Sotalupa Toppserien: Trondheims-Ørn

15.04.2017 av under 2017, Damer, Fotball, VIF | Ingen kommentarer

Lupa titter opp på en Ørn som fortsatt topper maratontabellen i Toppserien, men som ikke har vinni noe de siste sesongene. Etter at de vant serien i 2003 og – som eneste norske lag – kom til semifinalen i UEFA-cupen i 2004 har det blitt merkelig stille fra trønderne. De tok riktig nok sølv i serien i 2006, men resten har vært begredelig. Snittplasseringa de siste ti sesongene sier 7,7.

Men de unngår hele tida å rykke ned og er således ett av to lag som alltid har vært i Toppserien. Dog har de vært på omreise rundt omkring i Trondheim og spilt både på Lerkendal, Dalgård og Ranheim. I år har de endelig en egen arena, Ørn Arena, klar på lade; men foreløpig har banen kun fått kunstgress med undervarme. Tribuneanlegg, garderobeanlegg og klubbhus har først byggestart til høsten.

 

Thomas Dahle er en rutinert trener. Han kom tilbake som ørntrener i september etter at han ga seg etter nederlaget i cupen i 2014. Han var riktignok spillerutvikleri Ørn allerede da han hoppa på en ny periode og har skrivi under for tre år. Planen er å bygge opp Ørn til et nytt storlag igjen; men det skjer garantert ikke i år. De har en av seriens yngste spillerstaller. 21 år og 223 dager på hele stallen og en antatt førsteellever på 21 år og 205 dager.

 

De har også mista sine to viktigste spillere de siste åra, uten at de egentlig ser ut til å kunne erstatte dem med nye. Fordelen er derimot at de har få utskiftninger ellers i stallen og en rekke ungjenter med mye spilletid som sannsynligvis har tatt et steg opp siden i fjor.

 

Keeper

Reservekeeper Christine Skogli har gått til Byåsen og de har henta Byåsens Mari Johnsen Johansen. Hu blir nok reservekeeper bak Kristine Nøstmo som fikk sin første landskamp i mars. I tillegg har de en Birthe Emilie Christiansen som tredjemålvakt og er i utgangspunktet helt greit forspent på keeperplassen.

 

Forsvar

Kristin Reistad har gått til Byåsen mens de har tatt opp Silje Franzen fra rekruttlaget. Ellers er det ingen endring her siden fjoråret. Vi registrerer at seks spillere dekker fire plasser og skjønner raskt at dette er skadeutsatt. Marit Clausen og ungjenta Sarah Alexandra Suphellen danner midtstopperparet. Det er ungt. Clausen er andreårs senior og Suphellen sisteårs junior. Gode spillere, men hvor stabilt det blir bak er vi usikre på.

 

Svanhild Sand er et kjempetalent på høyrebacken, men også det er veldig ungt. Siste års junior og når også Mali Lilleås Næss holder U23-alder, så ser det ut som en forsvarsrekke som kommer til å gjøre en del juniorfeil igjennom sesongen. Tina Fremo er den eneste i lagdelen som er i sin beste alder som fotballspiller. Det er tynt Ørn.

 

Midtbane

Guro Reiten, motoren og målscoreren, blei henta av LSK Kvinner. Hu kommer til å bli ekstremt savna i Trondheim. Så har Guro Ramstad gått til Byåsen. De har forsøkt å erstatte Reiten med Cesilie Andreassen fra Medkila. En meget god spiller, men hu må ta noen steg. Andreassen blir enogtyve i år, scora fire mål i fjor og med rett utvikling kan hu kanskje ta opp kampen med Reitens ni mål.

 

Kanskje har Ørn valgt Andreassen med tanke på framtida. I sine beste stunder er hu en glimrende sentral midtbanespiller og skal ha en stor del av æren for at Medkila redda plassen i fjor. Og i Ørn vil hu fortsatt være en viktig brikke. Hu kan brukes både som anker og som tier. Vi vil helst se henne i en tierrolle der hu kan utnytte forsen sin som målfarlig spiller. Spørsmålet er om Dahle tør.

 

De har henta inn Hanna Bacon fra Sydney FC i W-league i Australia. Fire kamper som innbytter var det hu fikk i fjor. En sisteårs junior og i vår førsteoppstilling velger vi også en annen sisteårs junior, Ingrid Syrstad Engen i indreløperrollen. Det ser i yngste laget ut; men er etter vårt skjønn det beste de har. Andrea Eimstad Haugstøyl er den rutinerte å bruke. Ellers holder Rakel Engesvik junioralder og Maria Olsvik U23-alder.

 

Angrep

Lisa-Marie Karlseng Utland har gått til Røa. Den viktigste spissen i Ørn som tok mye oppmerksomhet i motstandernes forsvar i fjor. Det ga mulighetene for Oda Bolkan Fugelsnes og Elen Sagmo Melhus i fjor. Spørsmålet er hvordan de klarer seg med Rikke Storrø i stedet for landslagsspiss Utland. Vi er ikke overbevist om at det blir like enkelt.

 

Kristin Jørgensen, Tanya Myrseth og Anya De Courcy er backupen. Sistnevnte er tatt opp fra rekruttstallen i år. Angrepet er betydlig svekka og det spørs om dette holder for Ørn. Særlig ettersom Storrø er skada i sesongåpninga.

 

Førsteelleveren

Kristine Nøstmo

Svanhild Sand – Marit Clausen – Sarah Alexandra Suphellen – Mali Lilleås Næss

Hanna Bacon – Cesilie Andreassen – Ingrid Syrstad Engen

Oda Bolkan Fugelsnes – Rikke Storrø – Elen Sagmo Melhus

 

Spillerstall: Trondheims-Ørn
Posisjon Navn Klubb 2016 Født Nasjonalitet
Keeper Kristine Nøstmo Trondheims-Ørn 08.06.1993 Norge
Birthe Emilie Christiansen Trondheims-Ørn 01.09.1998 Norge
Mari Johnsen Johansen Byåsen 02.04.1995 Norge
Forsvar Mali Lilleås Næss Trondheims-Ørn 05.05.1994 Norge
Sarah Alexandra Suphellen Trondheims-Ørn 10.07.1998 Norge
Marit Clausen Trondheims-Ørn 25.06.1996 Norge
Tina Fremo Trondheims-Ørn 10.04.1991 Norge
Svanhild Sand Trondheims-Ørn 20.10.1998 Norge
Silje Franzen Trondheims-Ørn 2 01.05.1998 Norge
Midtbane Ingrid Syrstad Engen Trondheims-Ørn 29.04.1998 Norge
Andrea Eimstad Haugstøyl Trondheims-Ørn 03.01.1991 Norge
Maria Olsvik Trondheims-Ørn 23.09.1994 Norge
Rakel Engesvik Trondheims-Ørn 23.09.1998 Norge
Cesilie Andreassen Medkila 13.10.1996 Norge
Hanna Bacon Sydney FC 06.03.1998 Norge
Angrep Oda Bolkan Fugelsnes Trondheims-Ørn 03.07.1990 Norge
Elen Sagmo Melhus Trondheims-Ørn 16.09.1993 Norge
Rikke Storrø Trondheims-Ørn 19.12.1993 Norge
Kristin Jørgensen Trondheims-Ørn 27.05.1995 Norge
Tanya Myrseth Trondheims-Ørn 26.06.1997 Norge
Anya De Courcy Trondheims-Ørn 2 05.08.1997 Norge

 

Tabellen

Laget tok 27 poeng i fjor. Vi tror ikke årets stall er kapable til å gjenta den bedriften; men de har vist litt positivt spill i oppkjøringa og vi har veldig tro på Andreassen og Engen på midtbanen. Alt i alt tror vi de tar 24 poeng i år.

 

Toppserien 2017
Pl
Logo
Lag Poeng
?
Stabæk 46
?
Avaldsnes 45
? LSK-Kvinner 44
?
Røa 37
?
Arna-Bjørnar 28
?
Klepp 27
?
Sandviken 25
?
Trondheims-Ørn 24
?
Kolbotn 20
?
Grand Bodø 14
?
Medkila 9