Fullt kjør med dobbeltkamp

12.05.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det er som vanlig fullt kjør når vi nå går inn i nok en vålerengahelg. Det er superlørdag i Vallhall med toppseriekamp mot Sandviken og PostNordligakamp mot Alta. I går var to uslåelige juniorlag i aksjon og sjølsagt har vi med litt om dem også. Der er det også tøffe kampprogram nå som det går mot sekstende mai; men i dag er det alstå aalesund som gjelder og vi legger ved et bilde av hordene som er på vei. Det er tydelig kødannelse og vi registrerer at Bohembussen har et forsprang på fem billengder og en campingvogn på Blue Laguene.

Kø på vei til Ålesund. Foto: Charlotte Jørgensen.

 

Aalesund

Det har reist en del til Aalesund i dag. Optimismen er tydeligvis stor og flere busser har tatt veien nordover, på tross av at Vålerenga ikke har vinni i Ålesund siden bygda brant. Men det er all grunn til optimisme. Skadeproblemene er i ferd med å slippe og klubben har nå både Mohammed Abdellaoue og Muhamed Keita tilbake. Akkurat det gjør at optimismen er stor for tre poeng i ålebyen.

 

Mot Stabæk produserte Vålerenga store sjanser i hopetall, men det store problemet var å sette ballen i mål. Sjøl på tom kasse var det et problem. Nå får Vålerenga inn spisser som er vant til å score mål. Det blir vanskeligere å holde Bård Finne i sjakk også, for nå må Ålesund slite med både «Moa» og Keita der framme. Da får Ghayas Zahid muligheten til å servere de tre fra tierrollen.

 

De fire fremste plassene føler vi er ganske så klare allerede. Med Simen Juklerød tilbake tror vi også han tar en plass i startelleveren og at Enar Jääger er makkeren til Jonatan Tollås Nation i kveld. Robert Lundström har klippekort på laget, så han setter vi ikke ut.

 

Spørsmålet er hvem som skal spille sammen med Christian Grindheim sentralt. Normalt sett vil vi tro mest på Magnus Lekven, men han var den svakeste sist. Herman Stengel og Abdisalam Ibrahim er alternativene. Aller helst vil vi se Stengel inn etter formen hans. Også Ibrahim spilte bedre sist enn det Lekven gjorde. Allikevel trur vi Ronny Deila holder på det laget han pleier å gjøre. Med to endringer framme er det også kanskje lurt at den sentrale midtbanen er den samme som mot Stabæk. Ellers kan vi anbefale Amund Skiris analyse på VIF-TV.

 

Aalesund mangler Aron Elís Thrándarson og Bjørn Helge Riise. Det betyr at de nok bruker Edwin Gyasi på høyrekanten og Sondre Fet på venstrekanten. Særlig Gyasi kan by på problemer med ekstremfarten sin. Uansett, vi tenker ikke så mye på Aalesund. Her er vårt forslag til startellever:

Marcus Sandberg

Robert Lundström – Jonatan Tollås Nation – Enar Jääger – Simen Juklerød

Christian Grindheim – Magnus Lekven

Ghayas Zahid

Muhamed Keita – Mohammed Abdellaoue – Bård Finne

Benk: Aslak Falch, Ivan Näsberg, Markus Nakkim, Abdisalam Ibrahim, Herman Stengel, Chidera Ejuke og Henrik Kjelsrud Johansen.

 

Sandviken

Vålerengas toppseriedamer jakter fortsatt sin første seier. Lørdagens motstander er Sandviken som er den første av to kamper rett etter hverandre i Vallhall. Også Sandviken står med to poeng og alt annet enn seier i denne kampen må betegnes som en fiaskoåpning av Vålerenga. Sandviken har et forholdsvis svakt forsvar og det bør Vålerenga utnytte. For mer om Sandviken anbefaler vi Sotalupa som vi skreiv før sesongstart.

 

Laget som spilte siste halvtimen mot Trondheims Ørn bør vurdereres fra start. Johanne Fridlund sentralt med Theresa Nielsen og Maren Hauge på kantene er det som har sett giftigst ut så langt. Stephanie Verdoia bør også være tilbake fra start, hu skaper så enormt mye fra midtbaneposisjonen sin.

 

Bakover er det eneste spørsmålet egentlig hvem som skal fylle hvilken back. Ellen Wang, Ingrid Søndenå og Tina Dalgård har alle vært forsøkt denne sesongen, men ingen av dem har helt hatt det helt store hellet med seg, kanskje med unntak av Wang. Frida Lyshoel er det neste alternativet. Vi er usikre på om Wang er kampklar og tror gir Dalgård ny tillit som venstreback og gjetter på følgende startoppstilling.

Michelle Betos

Teigen Allen – Jennie Nordin – Arianna Romero – Tina Dalgård

Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir

Aivi Luik – Stephanie Verdoia

Theresa Nielsen – Johanne Fridlund – Maren Hauge

Benk: Josefine Ervik, Ingrid Søndenå, Frida Lyshoel, Marthe Borchgrevink, Emilie Libakken Øserås, Elise Krieghoff og Celin Bizet Ildhusøy.

 

Alta

Bare en time etter at toppseriekampen er over møter Vålerengas rekruttgutter Alta i PostNordligaens avdeling 2. Årsaken til dette er tippeligakampen i kveld og sekstende mai. For å ha a-lagsspillere tilgjengelig til rekruttkampen spilles den derfor lørdagen. Det er uråd å flytte noen av kampa for også toppserielaget har kamp sekstende mai og spiller dermed rekruttkamp på søndagen.

 

Vålerenga har fått en god start på PostNordligaen og vinni to av fire kamper. Alta har gjort det enda bedre og tatt hele ti poeng på de første fire kampa. Det blir med andre ord ingen lett kamp for Vålerenga. Alta har dog kun møtt lag på nedre halvdel av tabellen. Bærum (8), Nybergsund Trysil (9), KFUM Oslo (13) og Follo (14). Dette er uansett en kamp Vålerenga skal og bør vinne.

 

Alta satser hardt og har henta Makhtar Thioune fra Sanliufraspor i Tyrkia og er tydelig hardtsatsende i en offensiv og morsom 3 – 4 – 3 formasjon. Vi tror det passer Vålerenga veldig godt og sjøl om vi ikke har fått noen offentlig stall. Her er vårt tips til førsteelleveren:

Aslak Falch

Christian Dahle Borchgrevink – Markus Nakkim – Ivan Näsberg – Mathusan Sandrakumar

Herman Stengel – Daniel Berntsen

Aron Dønnum

Chidera Ejuke – Henrik Kjelsrud Johansen – Magnus Retsius Grødem

Benk: Kristoffer Klaesson, Kristoffer Hay, Ole Høyland Berg, Lars Olden Larsen, Sakarias Opsahl, Oliver Valaker Edvardsen og Fredrick Pettersen.

 

Sliteseier

Vålerengas juniorgutter fikk det slettes ikke enkelt på Kadettangen i går. Bærum viste seg vanskelige å få mål på, men Jardar Jameson klarte det midtveis i første omgang og det var nok. Vålerenga vant 1 – 0 og er dermed fortsatt uten poengtap i interkretsserien. Neste kamp i interkretsserien er 18. mai. Da møter de Sarpsborg 08 som ligger på en tredjeplass i serien.

 

Vi har tidligere sagt at vi anser Interkrets A i Oslo som en bedre serie enn Nasjonal Serie. Det begynner vi nå å få veldig rett i. Lillestrøm topper nasjonal serie med tre strake seiere. De har spilt med tilnærma det samme laget som har fire strake tap og dermed ligger sist i Interkrets A-serien. Det er Lillestrøm og Sarpsborg 08 som i år både spiller både interkrets og nasjonal serie. Nevnte vi for øvrig at Lillestrøm også ligger på nedrykk i Eliteserien og Regionsligaen?

 

Storseier

Juniorjentelaget begynner tydeligvis å sette seg. I går høvla de over Amasone og vant hele 8 – 0 på bortebane. Fire tomålsscorere sørga for det. Marit Emaus Flaa, Celin Bizet Ildhusøy, Kine Fløtre og Emilie Libakken Østerås. Vålerenga står med det uten poengtap etter tre kamper og ligger tre poeng bak Kolbotn som har spilt fem kamper allerede.

 

OBOS-Cup

Allerede i morgen har jentene ny kamp. De møter Oppsal i første runde av OBOS-cup på Valle lørdag klokka 19:00. Det er en del av et meget tett kampprogram, siden flere av jentene etter all sannsynlighet skal spille rekruttkamp også på søndag. Oppsal skal uansett ikke være et stort problem. De fikk juling i NM-kvalifiseringa av Øvrevoll Hosle og Stabæk, omtrent som Amasone fikk av Vålerenga i går. Vålerenga slo dem da også 4 – 1 i serieåpninga og de har kun tatt fire poeng på fem kamper.

 

2.divisjon

Men alle kamper skal spilles og det er vel tvilsomt hvor mange av de beste spillerne Vålerenga får med seg. De har god bredde på a-lagsstallen, men foreløpig er juniorstallen ganske tynn og flere av spillerne må i aksjon søndag da rekruttjentene møter Snøgg borte på Notodden. Snøgg ligger på plassen bak Vålerenga 2 på tabellen og er således en viktig motstander å slå for å holde seg unna nedrykksstrid.

 

Vi registrerer for øvrig at Grei 2 for andre året på rad droppa å reise til Vest-Agder for å spille kamp. I fjor var det Lyngdal de valgte å tape på walkover mot, i år var det Gimletroll. De må uansett ta én tur ned dit, for både Lyngdal og Randesund er i samme avdeling og en tredje walkover betyr at laget strykes. For øvrig er det kanskje like greit å stryke dem med én gang. De kan si hva de vil, men det er bevisst at de ikke reiser på denne turen. Å la være å reise koster nemlig kun 5 000 kroner i bot. Det er altså penger å spare på å la være å reise.

 

Når det er sagt: Grei ligger på nedrykksplass i både første- og andredivisjon. De har skilt ut klubben sin i en elitedel, men har ikke talentsatsing, kun voksenlag. Heller ikke moderklubben juniorjentelag. Det er vel like greit at den klubben farer ned i divisjonssystemet. Så kan heller Høybråten og Stovner ta plassen som det beste laget i Groruddalen.

 

Nasjonal serie

Lørdag spiller Vålerengas seksten år gamle gutter nasjonal serie borte i Sarpsborg. Vålerenga starta serien med uavgjort mot Strømsgodset. Det er i denne serien en kamp om å komme blant de fire beste for å komme med i den sterkeste pulja i høstserien. Vålerenga deler den ferdeplassen med Strømsgodset nå. Sarpsborg 08 tapte 2 – 1 for Odd.

 

Det har vært kalassifre i starten av serien. Bodø/Glimt vant 6 – 0 over Tromsø og Stabæk vant 8 – 2 over Sandefjord. Vi trudde målet med denne serien var å få en jevn utviklingsarena for sekstenåringene. Det virker ikke helt som det er tilfelle. Og vi lurer derfor på om denne serien egentlig bare er en stor kostnad og ikke skaper en bedre utviklingsarena enn hva en eliteturnering vil gjøre.

 

Stadion

Dagsavisa har en sak om seter på stadion som nå begynner å komme på plass. Det fikk oss til å tenke på at det på årsmøtet blei sagt at det skulle være malingsdugnad i uke 19 og uke 20 for å få røde og ikke gule innganger på våre tribuner. Det vi da lurer på er: Når kommer informasjonen om den dugnaden for vi er i uke 19 nå og male bør vi vel gjøre før setene settes opp eller?

 

Vålerenga i helga:

Fredag 19:00 Fotball: Aalesund – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Color Line Stadion

Lørdag 13:00 Fotball: Sarpsborg 08 – Vålerenga G16, Nasjonal Serie, Sarpsborg Stadion

Lørdag 15:00 Fotball: Vålerenga Damer – Sandviken, Toppserien, Vallhall

Lørdag 18:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Alta, PostNordligaens avdeling 1, Vallhall

Lørdag 19:00 Fotball: Vålerenga J19 – Oppsal, OBOS-cup 1. runde, Valle kunstgress

Søndag 15:00 Fotball: Snøgg – Vålerenga 2 Damer, 2. divisjons avdeling 2, Notodden Stadion