men fikk med seg ballen. Kontringa blei dog avverga fordi Pettersen mista all fart. Vaagan Moen hadde gult fra før og en talentfull dommer hadde gitt ham marsjordre.

 

Uansett godt å se at angrepsspillerne begynner å komme tilbake på banen. Målscorere har vært mankovare for rekruttlaget i år, men nå er både Elsebutangen og Pettersen tilbake på banen. Mot Raufoss er også Aron Dønnum tilbake etter å ha sona karantene for gule kort.

 

Det blei egentlig den store beholdninga mot HamKam i en kamp som kunne ha sett helt annerledes ut dersom noen flere spillere fra a-laget hadde tatt turen. Vi skjønner de skal ha ferie de også, men spillere som Abdisalam Ibrahim, Daniel Berntsen, Markus Nakkim, Herman Stengel og Ernest Agyiri mangler litt kamptrening nå. Med et par stykker av dem med, så hadde sannsynligvis Vålerenga 2 vinni dette oppgjøret. Det var de musklene som mangla.

 

Mange er nok spent på Larsen Kwarasey og om han kan gå rett inn på a-laget. Lørdagens kamp var i så måte ikke positivt. Feilberegning på det første målet, han glapp et enkelt innlegg over hodet og ned bak seg (der han riktignok retta opp egen feil med en utrolig beinparade) og han ga en retur rett ut foran mål og blei redda av en årvåken Ole Høyland Berg som fikk blokkert noe som så ut til å bli en enkel scoring. Det er åpenbart at Larsen Kwarasey trenger mer kamptrening.

 

Midtstopperparet Kristoffer Hay og Ole Høyland Berg fungerte meget bra. Vi har vel kun notert en dårlig klarering og litt passivitet i en situasjon for Berg, mens Hay nå gjorde en meget solid opptreden. På backene blei Jonas Levernes litt lett i duellene på høyresida, men spilte seg litt opp. Blei rundlurt på slutten og måtte ty til en nedriving og gult kort. Stort pluss for at han turte å fyre av to ganger tidlig i første omgang – og sjøl om begge skudda blei stoppa i forsvarsmuren, så var det trøkk i dem. På venstrebacken var Nicolay Grimstad solid defensivt og det meste som Vålerenga hadde å komme med offensivt kom på sida hans. Burde kanskje ha vært litt mer hissig på gjennombrudd når han blei satt opp inne i straffefeltet i stedet for å søke en trygg støttepasning. Har jo ferdighetene til å dra av en spiller eller tre og særlig i straffefeltet er det gunstig å bli takla ureint…

 

På midtbanen var Horn Myhre god, men feilen på baklengs nummer to trekker ned. Burde også vært mer aggressiv på å skyte på direkten når pasningene kom i 45 grader. Har en tendens til å legge ballen til rette først og da blei alle skudda hans blokkert. Sakarias Opsahl gjorde også et greit innhopp, sjøl om han blei litt lett i dueller flere ganger. Det samme gjaldt Ulrik Mathisen.

 

Bilal Njie var egentlig litt skuffende på høyrekanten. Etter noen gode kamper virka han mer reservert, men spilte seg opp da han blei flytta sentralt i banen. Oliver Valaker Edvardsen var Vålerengas beste spiller offensivt og viste noen tekniske detaljer som åpna opp mye og han kom til en god del innlegg. Med en dommer som kan regelen om obstruksjon og holding i trøya, så ville det også ha ført til marsjordre ganske tidlig i kampen på HamKams høyreback.

 

Vålerenga 2 stilte følgende lag mot HamKam:

Adam Larsen Kwarasey

Jonas Levernes – Kristoffer Hay – Ole Høyland Berg – Nicolay Grimstad

Felix Horn Myhre – Lars Olden Larsen

Ulrik Mathisen

Bilal Njie – Thomas Elebutangen – Oliver Valaker Edvardsen

Innbyttere: Sakarias Opsahl (74 min for Olden Larsen), Chidera Ejuke (45 min for Elsebutangen) og Fredrick Pettersen (19 min for Mathisen).

 

Vålerengas beste
    Kristoffer Hay  
   Oliver Valaker Edvardsen  
  Chidera Ejuke  

 

Sandrakumar

Mathusan Sandrakumar fikk sin første OBOS-ligakamp da Strømmen vant 2 – 1 over Jerv og feira med å pådra seg et gult kort. En grei debut på dette nivået for Sandrakumar. Han hadde et par fine innlegg og det ene burde strengt tatt ha blitt en målgivende pasning. Ett skummelt balltap førte dog til en Jerv-sjanse, samt at han ikke klarte å hindre innlegget som førte til Jervs redusering i en én mot én situasjon.

 

Landslagsbacken er lånt ut resten av sesongen, som vi har skrivi om her før. Han har lite konkurranse om høyrebackplassen og regnes med å spille fast i OBOS-ligaen dette halvåret. Strømmen har blitt en stabil OBOS-ligaklubb og kjemper om å klare en kvalifiseringsplass. Det er en fin klubb å ha utlånsavtaler med.

 

EM

EM har gått sånn tålelig av gårde for Vålerengas Theresa Nielsen. #8 Theresa og hennes Danmark vant åpningskampen mot Belgia 1 – 0, men tapte så 1 – 0 for Nederland. Dermed er det spenning før siste kamp mot Norge i dag med tidligere vålerengaspiller Ingrid Schjelderup på laget. Det er kraftig spenning før siste kamp. Nederland leder med seks poeng og er videre dersom de tar ett poeng mot Belgia, men ved tap og dansk seier vil Belgia, Danmark og Nederland alle stå med seks poeng.

 

I så tilfelle blir det innbyrdes mellom disse laga. Danmark vil da uansett stå med 1 – 1 og +0. Nederland har 1 – 0 nå og taper de 1 – 0 så ender alle lag med 1 – 1 i innbyrdes målforskjell. Da tas kampene mot Norge med og der har Belgia en fordel på Nederland. I så tilfelle trenger #8 Theresa og Danmark en tomålsseier mot Norge for å komme opp likt med Belgia og da bli gruppevinner på innbyrdes. Hvis de kun slår Norge 1 – 0 ender de da som gruppetreer på innbyrdes bak Nederland.

 

Norge er forholdsvis fortapt og er avhengig av Nederlandsk seier over Belgia for å gå videre, men samtidig må de slå Danmark med tre mål. Vinner Norge 3 – 0 over Danmark og Nederland slår Belgia, så er det innbyrdes målforskjell Norge +1; Belgia +1 og Danmark -2. Da går Norge videre på antall scorede mål (3) mot Belgia (2).

 

Rankingregelverket er litt morsomt for etter antall scorede mål i alle gruppekamper, så er det plutselig lavest poengscore på røde og gule kort som telles; der gule kort teller én og røde kort (eller utvisning etter to gule) teller tre poeng. Og dersom det ikke kan avgjøres da heller, så er det UEFA-rankinga som teller.

 

Vålerenga i dag:

20:45: Fotball: Norge – Danmark Damer, EM Gruppe A, De Adelaarshorst