Møkkastart!

10.04.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det har blitt en tung sesongstart for Ronny Deilas menn. Etter en sliteseier mot Viking har det blitt to strake ettmålstap. Begge med hver sin grove keepertabbe. I går var det altså Sandefjord som knakk Vålerenga. Det er fryktelig tung. Skadene på Christian Grindheim, Magnus Lekven og Ernest Agyiri traff alle samtidig rett inn mot seriestart med tre kamper på syv dager. Litt uflaks, men var det ikke dette det medisinske støtteapparatet blei bygd opp for å forsikre oss om at ikke skulle skje da?

Det er dog et spørsmål som må stilles, og den gjelder det sportslige valget av Sandefjord som treningskampmotstander to uker før seriestart, når vi skulle ha dem tre uker seinere. De angrepsvåpna, med sidekanter og overlap av sidebacker som Vålerenga viste fram der – og regelrett pissa på Sandefjord med – de hadde Sandefjord lært av og låst. Det er en mulighet Deila serverte Lars Bohinen. Totalt unødvendig.

 

Vålerenga fungerte ikke angrepsmessig i det hele tatt og da Jonatan Tollås Nation lagde straffespark, men fikk et feilaktig gult kort. Med dommernes nye retningslinjer skulle det ikke vært gitt gult kort i den situasjonen. Vi lurer egentlig på hvorfor Rohit Saggi blei satt opp i den kampen. Saggi dømmer for Drafn, men også tidligere for Strømsgodset. Drafn har klubblokalene sine i Marienlyst Stadion. Med det forholdet som Strømsgodset har hatt til Vålerenga etter Deila, Erik Espeseth, Muhamed Keita og nå sist Abdisalam Ibrahim virker det rart å sette ham opp nå.

 

Det var også Saggi som dømte Vålerenga 2 borte mot Fram Larvik i 2012. Da sto det mellom Vålerenga 2 og Strømsgodset 2 for å unngå nedrykk. I en kamp det ikke var noen ting å legge til i, så valgte Saggi å legge til over syv minutter. I tillegg valgte han å blåse frispark inne i straffefeltet til Fram Larvik, etter at han mente at Gudmund Kongshavn holdt ballen for lenge i fast grep. På hjørnesparket etter scora Fram og Vålerenga måtte vinne siste oppgjøret mot Hasle-Løren for å unngå nedrykk fra PostNordligaen. Saggi har altså en historie med å dømme mot Vålerenga. Det er ting Terje Hauge burde fokusere på, i stedet for å krangle med den nest beste dommeren han har.

 

Tilbake til kampen. Sandefjord scora på straffa og en provoserende Flamur Kastrati jubla på seg gult kort. Der og da klappa han hånlig for det gule kortet – hvilket burde ha medført ett til og tidlig dusj på Kastrati. Vi legger inn et krav om at Keita tar igjen i Sandefjord når han sender Kastrati og Sandefjord ned i OBOS-ligaen 5. november.

 

I andre omgang var det frisparkfoten til Herman Stengel som skapte Vålerengas sjanser. Den første heada Tollås Nation inn og utligna straffa, men han burde ha satt en til også, men ballen gikk over fra to meters hold. Vålerenga var nærme på Stengels dødballer. Men i stedet kom det andre gule kortet til Tollås Nation. Også det var direkte feil og med rødt kort er han ute i neste kamp. Sandefjord scora på en gigantisk tabbe der Marcus Sandberg forlot målet og aldri rakk tilbake.

 

Nå står Vålerenga med tre poeng etter tre kamper. En elendig sesongstart og blir det ikke poeng i Molde, så er det nesten tilbake til sesongstarten vi hadde sist. Det bør dog være håp for at både Grindheim og Lekven er tilbake da. Det trengs, for det var kun Stengel som fungerte i denne kampen. Klipp og sånt fra klubbens sider.

 

Vålerengas beste
    Herman Stengel  
   Klanen  
  Hilde Taklo Knutzen   

 

NRK Østlandssendinga sprer falske nyheter

Fouad Acharki jobber i NRK Østlandssendinga og må være den minst opplyste journalisten innafor Oslo bys grenser. Han omtaler VPNs kampreferat på twitter ved å tagge klubben og beskylde klubben for å sammenligne tapet med nazistenes invasjon av Norge. Han har riktig nok lagt inn en beklagelse, men er det nok? Det synes ikke vi. NRK Østland sprer falske nyheter. Det er vårt standpunkt.

Seier mot Kolbotn

Vålerengas toppserielag spilte sin siste treningskamp for sesongen. Motstander var Kolbotn, eller motstander og motstander. Det var ingen spesielt god kamp for Vålerenga, men vi fikk en seier mot et topplag og det er da noe. Vålerenga tok ledelsen 1 – 0 etter at Ellen Wang spilte fram til Elise Krieghoff. Krieghoff dro seg ned mot hjørneflagget og la hardt inn langs bakken. Stephanie Verdoia kom på første stolpe, men slapp ballen forbi seg til Synne Sofie Christiansen som kom bak henne og enkelt kunne tappe inn ledelsen.

 

Tina Dalgård spilte fram til Teigen Allen, som dytta ballen ut til Verdoia. Hu la et vakkert innlegg inn som Maren Hauge som heada ballen elegant i det lengste hjørnet. Vålerenga vant kampen enkelt og 2 – 0 er et greit resultat å ta med seg inn mot serieåpninga. Laget mangla i hvert fall to spillere som sannsynligvis starter da, så det bør bli enda sterkere til serieåpninga.

 

Noe må vi ta med fra kampen. Aivi Luik ser akkurat ut som den midtbanestjerna vi visste at vi hadde kjøpt. Stephanie Verdoia blir bare bedre og bedre. Elise Krieghoff er på vei til å ta igjen for en tapt sesongoppkjøring. Teigen Allen viste seg godt fram med sin offensive backstil. Maren Hauge beviser de stega vi har sett hu har tatt i vinter og aller bakerst kommer det ikke til å bli baklengs. Det eneste som er negativt inn mot seriestart var at Jennie Nordin sto over etter å ha tråkka over på trening. Hu er dermed usikker mot Avaldsnes om ei uke. Ellers går serien med Sotalupa Toppserien sin gang og sist ut er Klepp, Kolbotn og LSK-Kvinner.

 

Vålerengas beste
    Aivi Luik  
   Arianna Romero  
  Stephanie Verdoia  

 

Kamp mot Grorud

Rekruttgutta spiller sin siste treningskamp før sesongen i kveld. Motstander er Grorud på Grorud.

 

Vålerenga i dag:

17:30 Fotball: Grorud – Vålerenga 2 Herrer, Treningskamp, Grorud Stadion