Fortsetter seiersrekkene?

19.05.2017 av under Gjetord | 1 kommentar

Både Vålerengas eliteserieherrer og toppseriejenter står med to strake seiere og før helgas runde er det store spørsmålet om de kan øke seiersrekkene til tre. Vi tror det skal være en stor mulighet for det. I tillegg skjer det mye i yngres avdeling og på søndag er det på ny NM-kamp for Vålerenga i jenteklassen. Gjetordet tar deg igjennom det som skjer i helga og de to juniorkampa som blei spilt i går.

Sarpsborg 08

Vålerengas eliteserielag skal ut mot Sarspborg 08 søndag. Særpingene har fått en forrykende start på sesongen og ligger fire poeng foran Vålerenga på en fjerdeplass; men har en nedadgående kurve på tross av at de vant sist kamp; men det var borte mot undulatene og teller lite i den store sammenhengen.

 

Det blir et gjensyn med Joachim Thomassen som fortsatt er venstreback i eliteserien. Han spilte i Vålerenga i 2012 og 2013-sesongen. Danske Patrick Mortensen er mannen å se opp for; men vi regner med at duoen Jonatan Tollås Nation og Enar Jääger tar seg av det med glans. De har vært gode i det siste.

 

Dette er for øvrig Vålerengas 1 200 kamp på øverste nivå for herrene i Norge. Det er altså en jubileumskamper og sånne jubileumskamper pleier jo Vålerenga å få mot særpinger – og ikke minst, vi slår dem også.

 

Så hvordan skal Ronny Deila sette sammen elleveren sin for å ta med seg nye tre poeng tilbake til Oslo? Bak har det fungert bra i det siste. Nullen har blitt holdt og med mindre Simen Juklerød er hundre prosent klar igjen, så tror vi Ivan Näsberg starter på venstrebacken. Rasmus Lindkvist vil vi gjerne se at tåler en rekruttkamp etter sykdommen igjen, før vi slipper ham til i eliteserien. Resten av forsvarsfireren sier seg sjøl.

 

På midtbanen er Herman Stengel bankers. Spørsmålet er om Christian Grindheim er klar ennå eller ikke. Dersom han ikke er klar, så starter nok Magnus Lekven ved Stengels side og Abdisalam Ibrahim i tierrollen.

 

På topp fikk Muhamed Keita en ny smell og vi antar han er ute, sammen med Magnus Retsius Grødem. Så er spørsmålet hvor god form Mohammed Abdellaoue er. Hvis «Moa» holder søtti minutter, så tror vi han starter sentralt, med Bård Finne og Ghayas Zahid på kantene. Står han mindre enn det blir det enten Henrik Kjelsrud Johansen inn sentralt eller Chidera Ejuke inn på kanten. Vi håper på «Moa» og gjetter på følgende lag:

Marcus Sandberg

Robert Lundström – Jonatan Tollås Nation – Enar Jääger – Ivan Näsberg

Herman Stengel – Magnus Lekven

Abdisalam Ibrahim

Bård Finne – Mohammed Abdellaoue – Ghayas Zahid

Benk: Aslak Falch, Markus Nakkim, Christian Borchgrevink, Daniel Berntsen, Daniel Fredheim Holm, Chidera Ejuke og Henrik Kjelsrud Johansen.

 

Klepp

Vålerengas toppserielag reiser til en vanskelig bortekamp på Jæren på lørdag. Klepp er lagets motstander. Klepp ligger på en sjetteplass, ett poeng bak Vålerenga med én kamp mindre spilt. Det er således en meget viktig kamp. Klepp sine to seiere har dog kommi mot Grand Bodø og Medkila, det siste poenget var uavgjort hjemme mot Røa. Tap på bortebane for LSK Kvinner og Avaldsnes er ikke uventa.

 

Før sesongen tippa vi dem på en syvende plass til slutt i Sotalupa. Med et 2 – 0 tap i Avaldsnes i forrige kamp. Det var en tung bane, men Klepp så ut til å løpe i slow motion hele kampen. Særlig midtbanen deres bør få problemer med løpskapasiteten til Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir og de rappe gjennomløpa til Stephanie Verdoia.

 

Vi ønsker også å se et Vålerenga med mye fart framme og sjøl om vi tok feil forrige gang, så forsøker vi igjen på å utfordre høyresida med Theresa Nielsen framme, Jónsdóttir sentralt og Teigen Allen på høyrebacken. Det blir en langt farligere offensiv trio enn med Ellen Wang bak. Elise Krieghoff blir litt for statisk og vil nok bli enkelt tatt ut av Maria Thorisdottir, så vi lar resten av laget lar vi stå som det gjorde sekstende mai, men bytter Anne Lise Olsen på benken med Celin Bizet Ildhusøy etter noen herlige dragninger og en frekk scoring på treninga i går. Vi tror Vålerenga stiller følgende lag:

Michelle Betos

Teigen Allen – Jennie Nordin – Arianna Romero – Tina Dalgård

Aivi Luik

Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir – Stephanie Verdoia

Theresa Nielsen – Johanne Fridlund – Maren Hauge

Benk: Josefine Ervik, Ingrid Søndenå, Ellen Wang, Frida Lyshoel, Synne Sofie Christiansen, Elise Krieghoff og Celin Bizet Ildhusøy.

 

Lørenskog

Tidligere på søndagen møter Vålerengas J16-lag Lørenskog på Valle til NM mellomrunde 1. Vålerenga kvalifiserte seg dit gjennom to kamper mot Høvik og Bærums Verk Hauger. Vi veit svært lite om dette lørenskoglaget, men registrerer at de har én kretslagsspiller født 2001, fire født 2002, to født 2003 og én født i 2004.

 

Vålerenga på sin side har to landslagsspillere født 2001 og én født 2002. Ytterligere fire kretslagsspillere født 2001, én i 2002 og to i 2003. På papiret ser det sterkt ut. At Vålerenga blant disse også har én spiller med tre toppseriekamper og ytterligere tre spillere i a-lagsstallen til Vålerenga gjør at Vålerenga må regnes som skyhøy favoritt her.

 

Men alle kamper skal spilles og vi skulle gjerne sett at Vålerenga fikk litt mer bredde inn i både jente- og juniorlaget sitt i løpet av sommeren. Til søndag er det uansett de elleve utvalgte som må levere. Vi gjetter på følgende startellever:

Sara Nilssen Kilen

Ingrid Haug – Ida Outzen – Elise Gjester – Åse Stefansen

Kine Fløtre

Emilie Libakken Østerås – Julia Caroprese

Silje Fjeldstad – Celin Bizet Ildhusøy – Marit Emaus Flaa

 

Klanens Webradio stiller i vårsola og streamer kampen fra Valle.

 

Lier

Dessverre har Vålerenga ikke klart å flytte rekruttjentekampen mot Lier som går nesten samtidig med J16-kampen. Dermed mangler flere av de aktuelle spillerne, med mindre de tar det såpass rolig på slutten og er såpass overlegne at de kan spille en halv omgang hver etterpå. Lier ligger to poeng foran Vålerenga på tabellen og dette er derfor en litt viktig kamp også for rekruttlaget. Med fire poeng på de fire første kampa har Vålerenga kun tre lag bak seg på tabellen og trenger sårt en seier for å unngå nedrykksstrida. De må da stole på de gjenværende seniorene og juniorene. Vi gjetter på følgende startellever:

Josefine Ervik

Adriana Imeri – Ingrid Søndenå – Annabel Abutbul Batal – Johanne Eide Bruun

Marthe Borchgrevink

Camilla Christensen – Frida Lyshoel

Anna Solskjær – Anne Lise Olsen – Synne Sofie Christiansen

 

Sandefjord

Den siste fotballkampen i helga før vi gir oss i kast med de to juniorkampa i går, er for G16 i Nasjonal serie. Motstander er Sandefjord som står med null poeng etter to kamper. Vålerenga har til nå spilt to uavgjorte kamper i Nasjonal serie og trenger sårt en seier mot Sandefjord nå. Harald Martin Hauso og Mathias Kjølø spilte torsdagens interkretskamp og er nok ikke med på lørdag. Vi tror på følgende lag:

Sander Nordby

Leo Cornic – Martin Bech Riisnæs – Erik Rylandsholm – Fredrik Holme

Nathaniel David – Marcus Melchior – Trygve Aarstad – Oskar Opsahl

Mathias Bråten – Emanuel Longe Grønner

 

Interkrets

Vålerenga juniorgutter møtte Sarpsborg 08 til interkretskamp på Valle i et duskregn i går kveld. Det var en forholdsvis sjansefattig kamp, der Vålerenga hadde ballen, mens Sarpsborg 08, med tidligere vålerengatrener Anders Fredriksen på sidelinja, stort sett satsa på kontringer. Totalt sett var Vålerenga det best spillende laget, men Sarpsborg 08 hadde noen av de aller største sjansene og keeper Tinius Klausen hadde en rekke matchvinnerredninger og er uten tvil Vålerengas helt denne kvelden.

 

Med tre ekstreme redninger på skudd og to redninger der spillerne kom igjennom aleine med ham, kan man enkelt si at han ikke fikk mye hjelp av forsvaret sitt. Den gangen han faktisk fikk det – og kanskje den eneste feilen han gjorde i kampen – var å gå ut da Lars Olden Larsen i utgangspunktet hadde kontroll og ville klarert. Det endte med at Klausen klarerte og samtidig skada Olden Larsen. Dermed fikk vi et gjensyn med Didrik Støer Hagen tidligere enn trener Tommy Berntsen nok hadde tenkt seg.

 

Framover på banen var derimot Vålerenga effektive nok til å vinne komfortabelt. Laget tok ledelsen i første omgang da Fredrick Pettersen blei spilt igjennom og felt innafor straffefeltet aleine med keeper. Straffesparket satte Jardar Jameson solid i mål.

 

Midtveis i andre omgang fikk Vålerenga frispark rett utafor sekstenmeteren. Jameson dytta ballen litt til side så Marcus Victorio fikk muligheten til å skyte hardt ved siden av keeper. Et prosjektil inn i det lengste hjørnet og Vålerenga tok sin fjerde strake seier i interkretserien. Tolv poeng på fire kamper er sånn det skal være. Laget ligger dog fortsatt tre poeng bak Stabæk som har spilt én kamp mer. Neste kamp for juniorgutta er 25. mai. Da spiller Vålerenga på Valle mot Bærum i sekstendelsfinalen i NM. Vålerenga stilte følgende startellever:

Tinius Klausen

Jonas Levernes – Harald Martin Hauso – Aslak Oberg – Marcus Victorio

Ulrik Mathisen

Mathias Kjølø – Lars Olden Larsen

Sander Werni – Fredrick Pettersen – Jardar Jameson

 

Vålerengas beste
    Tinius Klausen  
   Jardar Jameson  
  Ulrik Mathisen  

 

1. divisjon

Vålerengas juniorjenter spilte også kamp i førstedivisjon. Det er ingen interkretsserie, men Skedsmo er allikevel med i Oslo Fotballkrets serie. Det finnes ingen J19-serie i Akershus (eller Østfold og Indre Østland for den saks skyld). Vålerenga stilte et langt svakere lag enn vanlig og flere av spillerne sleit med småskader og det virka også som det var litt sykdom på Marit Emaus Flaa som kun orka å spille i ti minutter av gangen utover i andre omgang.

 

Allikevel klarte Vålerenga seg veldig bra. Midtveis i første omgang angrep Vålerenga på høyresida. Mille Sofie Baartvedt spilte fram Emma Spets og til slutt endte ballen hos Lea Høiness som tappa inn ledelsen. Vålerenga gjorde etter hvert et bytte og satte inn Adriana Imeri og dytta Anna Solskjær fram på kanten. Det holdt på å resultere i scoring nesten med én gang. På klassisk Solsjærvis dro hu til fra litt skrå vinkel fra om lag femten meter. Kula traff stolpa helt oppe i krysset, men slo dessverre ut.

 

I stedet skulle Vålerenga score fra andre sida igjen. Flaa dribla seg ned langs linja og la ut til Julia Caroprese tre meter før mål. Det sto dog en forsvarsspiller og keeper i veien for Caroprese, så hu kippa ballen halvannen meter til sida med utsida av foten der Høiness fikk styre inn sitt andre mål for kvelden.

 

I andre omgang blei Vålerenga tvinga til å sette inn overårige spillere, da de ellers ikke ville hatt nok spillere. De to, Eline Nordbak og Johanne Eide Bruun er begge ’95-årganger. Problemet er at Vålerenga har en helt nystarta elitesatsing og dermed er troppen veldig tynn i år, i tillegg klarte tinget å nekte fjortenåringer å spille i juniorklassen – hvilket er idiotisk når de året etter kan spille i toppserien. Riktignok har Vålerenga søkt om dispensasjon for to fjortenåringer, Silje Fjellvang og Jenny Slåtta, men de har ikke fått kretsens velsignelse ennå. Det var altså ikke en utnyttelse av systemet med dispensasjon på to overårige spillere som gjordet at Vålerenga brukte dem, men et resultat av skadesituasjon og mangel på valgmuligheter. Alternativet hadde vært å spille med ni spillere eller drive råkjør på de tre a-lagsspillerne som deltok i formasjonstreninga til toppserielaget to timer tidligere.

 

Det var én av de to overårige som satte inn det tredje målet. Bruun blei spilt igjennom på høyresida av Spets og plasserte ballen til side for keeper. Skedsmo hadde et par gode angrep de også, men spesielt midtstopper Elise Gjester og keeper Vilde Madelen Thomsen sørga for at juniorjentene holdt nullen for fjerde kampen på rad.

 

Med fire av fire mulige seiere i interkretsserien er jentene nå likt med Kolbotn på toppen av tabellen. Likt antall poeng, lik målforskjell, men bak på antall scora mål. Kolbotn har dog spilt én kamp mer enn Vålerenga. Neste kamp for jentene er 25. mai på Lystlunden mot Ørn Horten i første runde av NM. Vålerenga stilte med følgende startellever mot Skedsmo:

Vilde Madelen Thomsen

Anna Solskjær – Ingrid Haug – Elise Gjester – Karoline Djurhuus

Ida Outzen

Emma Spets – Julia Caroprese

Mille Sofie Baartvedt – Lea Høiness – Marit Emaus Flaa

 

Vålerengas beste
    Julia Caroprese  
   Elise Gjester  
  Vilde Madelen Thomsen  

 

Oval ball

Vålerenga Trolls har gått på tre strake tap i eliteserien for herrer så langt og søndag møter de Eidsvoldl 1814’s på Bøn. I det første oppgjøret tapte Vålerenga med ti poeng på Frogner Stadion. Forhåpentligvis kan de snu det nå på bortebane.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 13:00 Fotball: Vålerenga G16 – Sandefjord, Nasjonal Serie vår 01, Valle kunstgress

Lørdag 14:30 Fotball: Klepp – Vålerenga Damer, Toppserien, Klepp Stadion

Søndag 13:30 Fotball: Vålerenga J16 – Lørenskog, NM mellomrunde 1, Valle kunstgress

Søndag 14:00 Am. Fotball: Eidsvoll 1814’s – Vålerenga Trolls Herrer, Eliteserien, Bøn

Søndag 15:00 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Lier, 2. divisjon avdeling 2, Valle kunstgress 2

Søndag 18:00 Fotball: Sarpsborg 08 – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Sarpsborg Stadion

 

  1. Noen sier:

    I J16, var det vel ikke Gjester som gjorde tilbakespillet…