Kristiansund

17.07.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Bohembussen rulla fra Oslo til Kristiansund i går. Og ser vi bort i fra en tapt halvtime for å snu og hente ham vi glemte igjen, og de to Moldoverne som vi tok med fra Dombås som skulle i retning Trondheim (tross alt er da Kristiansund nærmere Trondheim enn Dombås er) så er det ikke de store nyhetene å snakke om fra turen. Men de er gjestmilde her i nord og åpna puben for oss klokka 10:00 når frokosten slutta på hotellet. Det skal dem ha.

Kristiansund sånn vi aldri kommer til å oppleve bygda. Foto: Johan Wildhagen.

 

Her i nordvest er været rett og slett varierende. Fra strålende sol til høljregn til sol til høljregn til… Og det er mer som ikke akkurat er som vi er vant til her i Kristiansund. Innlandet er ei øy utafor Nordlandet, men ved siden av Kirkelandet. Den største severdigheten – utenom Vålerenga sjølsagt – er Norsk Klippfiskmuseum. Det ligger på Gomalandet. Vi har altså så til de grader fått spesifisert at vi er på landet. Gøy er det også.

 

Kristiansund er for første gang oppe i eliteserien og har dermed æren av å ha Vålerenga på besøk for første gang. De ligger trygt plassert på kvalifiseringsplassen til neste års OBOS-liga og er – etter kveldens seier – milevis bak Vålerenga. For seier må det bli, sjøl om Kristiansund bare har ett tap på hjemmebane i år.

 

Vålerenga har igjen muligheten til å ta steget ordentlig opp i medaljekampen. Med seier passeres Stabæk og med flere enn ett mål, så passeres også Haugesund. Da vil Vålerenga ligge på femteplass, to poeng bak Brann og tre poeng bak Molde, med én kamp til gode – hjemme mot Haugesund. Da vil det også kun være to poeng opp til sølvet, men fortsatt syv til gullet.

 

Kristiansund mangler toppscoreren sin og verdens beste fotballspiller som blei fristilt rett før sommerferien. Resten av laget er grått – omtrent som elleve spillere av typen Sivert Heltne Nilsen. Jobber hardt, men heller begrensa fotballferdigheter. Det er egentlig alt man trenger å vite om dette laget.

 

På Vålerenga sliter Daniel Fredheim Holm med knæra, men er med i kamptroppen. Om han får spille er en annen sak. På treningene denne uka er det Aron Dønnum som er drilla som høyreving og sisteårs junioren kan fort få sin debut her i Kristiansund i dag. Spørsmålet blir om han eller Daniel Fredheim Holm starter oppgjøret. Vi tror på førstnevnte all den tid vi føler det er mest risiko rundt Fredheim Holm og at trenerteamet helst vil unngå å måtte gjøre et bytte tidlig i kampen. Sammen med Dønnum på topp antar vi Mohammed Abdellaoue og Bård Finne befinner seg.

 

På midtbanen glimrer Herman Stengel med sitt fravær etter å ha vært syk. Dermed blir det Christian Grindheim og Magnus Lekven bak Ghayas Zahid. I forsvar er Simen Juklerød tilbake, men han har trent både alternativt og fotball denne uka og er ikke drilla inn i forsvaret. Dermed blir det Ivan Näsberg på venstrebacken, med Robert Lundström til høyre og Jonatan Tollås Nation og Enar Jääger i midtforsvaret. Bakerst står Marcus Sandberg som vanlig. Vi tror på følgende lag mot Kristiansund:

Marcus Sandberg

Robert Lundström – Jonatan Tollås Nation – Enar Jääger – Ivan Näsberg

Christian Grindheim – Magnus Lekven

Ghayas Zahid

Aron Dønnum – Mohammed Abdellaoue – Bård Finne

Benk: Aslak Falch, Simen Juklerød, Daniel Berntsen, Samúel Kári Fridjónsson, Ernest Agyiri, Daniel Fredheim Holm og Chidera Ejuke.

 

EM

Europamesterskapet i fotball starta perfekt for Vålerengas del. Theresa Nielsen spilte høyre midtbane i Danmarks 3 – 4 – 3 formasjon og gjorde seg bemerka med et gult kort rett før slutt. Danmark vant 1 – 0 etter at Sanne Troelsgaard heada inn en retur fra keeper på et frispark fra Pernille Harder. Dermed topper Danmark gruppe A sammen med Nederland og kan sikre avansement til kvartfinale med seier mot nettopp Nederland i neste kamp, dersom Norge og Belgia spiller uavgjort.

 

Gothica Cup

Vålerengas har reist til Gothia Cup med et J18 elitelag. De møter Bergnäsets AIK i dag, tyske SG Borken i morgen og Jötex Mölndal på onsdag. Kampene kan følges her. I en turnering som Gothia Cup trengs det mange spillere og med noen på ferie og skader har laget lånt tre spillere som gjør at stallen som reiser er på søtten jenter.  Det er Emma Dalgård (‘00) og Lea Sørensen (’99) fra Senja og Ada Meryem Olcay (‘00) fra Oppsal.

 

Fra a-stallen er keeper Sara Nilssen Kilen (‘01), midtbanespillerne Marthe Borchgrevink (’98), Kine Fløtre (’01) og Emilie Libakken Østerås (’02) samt spissen Celin Bizet Ildhusøy (’01) med. Ellers består laget av forsvarsspillerne Karoline Djurhuus (’99), Adriana Imeri (’00), Ida Outzen (’01), Emilie Gjester (’01) og Ingrid Haug (’01), midtbanespiller Julia Caroprese (’01) og anrepsspillerne Mille Baartvedt (’00), Lea Høiness (’00) og Marit Emaus Flaa (’02). Et ganske ungt lag altså.

 

Vålerenga i dag:

12:40 Fotball: Vålerenga J18 – Bergnäsets AIK, Gothia Cup – Gruppe 13, Åby 10

17:00 Fotball: Kristiansund – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Kristiansund Stadion