Ny spiss – Larsen fra Hjørring

05.07.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Silly season er for lengst åpna sjøl om det fortsatt er femten dager til selve vinduet åpner i Norge. Vi lovte at det skulle komme litt mer om spillerlogistikk utover uka og allerede i dag signerte Vålerenga den danske spissen Camilla Kur Larsen fra Fortuna Hjørring. Larsen står med ti landskamper for danmark, men er ikke med i den danske troppen til årets europamesterskap.

Camilla Kur Larsen i aksjon for Fortuna Hjørring. Foto: Henrik Louis.

 

Det er en rutinert spiss Vålerenga henter. Larsen er født i Ishøj i 1989 og har en rekke internasjonal erfaring bak seg. Hu begynte å spille fotball som treåring, men hadde en pause og restarta karrieren i Greve IF i 1998, gikk videre til AC2670 i 2006 før hu var en kort tur innom Skiold i 2008 og gikk til storklubben Brøndby i 2009. Der blei hu i tre og et halvt år og fikk med seg 66 mål på 115 kamper. Brøndby er en dansk storklubb og hu vant the double med dem to strake sesonger og endte opp med kvartfinale mot Lyon og totalt 19 kamper og tre mål i Champions League.

 

Etter en sommersesong i Colorado kom den kraftfulle spissen tilbake til dansk fotball, men denne gang for konkurrenten Fortuna Hjørring. Det skulle ikke ta lange tida før rollene var snudd i Danmark. I den første sesongen vant hu cupen med og i den påfølgende sesongen blei hu seriemester.

 

På ny stakk Larsen til USA en sommer og da hu kom hjem blei det tur til Italia og AGSM Verona. Hu fikk med seg én Champions League kamp med Verona og scora i den, før hu tok turen hjem til Danmark og Fortuna Hjørring og vant the double med dem i fjor. Denne sesongen måtte hu nøye seg med sølv både i serien og cupen, men står nå totalt med atten kamper og seks mål i Champions League for Fortuna Hjørring.

 

For å oppsummere, Vålerenga henter en stor og sterk spiss med ti mål på 38 opptredener i Champions League og ti kamper for det danske landslaget. Vålerenga forsterker dermed angrepet og det kan frigjøre en plass der framme som gjør at Theresa Nielsen kan flyttes ned på høyreback og løse litt av de forsvarsproblemene klubben sliter med. Larsen har foreløpig kontrakt ut sesongen.