Sotalupa Toppserien: Sandviken

13.04.2017 av under 2017, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

Det fine med lag fra Bergen er at de svært sjeldent vinner noe som helst. Sandvika er i så måte intet unntak. De har et par tredjeplasser og en andreplass i serien fra 90-tallet og et cupgull fra 1995 å skilte med; men siden årtusenskiftet har de vært et heislag uten like. Fem nedrykk og seks av søtten sesonger på nivå to, den siste i 2014. De to siste sesongene har de dog holdt seg i toppserien og i fjor tok de en sjetteplass med 27 poeng.

De fikk en god start i fjor med Ingrid Marie Spord som nå har spilt seg inn på det norske landslaget; men hu forsvant til LSK Kvinner til høstsesongen etter å ha gjort tre mål på de første fjorten kampa fra sin midtbaneposisjon. Men bortsett fra Spord så er laget i år skåna for store inngrep på den offensive delen av laget. Det er bak på banen det har vært store utskiftninger i år og det kan koste dem dyrt.

 

Men det er stor optimisme i Sandvika nå. 13. august møter de Medkila på Stemmemyra. Da er det slutt på å skli i gjørma på vei fra klubbhuset. Ny tribune, garderobeanlegg, administrasjonsbygg og kioskfasiliteter står da ferdig. Vålerenga blir det tredje bortelaget som kommer dit, ei uke før de selv flytter inn på ny stadion.

 

Det kan være starten på en mer profesjonell tilværelse for klubben under Sandviksfjellet. I treningskampene har de to tap for Arna-Bjørnar, uavgjort mot Avaldsnes, Trondheims-Ørn og Grand Bodø samt seiere mot Røa og Kolbotn.

 

Stallen har en gjennomsnittsalder på 23 år og 86 dager ved seriestart. Det er ganske rutinert. Førsteelleveren er hele 25 år og 233 dager. Det er fjerde eldst i Toppserien og mer enn halvannet år eldre enn førsteelleveren til LSK Kvinner på femteplass. Samtidig har de kun to spillere som har bikka tredve år i stallen.

 

Keeper

Rutinerte Ashley Thompson har forlatt klubben, mens reservekeeper Christine Darbakk har lagt opp. Ingvill Villa er andreår senior og blir årets reservekeeper. Så har klubben henta Nora Neset Gjøen fra Grei. Det vil bety mye. Gjøen er en meget god keeper som blant annet har a-landskamper for Norge. I fjor var hu riktignok mye skada og trappa ned en sesong etter livet i LSK-Kvinner. Vi anslår Gjøen som hakket bedre enn Thompson.

 

Forsvar

Forsvaret har blitt ganske så kraftig rasert. Rutinerte Stine Andreassen har valgt å legge opp. Med fire mål bidro hu både til å tette godt igjen bak og samtidig skape poeng framover på banen for Sandvika. Åsne Takle Eide likeså. Hu prioriterer studier framfor fotballen. I tillegg spilte både Isabell Gjerde og Helene Gloppen omtrent halvparten av kampa i fjor, mens sisteårs junioren Julie Hansen har gått til Åsane for å få mer spilletid.

 

Laila Himle har kommi inn fra Avaldsnes og blir nok fast inventar på høyrebackplass; men Himle kan også spille midtstopper om det skulle behøves. Anna Lan Meland Lysebo har kommi fra Baunes guttelag. Vi tror ikke hu får så mye spilletid. Stine Hovland og June Hammersland danner midstopperparet og så står det mellom Elida Knudsen og Kristina Grøndal på venstrebacken.

 

Det er et solid forsvar, men ganske tynn dekning, sjøl om de nok kan sette ned flere av spillerne fra midtbanen. Vi tror særlig Andreassen vil bli et savn ettersom hu er såpass målfarlig og faktisk var Sandvikens toppscorer i fjor.

 

Midtbane

Lagdelen vi har registrert hele ni spillere i. Det betyr litt over dobbel dekning siden Sandviken spiller med en firer på midtbanen normalt sett. Ingen har forlatt klubben siden i fjor, men Sina Elise Tosterud har kommi til. Rutinerte Marija Brummel med 27 landskamper for Nederland blir en viktig brikke sentralt. Sammen med enten Sunniva Lillestøl, Trine Taule eller Mia Kristin Nygård er det en helt grei sentral midtbane. Vi tror det blir Lillestøl som får mest tillit også i år.

 

På høyrekanten har de en Karoline Isabell Bakke og til venstre Camilla Ervik. Tosterud, Ingrid Helene Nyhus og Marte Bjelde Hjelmhaug skal utfordre dem. Det er spennende. Det finnes dog ingen stor målscorer i denne lagdelen der de fleste er kapable til å score et par mål i løpet av sesongen.

 

Angrep

Ingen ut og heller ingen inn for Sandviken. Det er litt skuffende. En spiss viktigste oppgave er å score mål. Tre mål på Sofie Skjelstad Jensen, tre mål på Vilde Øyri og ett mål på Marita Heggernes Jensen. Junior Hedda Stokkeland fikk kun åtte minutters spilletid.

 

Førsteelleveren

Nora Neset Gjøen

Laila Himle – Stine Hovland – June Hammersland – Kristina Grøndal

Karoline Isabell Bakke – Marija Brummel – Sunniva Lillestøl – Camilla Ervik

Sofie Skjelstad Jensen – Vilde Øyri

 

Spillerstall: Sandviken
Posisjon Navn Klubb 2016 Født Nasjonalitet
Keeper Ingvild Villa Sandviken 19.08.1996 Norge
Nora Neste Gjøen Grei 20.02.1992 Norge
Forsvar Stine Hovland Sandviken 31.01.1991 Norge
June Hammersland Sandviken 05.02.1984 Norge
Elida Knudsen Sandviken 14.05.1996 Norge
Kristina Grøndal Sandviken 14.05.1996 Norge
Laila Himle Avaldsnes 21.06.1991 Norge
Anna Lan Meland Lysebo Baune Gutter 16 03.01.2001 Norge
Midtbane Karoline Isabell Bakke Sandviken 11.01.1991 Norge
Marije Brummel Sandviken 19.03.1985 Nederland
Sunniva Lillestøl Sandviken 04.07.1994 Norge
Camilla Ervik Sandviken 22.01.1995 Norge
Ingrid Helene Nyhus Sandviken 15.03.1997 Norge
Mia Kristin Nygård Sandviken 14.07.1993 Norge
Trine Taule Sandviken 10.03.1991 Norge
Marte Bjelde Hjelmhaug Sandviken 02.04.1999 Norge
Sina Elise Tosterud Fana 24.02.1996 Norge
Angrep Sofie Skjelstad Jensen Sandviken 31.12.1994 Norge
Vilde Øyri Sandviken 30.09.1994 Norge
Marina Heggernes Jensen Sandviken 14.12.1996 Norge
Hedda Stokkeland Sandviken 01.07.1998 Norge

 

Tabellen

Først og fremt er dette et lag som er samspilt og som skal gjøre hverande gode. Allikevel synes mangelen på en målscorer tydelig i laget. I forhold til i fjor er det ni toppseriemål som har forlatt klubben (Andreassen 4, Spord 3 og Takle Eide 2) og kun ett toppseriemål som har kommi inn (Himle). Det er åtte mål i minus og samme antall mål som Medkila produserte i fjorårets serie. De er dog langt gjerrigere enn de andre laga i dette siktet. Lupa tror de tar 25 poeng.

 

 

 

Toppserien 2017
Pl
Logo
Lag Poeng
?
Avaldsnes 45
?
LSK-Kvinner 44
?
Røa 37
?
Arna-Bjørnar 28
?
Klepp 27
?
Sandviken 25
?
Kolbotn 20
?
Grand Bodø 14
?
Medkila 9

 

 

 

  1. […] svakt forsvar og det bør Vålerenga utnytte. For mer om Sandviken anbefaler vi Sotalupa som vi skreiv før […]