104,– Takk og farvel!

12.07.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga la i dag ut billettene til den siste hjemmekampen på bortebane. Hundreogfire år, der de aller fleste kampa er spilt på vestkanten i Oslo. Det lar seg ikke gå ufortrødent hjem. Billettprisen 14. august – på den siste hjemmekampen på bortebane – er satt til symbolske hundreogfire kroner. Og etter kampen blir det forhåndssolgt enkeltbilletter til åpningskampen på ny stadion, før disse legges ut for åpent salg. All grunn til å se Vålerengas siste hjemmekamp på bortebane.

Vålerenga er kasta mye rundt opp gjennom tida. I Vålerengas første sesong var det Dæhlenenga, Frogner og Bygdø som var hjemmebane. På tyvetallet blei både Bislett, Holmen, Kadettangen, Furuseth og Ullevaal tatt i bruk, mens Jordal gjorde sin inntreden på tallet. Dette fortsatte etter krigen.

 

På femtitallet blei Bislett hovedbane med noen hjemmekamper på Ullevaal hver sesong. Dette fortsatte oppover på sekstitallet da Voldsløkka fikk første runde i cupen i 1968 og i 1970  før Voldløkka var hovedbane da Vålerenga spilte i andredivisjon i 1971. Bislett tok over igjen i 1973 med innslag av Ullevaal og Voldsløkka – man må her huske på at Bislett stadion var skøytebane om vinteren og at det derfor blei spilt andre steder mens den var islagt. Som i 1984 da Vålerenga slo Rosenborg 1 – 0 på Briskeby Stadion 7. oktober. Tidlig vinter i Oslo det året.

 

Fra 1994 til 1996 var Ullevaal Vålerengas hjemmebane, mens Bislett overtok i 1997 til 1999. De to siste åra gikk riktignok noen europacupkamper på Ullevaal Stadion. Fra 2000 har Ullevaal vært Vålerengas hjemmebane, men slettes ikke helt fast. Nedrykkskampen i 2003 blei spilt inne i Vallhall og Vallhall blei også brukt i noen Royal League-kamper i 2004 og i 2006 sammen med Bislett og Tønsberg. Våren 2007 blei den siste Royal League-kampen spilt på Bislett Stadion. Siden da har kun Vålerenga spilt på Ullevaal.

 

Vålerenga har altså hatt tretten forskjellige hjemmebaner opp igjennom tidene og Vålerenga Stadion blir dermed den fjortende hjemmebanen. Forhåpentligvis den siste. Vålerenga får endelig et hjem.

 

Treningsrapport

Det er først og fremst én positiv ting å si om dagens trening. Absolutt alle spillerne var tilbake på feltet. Simen Juklerød trente delvis alternativt og delvis på økta etter strekken sin. Henrik Kjelsrud Johansen hadde på seg fotballsko for første gang siden han fikk strekk og Christian Dahle Borchgrevink trente også alternativt etter sitt overtråkk, men så ut til å løpe normalt.

 

Bilal Njie var igjen med på treninga og vi spekulerer nå i at Njie kan få et kontraktstilbud allerede i sommer. I tillegg var Harmeet Singh med. Tempoet på spilløkta var høyt og orker de det tempoet i store deler av kampen mot Kristiansund på mandag, så garanterer vi tre poeng.