Toppscorer gjør comeback i Vålerenga

10.08.2011 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I dag starter damene å spille kamp igjen etter en ganske lang sommerferie. Ikke førstelaget riktignok, men rekruttlaget. Det kan allikevel være spennende nok, for Vålerengas toppscorer i 2009 og 2010, Anna Fjeld, gjør nemlig comeback i offisiell kamp for Vålerenga igjen i kveld. Ett halvt år for å fullføre skolegangen var tydeligvis nok og Fjeld snører på seg støvla atter en gang. Å få inn en målscorer skader absolutt ikke i kampen om opprykk.

Anna Fjeld gjør comeback. Foto: Hjesus.

 

Det er ikke den eneste nyheten fra damelaget. Kristin Haugstad er tatt ut i J19-troppen som møter Sverige 23. og 25. august og Elisabeth Giske Bakken er tatt ut i J16-troppen. Riktignok må vi le litt av Norges Fotballforbund, som fortsatt påstår at Bakken spiller for Skeid. Det medfører selvfølgelig ikke riktighet, den eneste spilleren damelaget h ar mista i sommer er midtstopper Trude Johannessen, som tydeligvis ikke tålte storbylivet og har flytta hjem til bygda si, Bergen, og spiller høstsesongen for Arna Bjørnar.

 

I går møttes Norge og Polen til G18-kamp på Løveid i Tønsberg. Håvard Nielsen spilte hele kampen, men klarte ikke å score mål. Dermed endte oppgjøret målløst. G16-landslagets fantastiske spiss Riki Alba scora kampens første mål da Færøyene blei slått 2-0 på fredag og begge måla da Island blei slått 2-1 på søndag. Kamer Qaka spilte også hele kampen mot Island, men var ikke på banen mot Færøyene.

 

På hockeysida er det også ungdomslandslaget i farta og Magnus Hoff, Linus Juell og Kjetil Martinsen reiser til Riga siste uka i august for å spille U20-kamp mot Russland U19, Hviterussland og Latvia i "Sergejs Zolthoks Minneturnering". Hvis du ikke veit hvem Sergejs Zolthoks er, så er det Latvias hockeyspiller som spilte hele ti sesonger i NHL og var innom laga Boston Bruins, Ottawa Senators, Montreal Canadiens, Edmonton Oilers, Minnesota Wild og Nashville Predators. Han døde i garderoben etter å ha fått hjerteflimmer i Minsk i en kamp for FC Riga under NHL-lockouten i 2004. Zolthoks blei bare 32 år gammel.

 

Samtidig er Hege Ask, Trine Martens og Rikke Tautra tatt ut til firenasjonersturneringa i Frankrike. Norge møter der Tsjekkia, Frankrike og Tyskland.

 

Det var stort sett det vi gadd å bry oss med i gjetordet i dag; men før vi gir oss helt må vi nevne at i dag er siste mulighet til å levere innlegg til det neste Klansropet. Temaet er ”dommer’n dømmer” og når du er ferdig med å skrive, så sender du innlegget til ropet@klanen.no. Ingen innlegg, intet medlemsblad…

 

Vålerenga i dag:

18:45 Fotball: Kolbotn 2 – Vålerenga Damer 2, 2. divisjon avd 1, Sofiemyr Kunstgress