Sotalupa Toppserien: Medkila

11.04.2017 av under 2017, Damer, Fotball, VIF | 4 kommentater

Dagens lupe er retta på det andre toppserielaget nord for moralsirkelen. På Norges største øy ligger fiskeværet Medkila. De kaller seg en bydel av Harstad, men for å kunne omtales som bydel, så kreves det noen essensielle ting. En bydel må for eksempel ha en pub – en bydelspub. Det må også ha et spisested. Begge deler er ikke eksisterende i Medkila. Det skal visstnok være en Dolly Dimple’s i Kanebogen; men altså ingenting i Medkila.

De spiller egentlig på bortebane i Harstad. Harstad Stadion er Harstads hjemmebane. Medkilas hjemmebane ligger over ett fjell og opp på det neste fjellet og er slettes ikke snøfritt i slutten av april. Det kan vi bevise for vi var der i 2014 og kommenterte for Klanens Webradio og skreiv et kombinert kampreferat og reisebrev etterpå. Og det minner oss på det neste kriteriet for å kunne kalle seg en bydel som Medkila altså beviselig ikke har rett til å kalle seg: Det må være mulig å reise med kollektivtransport på en søndag. Flybuss teller ikke.

 

Sånn, da er vi ferdig med fiskeværet Medkila og kan konsentrere oss om Harstad. På en søndag er det ett sted det er mulig å spise mat i Harstad, Egons Restaurant i Thon Hotellet i Sjøgata. De serverer både øl og helt grei lunsjtallerken, så det går helt fint. Det er også såpass kort vei opp til Harstad Stadion at det ikke er noe stress at det ikke finnes kollektivtilbud på søndager. Hvorfor vi er opptatt av søndager? Jo, fordi Vålerenga skal spille der på en søndag etter å ha møtt Tromsø på en lørdag. Enkleste måten å komme seg fra Tromsø til Harstad er å ta hurtigruta som går klokka 00:30 fra Tromsø og legger til i Harstad klokka 08:00. Slapp av, Egons har frokostserveringa for hotellet, så det skal gå helt fint å få seg en øl og engelsk frokost.

 

Nok om Harstad, på tide å rette lupa over på klubben. Medkila er et bånnlag toppserien. Det har de alltid vært de gangene de har vært oppe. I 2003 vant de riktignok sensasjonelt cupen, samtidig som de rykka opp for første gang. Opprykket betydde sjølsagt nedrykk etter 2004-sesongen med bare syv poeng. I 2011 var de oppe igjen, men tolv poeng betydde nedrykk igjen. Igjen kom de opp til 2013-sesongen og tok sin beste plassering med niendeplass etter seksogtyve poeng. De overlevde med femten poeng og tiendeplass i 2014. Søtten poeng og seier på kvalik over Haugar i 2015 og elleve poeng og seier over Lyn i kvaliken i 2016.

 

Margunn Haugenes er ny trener av året. Haugenes har trent Amazon Grimstad og Urædd i toppserien. I sistnevnte klubb fikk hu sparken i fjor sommer etter å ha tatt hele ett poeng i vårsesongen. I Medkila får hu nok noe av den samme utfordringa som hu hadde i Urædd. Det er et veldig ungt lag. Vår antatte førsteellever er yngst i toppserien med 21 år og 46 dager i snitt. Totalt sett er troppen 21 år og 357 dager.

 

I treningskampa har de variert veldig. De har tapt 4 – 1 for Grand Bodø og vinni 4 – 0 over Grand Bodø. De har spilt uavgjort 1 – 1 mot både Avaldsnes og Trondheims-Ørn og har to knepne seiere over førstedivisjonslaget Fløya. De har mista elleve spillere og kun henta inn ny erstattere, hvilket gjør at troppen kun teller 18 spillere.

 

Keeper

Nigerianske Tochukwu Oluehi som sto søtten kamper for Medkila i fjor er ute. Det samme er Maren Iselin Jakobsen som har reist til Fløya. Inn har de kun henta én keeper, Megan Kufeld fra Sundsvall. Hu er sannsynligvis ganske god, siden hu har kamper for det amerikanske U23-landslaget. Nå blir hu 24 år, men kommer ikke fra noen toppklubb akkurat. Svenske Sundsvall holder til på nivå to i Sverige og hu slapp inn hele 66 mål i fjor. Det for oss til å undre litt, for hvis hu virkelig er god – så burde det ha vært interesse fra svenske damallsvenskan-klubber; men det har det ikke vært. Allikevel ser det ut til å være en bra keeper ut i fra treningskampa.

 

Medkila har heller ingen reservekeeper og må enten dytte inn rekruttkeeperen Miriam Kristiansen som stort sett sto J16-fotball i fjor. Det virker i overkant tynt og når Kristiansen heller ikke er vurdert å være god nok til a-stallen tror vi ikke hu holder nivået dersom det skulle bli en skade eller sykdom på Kufeld.

 

Forsvar

Katrine Winnem Jørgensen har gått til Røa og Ida Fjordbakk til LSK-Kvinner. De har gravd opp Marianne Aamot Linaker, som ikke har spilt toppseriefotball siden 2014. Midtstopper Alexandra Quincey kommer fra det finske Kokkola F10. De ligger på nivå to i Finland og sjøl om Quincey fra tidligere har tre Champions League-kamper fra et serbisk lag, kommer fra et toppranka universitet og har U23-landskamper, så stusser vi. Kokkola liksom? Hu er i det minste 186 centimeter høy da og bør således rage over en del andre. Sikkert god på huet.

 

De to siste forsvarsspillerne de har henta inn er begge venstrebacker. Kypriotiske Kristina Iordanou Virginia State University og Fanny Johansson fra Fresno Freeze. Ingen av laga er verdige statistikk på soccerway og vi har heller ikke klart å finne noe på dem sportslig sett der de har vært. Utenomsportslig så veit vi i hvert fall at Johansson er glad i å bråke med politiet når hu er på fylla. Som fotballspiller er hverken Johansson eller Iordanou et tema og det er rart, for universitetsavisene pleier å være ganske ivrige på å skrive om studentene sine.

 

Vi tror det fortsatt blir viktig med Anja Rasmussen i midtforsvaret og Sigrun Linaker Dybvik på høyrebacken. Så får vi se om disse to innleide leverer noe som helst. Johansson er det egentlig helt umulig å vite noe om. Hu kom til Harstad nå ei uke før seriestart; men Harstad er greit forspent på forsvarsplassen.

 

Midtbane

Her smeller det nok ordentlig for Medkila. Cesilie Andreassen var lagets utvilsomt beste spiller i fjor. Å miste henne til Trondheims-Ørn er nok meget tungt. I tillegg har de mista nigerianske Cecilia Nku, georgiske Tatiana Matveeva til Antalya Döşemealtı Belediye Spor, Emma Wessmann til Ankarum IS og Kamilla Høybakken som legger opp.

 

De har henta opp Lotte Fikseth Fossem og Camilla Dyring Hansen fra rekruttlaget. Begge er født i 2001. Vi er ikke så kjent med Dyring Hansen, men Fikseth Fossem er en veldig god spiller. God nærteknikk og et godt driv med ballen og i våre øyne det nest største midtbanetalentet i Norge per dags dato. Vi tror hu går rett inn i førsteelleveren som høyre indreløper.

 

Storesøster Ida Fikseth Fossem tar nok ankerrollen defensivt; mens Maria Hustad og Louise Normann kjemper om den siste plassen på Medkilas midtbane. Problemet til Medkila er at midtbanen mangler rutine. Og i vår førsterekke ender vi opp med én førsteårssenior, én sisteårsjunior og én jentespiller. Det kommer til å variere veldig i prestasjonene. Som for eksempel å gå fra 1 – 4 tap til 4 – 0 seier over Grand Bodø. Skal Medkila plukke nok poeng til overleve må ungjentene levere sitt aller beste i de riktige kampene og det må de gjøre samtidig.

 

Angrep

Her er det like tynt som på keeperplassen. Tre plasser dekkes opp av tre angrepsspillere. Ann Mari Dovland og Ariana Calderon er borte. De sto for rutine i fjor, men skapte bare fem mål til sammen. Inn har de henta Tiffany McCarty fra FC Kansas City. En god spiller, men ikke den helt store målscoreren. Allikevel kommer hu til å bringe mye viktig rutine inn i dette laget.

 

Jentespiller Hedda Alice Jakobsen er henta opp fra rekruttstallen og Emilie Kristiansen er fortsatt juniorspiller og fikk lite spilletid i fjor; men dette er de eneste alternativene de har som angrepsspillere og er nok førstevalga. Det ser sånn ut i henhold til oppkjøringaskampa også.

 

Førsteelleveren

Megan Kufeld

Anja Rasmussen – Sigrun Lynaker Dybvik – Alexandra Quincey – Krystina Iordanou

Ida Fikseth Fossem

Lotte Fikseth Fossem – Maria Hustad

Emilie Kristiansen – Tiffany McCarty – Hedda Alice Jakobsen

 

Spillerstall: Medkila
Posisjon Navn Klubb 2016 Født Nasjonalitet
Keeper Megan Kufeld Sundsvall 25.03.1993 USA
Forsvar Anja Rasmussen Medkila 14.07.1998 Norge
Sigrun Lynaker Dybvik Medkila 28.08.1988 Norge
Rebekka Marie Strøm Hansen Medkila 2  15.05.2001 Norge
Alexandra Quincey Kokkola F10 22.11.1992 USA
Krystina Iordanou Virgina State University 27.12.1995 Kypros
Fanny Johansson Fresno Freeze 12.08.1992 Sverige
Marianne Aamot Linaker Comeback 26.10.1982 Norge
Midtbane Ida Marie Fisketh Fossem Medkila 13.06.1997 Norge
Maria Hustad Medkila 04.08.1998 Norge
Anna Wulff Iversen Medkila 11.12.1998 Norge
Louise Normann Medkila 14.02.1997 Norge
Mette Aasvik Skau Medkila 11.09.1990 Norge
Lotte Fikseth Fossem Mjølner 05.04.2001 Norge
Camilla Dyring Hansen Medkila 2 08.04.2001 Norge
Angrep Emilie Kristiansen Medkila 26.03.1999 Norge
Tiffany McCarty FC Kansas City 14.12.1990 USA
Hedda Alice Jakobsen Medkila 2 19.01.2001 Norge

 

Tabellen

Dette ser syltynt ut for Medkila. Når vi i tillegg veit at alternativene de kan hente opp fra rekruttlaget er 2001-jenter, sår vi tvil om  dette medkilalaget er godt nok til å bite fra seg i årets toppserie. Lupa tror Medkila tar 9 poeng.

 

 

 

Toppserien 2017
Pl
Logo
Lag Poeng
?
Avaldsnes 45
?
LSK-Kvinner 44
?
Arna-Bjørnar 28
?
Klepp 27
?
Kolbotn 20
?
Grand Bodø 14
?
Medkila 9

 

 

 

  1. […] slutt anbefaler vi også en tur innom dagens Sotalupa som tar for seg Medkila. I morgen er vestkantpakket fra Røa som får lupa retta mot […]

  2. dødsbekken Oksa sier:

    Siden vi er i påskeuka, så burde Hjesus tenkt på noe helt anna disse dagene, enn fotball. Han skal jo spikres opp tel freda'n med galvansiserte spiker fra Jernia. Oksa har lest seg litt opp på vikingtida, og der er det en som heter "Jernskjegg", så Hjesus bør nå få tilnavnet Rune Jernskjegg.