Tap i Haugesund – ny sjanse søndag

07.04.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga gikk på en aldri så liten blemme borte mot Haugesund. Christian Grindheim og Mohammed Abdellaoue blei ikke spilleklare og Vålerenga mangla to av sine viktigste spillere i dette oppgjøret; men det var forsvarsfeil som førte til katastrofen. Etter at Robert Lundström hadde klarert horribelt dårlig to ganger lå Vålerenga under 2 – 0, det første målet att på til via hjelmen til Markus Nakkim. Herman Stengel kjørte samme taktikk og reduserte via et haugesundhode før pause.

 

Etter pause kom en ordentlig kontroversiell scoring. Ivan Näsberg fikk en smell og Vålerenga spilte ut ballen. Da ballen kom tilbake til Vålerenga fra Sandefjord kom den til Nakkim, men Ibrahim Shuaibu viste fram sine usportslige egenskaper. Han sprinta ut mot Nakkim som derfor spilte tilbake til Marcus Sandberg. Shuaibu fortsatte presset sitt og sprinta mot Sandberg. Sandberg klarte å gjøre en av de største keepertabbene vi har sett de seinere åra. Han satte standfoten for langt fram, så ballen traff den og fikk en liten sprett så han regelrett bomma på ballen. Dermed fikk Shuaibu en enkel jobb med å sette den i tomt mål; men hva er det for en slags sportsånd? Vi anbefaler ingen lag å spille ballen ut uansett hvor skada Shuaibu skulle være på banen. Det er ikke ofte vi er enige med Morten Pedersen, men nå er vi det.

 

Shuaibu prøve etterpå å dekke over sin egen usportslighet med å beskylde Markus Nakkim for rasisme. Det er kanskje den tåpeligste bortforklaringa av egen idioti vi har sett. Nakkim er oppvokst på Oslo øst og i et meget flerkulturelt miljø – også i Vålerenga. Nakkim har lagt ut en grei tilbakemelding på den beskyldninga på twitter.

 

Muhamed Keita reduserte for Vålerenga etter nok et stengelfrispark – hans første scoring for klubben. Det blei riktignok ikke poeng på Stengel denne gang, men etter litt flipperspill i femmeteren til Haugesund gir vi målgivende pasning til Henrik Kjelsrud Johansen og andrepasning til Abdisalam Ibrahim. Også Jonatan Tollås Nation var godt involvert i scoringa.

 

Så kommer nok en usportslig haugesundopptreden. Haris Hajradinovic kasta seg foran beina til Simen Juklerød og pådro «Jukle» gult kort. Jævla filming – vi håper det åpnes for å straffe spillere som åpenbart filmer. Det var minst femten centimeter mellom «Jukle» og Hajradinovic på det nærmeste i den situasjonen. Spillere som Hajradinovic og Shuaibu er jeg sjeleglad for at ikke finnes i Vålerenga.

 

Utligninga kom rett etterpå. Ghayas Zahid satte opp Lundström som fikk muligheten til å rette opp én av tabbene sine fra tidligere på dagen og fant Magnus Retsius Grødem med innlegget. «Rets» heading var det klasse over og dermed sto det 3 – 3; men da alle trodde på poengdeling smalt det igjen. Haugesunds eneste mål de i utgangspunktet skapte sjøl.

Vålerengas beste
    Ghayas Zahid  
   Herman Stengel  
  Ivan Näsberg  

 

Oppreising mot Sandefjord

Heldigvis er det ny kamp igjen allerede til søndag og dermed trenger man ikke surmule så alt for lenge. Hjemmekamp mot Sandefjord skal være tre poeng. Det blei 4 – 0 og til og med straffebom i treningskampen mot dem rett før seriestart, så dette skal gutta klare. Til den kampen bør både Christian Grindheim, Magnus Lekven og Mohammed Abdellaoue være tilbake.

Sandefjord mangler Victor Demba Bindia som urutinert pådro seg rødt kort mot Rosenborg. En klassisk tabbe. Ellers skal Vålerenga kjøre rundt med Sandefjord nå. Det blir spennende å se hvordan laget kommer til å gjøre det framover og om det begynner å dukke opp flere tilskuere på Ullevaal Stadion. Akkurat tilskuertallet blei det skrivi negativt om i fjor, men det var en økning på 1 000 stykker fra serieåpninga mot Viking i fjor i tilskuertallet og nesten 2 500 flere fremmøtte. Vålerenga har altså en god progresjon i tilskuertallet etter første serieomgang.

 

Det er vanskelig å tippe laget, for laget tas nok heller ikke ut før siste trening har vært. Den går på Ullevaal Stadion i morgen klokka 11:30; men vi gjør et halsbrekkende forsøk allikevel. Vi tror fortsatt ikke Keita står lenge nok til at han får starte og med Daniel Fredheim Holm ute står høyrevingen mellom «Jukle» og «Rets». I utgangspunktet er det nok «Jukle», men samarbeidet mellom «Jukle» og Finne var så enormt mot Sandefjord sist at vi tror det fort kan bli samme konstellasjon denne gang og at Näsberg også måtte ut sist kan tyde på det. Vi gjetter på følgende startellever:

Marcus Sandberg

Robert Lundström – Jonatan Tollås Nation – Markus Nakkim – Simen Juklerød

Herman Stengel – Christian Grindheim

Ghayas Zahid

Magnus Retsius Grødem – Mohammed Abdellaoue – Bård Finne

 

Gran i cupen

Vålerenga har fått fjerdedivisjonslaget Gran fra Hadeland i cupens første runde. Gran kvalifiserte seg etter 0 – 0 borte mot Otterstad, men ved å vinne 4 – 5 på straffer. I andre kvalifiseringsrunde leda de 2 – 0 til pause over Follestad, men kampen endte 2 – 2. Etter ekstraomgangene sto det 3 – 3 og til slutt vant Gran 7 – 6 på straffer.

 

Seier over Oppsal

Vålerengas J19 elitelag serieåpna i går mot Oppsal på Valle. Laget mangla både Sara Nilssen Kilen og Celin Bizet Ildhusøy som var på landslagssamling og Eveleen Hundal som er ute med skade i to til tre uker til. Siden troppen i utgangspunktet er liten stilte Vålerenga dermed kun med to innbyttere. Etter en dårlig start det første kvarteret kom laget seg opp i ringa og etter to mål av Lea Høiness kunne jentene gå til pause med ledelse 2 – 1. Etter pausen fortsatte de kjøret og Marit Emaus Flaa og Adriana Imeri økte til 4 – 1.

 

Oppsal er for så vidt også motstander i første runde i OBOS-cup i midten av mai. De har to kamper til før den, men neste kamp er ikke før 4. mai hjemme mot Holmen – så det er en god pause nå for mange av spillerne. Noen av dem skal dog i aksjon i andredivisjon som serieåpner på Valle 23. april mot Randesund fra Kristiansand.

 

Bizet herja

Celin Bizet Ildhusøy fikk sin landslagsdebut i det 66. minuttet da Norges J16-landslag møtte Slovakia borte i dag. Det sto 0 – 9 til Norge da hu kom inn, men det tok under ett minutt før hu hadde scora og under tre før hu hadde økt ledelsen til Norge til 0 – 11. Norge scora ytterligere én gang. Sara Nilssen Kilen sto hele kampen og holdt sjølsagt nullen. Norge møter Polen på søndag og Ukraina på tirsdag i denne tulleturneringa i Polen som altså går rett i oppkjøringa til toppserien.

 

Treningskamp mot Kolbotn

Toppserielaget har sin siste treningskamp klokka 10:00 mot Kolbotn i Vallhall på søndag. Grytidlig og før pubene åpner, men Klanens Webradio streamer sjølsagt oppgjøret – noe annet skulle tatt seg ut. Vålerenga mangler Theresa Nielsen, Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir og Celin Bizet som begge er opptatt med landskamp, er de som ikke er tilgjengelige men kan tenkes å spille i serieåpninga. Vi forventer et sterkt lag allikevel. Kolbotn har ingen landslagsspillere. Det blir spennende å se hvem som får spilletid og skal starte på venstrebacken mot Avaldsnes. Kampen vises her.

 

Sotalupa Toppserien

Lupa går videre og spår toppserietabellen. Sist lag ut var Grand Bodø i dag. Den fortsetter lørdag med Klepp og faktisk helt tilfeldig kommer Kolbotn på søndag en gang etter at treningskampen er ferdig, men før eliteseriekampen starter.

Bårdsgjære til galoppbanen

Isabel Bårdsgjære hadde et håp om mer spilletid i Vålerenga enn hu har fått i Røa og meldte overgang og har trent godt med Vålerenga denne oppkjøringa. Hu var den første signeringa i forsvar, men så begynte det å renne inn signeringer. Theresa Nielsen og Teigen Allen gjorde krav på backplassene og Arianna Romero på en midtstopperplass. Da Jenny Nordin angra seg og fant ut at Danmarks beste fotballspiller skulle til Vålerenga, så var plutselig førsterekka satt og Bårdsgjære måtte kjempe om å bli førstevalg som innbytter – enten på backplass eller som stopper.

 

Men siden målet med overgangen var mer spilletid, så går hu nå heller ned et nivå og skal spille for Øvrevoll Hosle i førstedivisjon. I stedet for å ta den lange veien og krysse Akerselva stikker hu altså rett over Lysakerbekken etter spilletid. For Vålerengas del betyr det at klubben nå kun har tre midtstoppere, men Allen kan også fint spille midtstopper, så plassen er ikke stort skadelidende. Klubben har fortsatt to backer i backup og ut i fra hva vi har sett i oppkjøringa kan også rekruttlagets Adriana Imeri trygt gå inn å gjøre en god jobb i Toppserien om det virkelig skulle knipe.

 

Kampflytting mot Grorud

Rekruttgutta skulle ut i kamp på lørdag mot Grorud inne i Vallhall, men kampen er flytta til mandag klokka 17:30. Ikke bare er klokkeslettet endra for kampen er også flytta til Grorud. Det er meldt elleve grader og nydelig vårvær. Vi anbefaler en pils på tribunen; men advarer mot hungersnød. Kafé Steinbra holder stengt på mandager, så det får holde med en pølse i kiosken.

 

Også rekruttgutta nærmer seg seriestart som er 18. april hjemme i Vallhall mot Raufoss. Har du sesongkort til a-lagets kamper kommer du gratis inn, ellers koster det femti spenn. Det er for så vidt ikke for seint å kjøpe sesongkort, sjøl om du ikke får full utnyttelse av det. Sesongkortet er prisen av ti kamper, så det er fortsatt fire gratiskamper igjen med a-laget dersom du kjøper nå – i tillegg til eventuelle cupkamper. 20. april spilles første interkretskamp for juniorgutta. Den er borte mot undulatene fra togstasjonen og spilles i bunkeren på Kjeller.

 

Serieavslutning

Håndballgutta serieavslutter mot LFH09 i Jordalhallen på lørdag. Kampen er uten betydning for Vålerenga som uansett hvordan kampen ender tar femteplassen.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 16:00 Fotball: Slovakia – Norge J16, UEFA Development Tournament, Polen

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 14:00 Håndball: Vålerenga Herrer – LFH09, 2. divisjon avdeling 3, Jordalhallen

Søndag 10:00 Fotball: Vålerenga Damer – Kolbotn, Treningskamp, Vallhall

Søndag 16:00 Fotball: Polen – Norge J16, UEFA Development Tournament, Polen

Søndag 18:00 Fotball: Vålerenga – Sandefjord, Eliteserien, Ullevaal Stadion