Sotalupa Toppserien: Avaldsnes

06.04.2017 av under 2017, Damer, Fotball, VIF | 9 kommentater

Dagens lupe setter fokus på nok et vestnorsk lag – Avaldsnes. Karmøylaget fra en rundkjøring du fyker forbi i full fart på vei fra flyplassen og inn til Haugesund, oppkalt etter småkongen og bonden Augvald fra 600-tallet som drassa med seg en ku han trudde ga ham seier overalt, har på finurlig vis klart å skaffe seg et toppserielag. De rykka opp i 2012 og har siden brukt utallige millioner kroner på å vinne noe.

Men Avaldsnes har vært som den evige toer. På de fire sesongene som har gått har de tatt to seriesølv og to cupsølv. I år forsøker de igjen og Arne Utvik er tilbake igjen i klubben for fullt med alle sine eiendomsmillioner. Det gir klubben økonomiske muskler og på tross av at åtte spillere har forsvinni ut siden serien slutta i fjor, så har de henta inn åtte nye før seriestart. Spørsmålet er hva de har henta. For oss ser det ut som særdeles gode spillere som går skada to tredeler av sesongen.

 

Laget som tok 56 poeng og sølvet i fjor har i år kun spilt to treningskamper. Den ene måtte utsettes til og med, fordi Avaldsnes ikke klarte å stille lag. Det handler altså om å få spillerne ut av sykestua og inn på banen, men hva vil spillerne levere med den oppkjøringa og den skadehistorikken de har? Det er et betimelig spørsmål å stille.

 

Trener Per Inge Jacobsen kjenner vi godt fra hans syv år som spillerutvikler i Vålerenga og siden har han trent Nordstrand mot Vålerenga i cupen på Hallagerbanen; men dette er hans første treneroppdrag på toppnivå. Hvordan takler han det? Hemmelighetskremmeriet rundt Avaldsnes er stort. De lekker ikke en gang startelleveren sin i treningskampen mot Klepp; men kjære deg Jacobsen – du blei ansatt av Petter Myhre i Vålerenga. Du har vært her hele veien – klubben vår kjenner deg inn og ut, det er vi som har forma deg. Vi veit hva som møter Vålerenga i serieåpninga!

 

At Jacobsen er en urutinert på dette nivået er tydelig. Han henta to australienere på dødlinjedagen og i podcasten med Haugesund Avis så høres det ut som han oppriktig tror på at de er spilleklare til serieåpninga. Sånn fungerer det ikke. Australia er ikke en del av EU-samarbeidet og den behandlingstida UDI bruker får du ikke gjort noe med. Uansett hva du prøver på. Vålerenga Fotball Elite engasjerte advokat for å få Chidera Ejukes arbeidstillatelse til 3. april. Han blei signert fredag 10.mars og søknader og papirer levert politiet mandag 13. mars. Tre uker seinere – ikke arbeidstillatelse. Så skal Avaldsnes liksom få det til på åtte arbeidsdager? Glem det! Tidligst tredje serierunde (og da ryker den fremskutte 15. serierundekampen mot Røa også).

 

Keeper

Madalyn Schiffel har reist til Seattle Reign, men Katlynn Fraine som kommer inn fra Vittsjö er en meget kvalifisert erstatter og blir sannsynligvis Toppseriens nest beste keeper i 2017. En matchvinner bak. Hildegunn Sævik er J19-landslagskeeper og en grei backup for Fraine dersom det kun er for et par kamper; men et lengre opphold kan ødelegge mye for Avaldsnes.

 

Forsvar

Laila Himle og Letica Saintos har forsvinni, men de har beholdt Andreia Rosa som gjorde hele seks mål i fjor. Det er viktig for Avaldsnes som også har beholdt Andrine Tomter og Ingrid Ryland. Ryland har vært skadeplaga i oppkjøringa, men ryktes klar til serieåpninga. Det er i så tilfelle overraskende om en spiller går rett fra skadeopphold og rett inn i startelleveren.

 

Venstreback Gemma Simons fra Newcastle Jets i Australia blir som nevnt over ikke spilleklar til serieåpninga på grunn av arbeidstillatelse. Daiane Santos er U20-landslagsspiller for Brasil og tiltenkt midtstopperplassen ved siden av Rosa. Oda Eide Arnesen er tatt opp fra Avaldsnes 2 som den siste spilleren. Det ser tynt ut på forsvarsplass. Kun seks spillere og to mulig ute i serieåpninga. Forsvaret kan bety trøbbel for Avaldsnes.

 

Midtbane

Maren Mjelde spilte samtlige minutter i fjor og scora seks mål. Landslagsspilleren med 111 kamper med flagget på brøstet har valgt å gå til Chelsea før denne sesongen. Stabiliteten i laget som Mjelde sto for i fjor er altså borte. I tillegg har de mista Þórunn Helga Jónsdóttir og Bruna Benites.

 

Fra i fjor har de Luana Bertolucci Paixao som er en skadeplaget spiller. Søtten kamper og ett mål i fjor er ikke imponerene for serietoeren. Førsteårssenioren Meryll Krysteen Abrahamsen ser ut til å måtte ta mye grep denne sesongen. I fjor blei det 398 minutter fordelt på fjorten kamper. I år må hu nok belage seg på å starte ofte.

 

Chloe Logarzo er den store signeringa på midtbanen ifølge de som ser på youtubevideoer. I følge oss som leser statistikk og har hørt hva forrige trener i Eskilstuna sier, så er Logarzo kjeks. At Avaldsnes kaller det uflaks at hu er ute nå i oppkjøringa er det bare til å riste på huet over. Det hadde vært griseflaks om hu hadde vært skadefri. Men for all del, en god spiller i syv kamper for Avaldsnes i 2017.

 

Francielle Manoel Alberto har i det minste spilt i treningskampa; men et OL-sølv fra 2008 teller lite i 2017. Vi tror ikke hu kan stå for den stabiliteten og det trøkket som blei skapt fra Mjelde i fjor. Lisa-Marie Woods kommer tilbake til Norge; men ute av form etter skademareritt. Midtbanen ser betydelig svekka ut når man gjør mer research enn bare å se skrytevideoer på youtube.

 

Angrep

Hólmfríður Magnúsdóttir og Hege Hansen er ut siden i fjor. Emilie Thorsnes spås å score opp mot tyve mål, men i fjor blei det kun seks på landslagsspissen. Vi tror hu ender på et sted rundt ti mål i år. I tillegg har de Cecilie Pedersen som scora nettopp ti mål i fjor. Hu har akkurat begynt å jogge og føyer seg inn i et skademareritt for Avaldsnes. Hvor lang tid hu bruker før det løsner i år, er litt alfa og omega for angrepet til Avaldsnes.

 

De har henta en Emily Gielnik fra Brisbane Roar. Hu er diger, 183 centimeter over skruknottene og blir sannsynligvis en viktig spiller som oppspillspunkt og på dødballer. Hu var god for fire og et halvt år sida, men det har vært stille siden da og det på tross av at hu kun blir femogtyve i år. Det er litt rart. Hu blir heller ikke spilleklar til serieåpninga. Kanskje må både Synne Vatne og Hanna Dahl starte i den kampen.

 

Førsteelleveren

Katlynn Fraine

Ingrid Ryland – Andreia Rosa – Daiane Santos – Gemma Simons

Chloe Logarzo

Francielle – Luana

Elise Thorsnes – Cecilie Pettersen – Emily Gielnik

 

Spillerstall: Avaldsnes
Posisjon Navn Klubb 2016 Født Nasjonalitet
Keeper Hildegunn Sævik Avaldsnes 09.01.1998 Norge
Kaitlynn Fraine Vittsjö 03.12.1987 USA
Forsvar Andrine Tomter Avaldsnes 05.02.1995 Norge
Andreia Rosa Avaldsnes 08.07.1984 Brasil
Ingrid Ryland Avaldsnes 29.05.1989 Norge
Oda Eide Arnesen Avaldsnes 2 02.04.2000 Norge
Daiane Limeira Santos Lima Rio Preto 07.09.1997 Brasil
Gemma Simon Newcastle Jets 19.07.1990 Australia
Midtbane Luana Bertolucci Paixao Avaldsnes 02.05.1983 Brasil
Meryll Krysteen Abrahamsen Avaldsnes 20.07.1997 Norge
Olaug Tvedten Avaldsnes 20.07.2000 Norge
Hanna Gisholt Jønland Avaldsnes 07.03.1995 Norge
Chloe Logarzo Eskilstuna 22.12.1994 Australia
Franciell Manoel Alberto Corinthians 18.10.1989 Brasil
Lisa-Marie Woods ÍBV Vestmannaeyja 23.05.1984 Norge
Angrep Elise Thorsnes Avaldsnes 14.08.1988 Norge
Cecilie Pedersen Avaldsnes 14.09.1990 Norge
Hanna Dahl Avaldsnes 17.02.1995 Norge
Synne Vatne Avaldsnes 18.12.1998 Norge
Emily Gielnik Brisbane Roar 13.05.1992 Australia

 

Tabellen

Laget spiller på gressbane og vi er svært usikre på hva de kan prestere med alle sine skadeplager, seine signeringer, få treningskamper og urutinerte trener; men i bakhånd står det gjerne en del penger i Avaldsnes; men en momstabbe gjør at de vil havne i rød sone og det kan sette noen ordentlige kjepper i hjula for storsigneringer i sommer. Førsteelleveren ser dog sterk ut og er den eldste med 27 år og 197 dager ved seriestart. Også stallen er eldst, men spørsmålet er hvor mye hver enkelt spiller får vært på banen i årets sesong. Vi tror laget ender på 45 poeng.

 

Toppserien 2017
Pl Logo Lag Poeng
?
Avaldsnes 45
?
Arna-Bjørnar 28

 

  1. […] de siste to dagene tatt for oss de to første i alfabetet, nemlig Arna-Bjørnar og Avaldsnes. Det vil komme en ny presentasjon hver dag og til slutt vil det være et fullstendig […]