Bizet historisk

18.04.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga la påskeegga på Aker Stadion. Ronny Deila kanskje det aller største. Det er tungt å være vålerengasupporter for tida og heller ikke damelaget klarte å ta poeng borte mot Avaldsnes; men det er lys i enden av tunnelen. I går blei Celin Bizet Ildhusøy historisk. Den yngste gjennom alle tider i en seriekamp på øverste nivå for Vålerenga. Håvard Nielsens rekord blei slått med nesten ni måneder.

Da Celin Bizet Ildhusøy kom inn for Synne Sofie Christiansen etter 70 minutter i gårsdagens toppseriekamp var hu bare 15 år og 175 dager gammel. Den gamle rekorden tilhørte Håvard Nielsen som var 16 år og 112 dager da han debuterte 5. oktober 2009. Dermed dytta hu Sigurd Andreas Brynhildsen ut av pallen, Viggo Johansen ut av topp ti lista og Henning Bjarnøy ut av topp femten.

 

Kamer Qaka er fortsatt den yngste i offisiell kamp, da han debuterte som 15 år og 32 dager i cupkamp mot Oppsal 13. mai 2010.

 

Tap i Avaldsnes

Men det hjalp lite. Da Bizet Ildhusøy kom inn i går leda Avaldsnes 2 – 1 etter at det sto 1 – 1 til pause. Vålerenga klarte aldri å utligne og Synne Sofie Christensens straffeutligning blei dermed beholdninga Vålerenga fikk med seg. Kampen skulle vært vist, men det kom aldri bilder fra Karmøy. Vi har derfor ikke særlig mye informasjon om kampen.

 

Påskeegg i Molde

Deila gikk ut og ville fortsatt snakke om seriegull før kampen. Etter kampen kom han med uttalelsen om at han har kommi til en bånnklubb. Et skikkelig påskeegg fra Deila der altså; men for øyeblikket stemmer det. Vålerenga ligger nest sist på tabellen. Direkte nedrykksplass til OBOS-ligaen. Vålerenga er et lag som lekker som ei sil – i går var det nærmest en trakt.

 

Kjetil Wæhler og Simon Larsen forsvant fra forsvaret i sommer, men Vålerenga henta ikke inn noen nye. En re-signering av Enar Jääger var det eneste og Ivan Näsberg tilbake fra lån. Det spørs om ikke det var en stor tabbe. I går slo det ordentlig galt ut og ti baklengs på de første fire kampa er rett og slett elendig. Vadim Demidov er rykta tilbake til Oslo og Vålerenga, men kan tidligst bli klar til den attende serierunden.

 

I går starta det med en dårlig klareringsheading av Markus Nakkim og Robert Lundström som bomma på den neste klareringa førte til 1 – 0 til Molde. Vi rakk knapt nok å tenke ordet utligning før Nakkim tapte nok en duell og Näsberg satte ballen klønete i eget nett. Abdisalam Ibrahim rakk å redde ballen på streken før Christian Grindheim klarerte rett i en moldespiller og det sto 3 – 0. Sekunder etter at andreomgang starta tapte Näsberg duellen som ga 4 – 0.

 

Tre poeng etter fire kamper er riktignok bedre enn i fjor. Da lå laget helt sist med null poeng etter fire kamper; men vant den femte serierunden. Neste kamp er mot Sogndal og da må Vålerenga vinne. Alt annet betyr at det fortsatt er krise.

 

Da er i det minste Jonatan Tollås Nation tilbake. Sannsynligvis sammen med Jääger. Lundström har nå vært skyld i så mange baklengs i det siste at det bør vurderes om Christian Borchgrevink skal inn.

 

Serieåpning mot Raufoss

Vålerengas rekruttgutter serieåpner i kveld hjemme i Vallhall mot Raufoss. Nedrykkslaget fra OBOS-ligaen er blant laga som spås i opprykksstrida, men på Sotahjørnet er vi ikke enige. Henrik Kjelsrud Johansens klubb er rett og slett ikke sterke nok i denne PostNordligaavdelinga. Vi tror det blir en kamp mellom HamKam og Skeid om opprykket og siden vi har lest at Kjetil Rekdal har blitt spillerutvikler i HamKam, så regner vi med at det betyr opprykk for Skeid.

 

Vi har ikke sett troppen til Raufoss, men veit at Snorre Strand Nilsen er skada og ikke spiller. Vålerenga har derimot lagt inn troppen sin og kan faktisk stille med en hele førsteellever bestående av a-lagsspillere. Enar Jääger, Daniel Berntsen og Rasmus Lindkvist er overårige, altså mer enn 22 år ved årets begynnelse. Vålerenga har lov til å ha tre overårige spillere med på rekruttlaget.

 

Det er alltid spennende med sesongåpning, men vi har veldig stor tro på dette rekruttlaget og mener det skal kunne kjempe rundt en fjerde- til sjetteplass i årets PostNordliga avdeling 1. Da bør Raufoss slås i første kamp. Vi tror Gard Holme stiller følgende lag (fødselsår i parentes):

Kristoffer Klaesson (’00)

Christian Borchgrevink (’99) – Kristoffer Hay (’98) – Enar Jääger (’84) – Mathusan Sandrakumar (’98)

Herman Stengel (’95) – Daniel Berntsen (’93)

Chidera Ejuke (’98)

Aron Dønnum (’98) – Magnus Retsius Grødem (’98) – Rasmus Lindkvist (’90)

Benk: Tinius Klausen (’98), Ole Høyland Berg (’99), Lars Olden Larsen (’98), Brede Sandmoen (’00), Fredrick Pettersen (’98), Oliver Valaker Edvardsen (’98), Kevin Ogudugu (’00)

 

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Raufoss, PostNordligaens avdeling 1, Vallhall