Sotalupa Toppserien: Kolbotn

09.04.2017 av under 2017, Damer, Fotball, VIF | 3 kommentater

Dagens lupe er retta mot Sofiemyr og Kolbotns skadeforfulgte lag. Et lag som sannsynligvis kun har to keepere og ti utespillere klare til seriestarten om ei drøy uke. Skadene må de definitivt få bukt med så raskt som mulig, for Kolbotn ligner mer og mer på et lag som risikerer å rykke ned. Katastrofe for et lag som  har vært i toppserien siden 1996. Lengste rekka med tap for Kolbotn er på fire på rad og stammer fra 2004. Den kan fort stå for fall i år.

For Cecilie Berg-Hansen har nesten ikke spillere å bruke og den vante juniorgruppa som ofte har vært så sterk i Kolbotn, ser heller ikke ut til å kunne hjelpe laget nevneverdig i sesongstarten. De blei slått ut av NM av et nesten reint jentelag fra Vålerenga.

 

De siste åra har en god vårsesong stort sett holdt liv i en medaljekamp for Kolbotn, men så har laget som regel falt av på slutten av sesongen. I år må den trenden snus, for vårsesongen ser ut til å bli helt katastrofal. Det finnes altså nesten ikke spillere igjen som ikke er på skadelista. Med en ung tropp på 22 år og 63 dager, samt en syltynn tropp på bare 21 spillere i troppen, syv spillere på skadelista og i tillegg ei som nettopp kom hjem fra fire måneders jordomreise og dermed ikke har treningsgrunnlaget som trengs, er dette faktisk helt på grensa.

 

Kolbotn har også mista sentrale spillere i oppkjøringa. Hjemmebanen Sofiemyr er gjerne en vanskelig bane å spille på om våren. Humpete og dårlig, hvilket Kolbotn har tjent litt på de siste sesongene; samt en usmakelig speaker som tror han er cheerleader og ikke speaker. Men vi har aldri sett et så hjelpeløst Kolbotn som vi så i treningskampen mot Vålerenga nå ei uke før seriestarten.

 

Keeper

Førstekeeper Siri Vilhelmiina Välimaa har gått til Grand Bodø og dermed er det klart for U23-landslagets Aurora Watten Mikalsen som ny førstekeeper. Juniorkeeper Jenny Frantsen er reservemålvakt og det ser umåtelig tynt ut her også. Dersom Mikalsen får en skade er ikke laget heller godt nok til å stå imot nok trøkk fra motstanderne til at Frantsen får arbeidsbetingelsene hu trenger.

 

Forsvar

Viktige Cecilie Liane har gått til Stabæk, mens de har klart å sende Camilla Huseby til Lyn på et utlån. Hvordan de kan gjøre det i den situasjonen laget befinner seg i er det bare å sette et stort spørsmålstegn bak. De har fått inn Sanna Svensson fra Växjö på nivå to i Sverige og nå rett før sesongstart kom også junioren Siw Døvle som rykka ned med Urædd i fjor.

 

Maja Maria Nordahl har vært på jordomreise og ankom Oppegård nå rett før seriestart. Det er vel tvilsomt om hu er spilleklar for særlig annet enn innhopp fram til sommeren. Ane Sund Walsøe har vært skada hele vinteren og er nok heller ikke klar til seriestarten. Ine Gausdal er det sikre kortet der bak, mens det blir to ungjenter på backene i Ingrid Rokke Elvebakken og Marit Bratberg Lund. Det er syltynt.

Oppdatert 13.04 10:00. Kolbotn har også tatt opp midtstopper og J17-landslagsspiller My Haugland Sørsdahl fra egen juniorstall. 

 

Midtbane

Solveig Gulbrandsen har lagt opp for ørtende gang. Det samme har Rachel Louise Axon gjort. Typisk nok, på samme måte som i det syltynne forsvaret, så har de på midtbanen lånt ut Linn Huseby til Lyn. Hva er det de driver med i hengemyra? De har henta inn fire nye spillere; men Sigrid Heien Hansen som de henta fra Arna-Bjørnar i desember er skada fram til sommeren. Nora Eide Lie som var midtbanen til Urædd i fjor. Hu er den viktigste spilleren på midten til dette kolbotnlaget, men er igjen skada som hu var på slutten av fjorårssesongen.

 

De har henta venstrevingen Antonia Göransson fra svenske Mallbackens. Nedrykkslaget fra svensk serie, men med femti landskamper for Sverige. Problemet er bare at også Göransson er skada. Dermed henta de inn Silje Kittilsen på lån fra LSK Kvinner i hui og hast rett før serien starta. Det igjen gjør at Tonje Pedersen må spille inne sentralt i stedet for ute på vingen og sammen med Karina Sævik er det de som skal gi balanse på midtbanen.

 

Kolbotn spiller med en firer på midtbanen og de har kun tre midtbanespillere tilgjengelige. Altså må de hente ned en spiss for å fylle opp midtbanen; men det kan det også bli problemer av, for spissplassen er ikke noe mindre syltynn enn midtbanen.

 

Angrep

 Andrea Thun legger opp og Fanny Andersson har gått til KIF Örebro. Inn har de henta Camilla Ose fra Vålerenga. Ose som spilte tolv kamper for Vålerenga i fjor uten å score et eneste mål. Uansett må hu sees på som en viktig brikke, men i treningskampen samme dag som dette skrives, så måtte Ose bæres av banen med en ankelskade.

 

Med både ungjentene Tone Bettina Piresi og Jenny Norem ute med skade og Maren Hauge Johansen dytta ned for å fylle opp plassen på midtbanen, så er det faktisk ingen spisser igjen til å danne spisspar med Juliette Kempppi. Vi lurer fælt på hva de skal gjøre i serieåpninga. Siw Døvle som spiss kanskje? Igjen – syltynt.

 

Førsteelleveren

Aurora Watten Mikalsen

Ingrid Rokke Elvebakken – Ina Gausdal – Sanna Svensson – Marit Bratberg Lund

Tonje Pedersen – Nora Eide Lie – Karina Sævik – Antonia Göransson

Juliette Kemppi – Tone Bettina Pirisi

 

Spillerstall: Kolbotn
Posisjon Navn Klubb 2016 Født Nasjonalitet
Keeper Aurora Watten Mikalsen Kolbotn 21.03.1996 Norge
Jenny Frantsen Kolbotn 01.07.1998 Norge
Forsvar Ina Gausdal Kolbotn 21.03.1991 Norge
Maja Maria Nordahl Kolbotn 09.05.1988 Norge
Ingrid Rokke Elvebakken Kolbotn 28.04.1997 Norge
Ane Sund Walsøe Kolbotn 04.02.1995 Norge
Marit Bratberg Lund Kolbotn 07.11.1997 Norge
Sanna Svensson Växjö 09.06.1991 Sverige
Siw Døvle Urædd 28.04.1998 Norge
My Haugland Søsdahl Kolbotn 2 03.02.2000 Norge
Midtbane Karina Sævik Kolbotn 24.03.1996 Norge
Tonje Pedersen Kolbotn 08.08.1994 Norge
Sigrid Heien Hansen Arna-Bjørnar 03.11.1995 Norge
Nora Eide Lie Urædd 22.04.1997 Norge
Silje Kittilsen LSK Kvinner (lån) 13.03.1999 Norge
Antonia Göransson Mallbacken 16.09.1990 Sverige
Angrep Juliette Kemppi Kolbotn 14.05.1994 Finland
Jenny Norem Kolbotn 29.09.1998 Norge
Maren Hauge Johansen Kolbotn 22.10.1992 Norge
Tone Bettina Piresi Kolbotn 21.01.1999 Norge
Camilla Ose Vålerenga 25.04.1996 Norge

 

Tabellen

Det er et meget tynt lag Kolbotn stiller med og får de en skade på sentrale spillere som Mikalsen, Gausdal eller Sævik risikerer de å rykke ned. Dette blir den verste sesongen i manns minne for Kolbotn. Vi tror ikke de tar mer enn 20 poeng.

 

Toppserien 2017
Pl
Logo
Lag Poeng
?
Avaldsnes 45
?
Arna-Bjørnar 28
?
Klepp 27
?
Kolbotn 20
?
Grand Bodø 14

 

  1. […] har egentlig hatt akkurat den sesongstarten vi forventa av dem da vi skreiv Sotalupa rett før seriestart. Riktignok har de gravd opp Solveig Gulbrandsen siden den gang, men […]