Keita forsvinner

10.07.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas leieavtale med Lech Poznan om Muhamed Keita gikk ut nå og Vålerenga kommer ikke til å benytte seg av opsjonsavtalen de har. Dermed er Keita-TV en saga blott og det er kanskje like greit. For oss virka det alltid litt feil at han var så svær i kjeften uten å levere noe som helst på banen. Det er bedre å satse på de andre spillerne i stallen og Keita blir dermed den andre som forlater Vålerenga i sommervinduet.

Keita kom, var breial og dro etter 234 eliteserieminutter. Foto: VIF-fotball.

 

Internkamp

Søndag spilte Vålerenga internkamp på Valle. Det var en kamp der det blå laget stilte med det antatte angrepet og det hvite laget stilte med det antatte forsvaret. Det er litt typisk slik man pleier å gjøre det. De spilte over fire perioder på femten minutter og hadde både dommer og assistentdommere på plass; men det var mange spillere som mangla – svært mange.

 

Av keeperne mangla Marcus Sandberg. I forsvaret var Mathusan Sandrakumar oh Christian Dahle Borchgrevink fraværende i tillegg til at Simen Juklerød kun var med på oppvarminga og siden trente alternativt. Av midtbanespillere savna vi Magnus Lekven og Herman Stengel, mens Henrik Kjelsrud Johansen var fraværende i angrepet. Bilal Njie var den eneste rekruttspilleren som var med, mens Harmeet Singh også var med på treninga.

 

Daniel Fredheim Holm sliter litt med knærne og tar det med ro denne uka. Dermed spilte han kun den første perioden, slik at Aron Dønnum overtok de resterende tre. Det kan tyde på at Dønnum er svært nær eliteseriedebuten. Hvitt lag var uforandra gjennom de tre første periodene før Thomas Elsebutangen fikk prøve seg siste femten minutter. Da spilte Chidera Ejuke de første 7,5 minuttene og Njie de siste 7,5 minuttene på venstrekanten.

 

Det var ikke mye laga fikk til. I første periode kom det til én målsjanse for hvitt lag der Magnus Retsius Grødem kom aleine med Aslak Falch, men skøyt rett på ham. I andre periode var det blått lag som fikk den eneste målsjanse. Christian Grindheim klinka til fra tyve meter, men Adam Larsen Kwarasey fikk slått ballen unna. Ellers kan det nevnes at Ernest Agyiri hadde et par gode pasninger ut på Chidera Ejuke, som stort sett var plassert en halvmeter i offside.

 

Etter to perioder tok laga en lengre pause og det kjipe med sånne pauser er at gutta orker den defensive jobben veldig godt de neste femten minuttene. Null målsjanser der altså; men i den fjerde perioden skulle det bli mål. Hvitt lags keeper Kwarasay sendte en millimeterpresis feilpasning til blått lags nærmeste spiss, Mohammed Abdellaoue på åtte meter. «Moa» dytta kula ut til sida og Ghayas Zahid breisida inn én null til blått lag.

 

Etter dette kom blått til to nye gode målsjanser helt på slutten av omgangen. Zahid driblas seg fri med Kwarasey, men satte kula tredve centimeter utafor lengste stolpe. Så var det Grindheim som satte opp Bård Finne i én mot én med høyre stopper. Han dro seg inn og skøyt tilbake mot nærmeste stolpe, men også Finnes skudd strøyk på feil side av stolpa. Blått lag vant dermed 1 – 0.

 

  Blått lag
Keeper

Aslak Falch (1-2)
Kristoffer Klaesson (3-4)

Forsvar Harmeet Singh Samúel Friðjónsson Markus Nakkim

Aron Dønnum (1)
Kristoffer Hay (2-4)

Midtbane Christian Grindheim (1,4)
Felix Horn Myhre (2-3)
Felix Horn Myhre (1,4)
Christian Grindheim (2-3)
Tier Ghayas Zahid
Angrep Daniel Fredheim Holm (1)
Aron Dønnum (2-4)
Moa Bård Finne

 

 

  Hvitt lag
Keeper

Adam Larsen Kwarasey

Forsvar Robert Lundström Jonatan Tollås Nation Enar Jääger

Ivan Näsberg

Midtbane Ernest Agyiri Abdisalam Ibrahim
Tier Daniel Berntsen
Angrep Bilal Njie (1-3)
Thomas Elsebutangen (4)
Magnus Grødem Chidera Ejuke (1-3,5)
Bilal Njie (3,5-4)

 

Nordisk

Sekstenårsjentene vant åpent nordisk mesterskap med to vålerengjenter i hovedrollene. Nå er det kun tre uker til åpent nordisk mesterskap for sekstenårsgutta og der har Vålerenga med dobbelt så mange. Høyreback Leo Cornic, midtstopper Harald Martin Hauso, venstreback/ving/tier Oskar Opsahl og sentral midtbane Mathias Kjølø.

 

Kjølø gjør sin debut i en landslagstropp, mens de andre tre har vært med tidligere. Fire spillere gjør at Vålerenga har flest spillere på landslaget. Norge møter Polen, Island og Nord-Irland i gruppespillet.

 

Eliteserien

Vålerenga – Haugesund og Tromsø – Odd spilles ikke denne helga. Vålerenga datt ned én plass på tabellen og kan falle ytterligere én plass dersom undulatene vinner borte mot Sarpsborg 08 i dag. Det har ikke vært en spesielt god runde for Vålerenga så langt. Rosenborg og Molde tok begge tre poeng og skulle Sarpsborg 08 også ta tre poeng er det kun Brann og Aalesund av laga over Vålerenga på tabellen som har avgitt poeng denne runden.