Banen blir grønn!

11.07.2017 av under Gjetord | 1 kommentar

I går dukka det opp lastebiler med grønt kunstgress utafor Vålerenga kultur- og idrettspark og den aller første stripa av matta på den nye stadion er lagt. Banen kles opp i grønt. Det nærmer seg med andre ord veldig åpning på ny stadion. 59 dager igjen til Vålerenga og Kolbotn innvier stadion med toppseriekamp og 60 dager igjen til Vålerenga og Sarpsborg 08 avslutter åpningshelga med eliteseriekamp.

Den første grønne stripa er lagt på ny stadion. Foto: VPN.

 

Etter internkampen på søndag har Vålerenga hatt to fridager før de møtes igjen på treningsfeltet på Valle onsdag. Det var mange fravær på internkampen søndag. Marcus Sandberg, Mathusan Sandrakumar, Christian Dahle Borchgrevink, Magnus Lekven, Herman Stengel og Henrik Kjelsrud Johansen glimra med sitt fravær søndag, mens Simen Juklerød trente alternativt. Hvor mange av dem innfinner seg i Bingen på onsdag?

 

Det er fem treningsdager før gutta setter kursen for Kristiansund på mandag og da er det altså ny stadion for alle banehoppere og tre bortepoeng for Vålerenga som teller. Det var en kjip start på forrige serierunde, men i siste kamp – gårsdagen fikk Vålerenga napp og begge lag avga poeng. Dermed er det fortsatt kun fem poeng opp til sølvet, men ti til gullet. Er det så noe håp om å ta inn ytterligere til helga?

 

Kristiansund har vist seg som en meget vanskelig stadion å reise til. 3 – 4 – 1 er statistikken til hjemmelaget på Kristiansund Stadion. Det var kun i serieåpninga motstanderen stakk av med tre poeng. Brann, Strømsgodset og Haugesund har reist tomhendte hjem, mens undulatene, Sogndal, Aalesund og Rosenborg har avgitt to poeng der. Det er absolutt ikke et sted man kan forvente stor poengfangst.

 

Vålerenga har jo heller ikke den store bortefangsten. 2 – 1 – 4 er statistikken. Haugesund, Molde Odd og Sarpsborg har latt alle poenga bli igjen på stadion, i Bergen blei det poengdelen; mens Aalesund og Tromsø har vært våre hyggeligste borteturer så langt denne sesongen. Det positive er dog at formen er god og at Vålerenga har 2 – 1 – 1 på de fire siste bortekampa. Kristiansund har 1 – 3 – 0 på sine fire siste hjemmekamper.

 

Jean Allasane Mendy skada seg stygt sist og toppscoreren er ute mot Vålerenga. Han har scora fem av lagets tolv hjemmemål denne sesongen. Det er en klar fordel oss. Så spørs det da om Vålerenga klarer å få med seg tre poeng hjem – og om de kan ta innpå laga foran.

 

Mange har gitt opp gullet, det har ikke vi. Rosenborg møter Sogndal i Sogndal og kun to lag har tatt tre poeng der. Rosenborg avgir også poeng i over halvparten av bortekampa. Vi tror fort de gjør det igjen. Brann og Sarpsborg 08 møter hverandre i Bergen. En åpenbar uavgjortkamp. Molde har hjemmekamp mot Strømsgodset og er den av de fire laga Vålerenga ikke kan ta igjen ved å vinne hengekampen mot Haugesund som vi ikke tror avgir poeng.

 

Vålerenga går en spennende tid i møte. Får laget en boost av poeng med ny stadion? I så måte tror vi på seriegull fortsatt. Uansett er det mulig med europacup og Vålerenga er fortsatt med i cupen – med alle seks lag! Vi tror det går mot en fin og blå høst…

 

  1. Kåre Thorkildsen sier:

    Sarpsborg 08'kommer til Valle 10/9