Verdoia signert

30.01.2017 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga har signert en meget spennede midtbannespiller. Stephanie Verdoia kommer fra Boston Breakers der hu på to sesonger har 17 kamper i National Womens Soccer League. Fireogtyveåringen blei profesjonell i april 2015. Før det spilte hu fire år for Seattle University og var totalt uten skadehistorikk, spilte alle 83 kampa og kom av gårde med 51 mål og 30 målgivende pasninger. I både 2013 og 2014 blei hu kåra til Western Athletic Conference Player of the Year. Debuten hennes på USAs U23-landslag kom på La Manga i februar 2015 med 2 – 0 seier over Norge og målgivende pasning.

Stephanie Verdoia i aksjon for Boston Breakers.

 

Vi har studert Verdoia på video og blei veldig overraska over det vi fikk se. Dette er en offensiv midtbanespiller med et veldig godt overblikk. Kvikke vendinger, et frykta rykk og som er veldig flink til å føre med seg ballen. Allikevel er vi kanskje mest imponert over evnen til å vite hvilken vei hu skal vende opp for å frigjøre seg og alltid ha en lur pasning klar. Det kjappe stegskuddet kan dessuten gi oss veldig mange mål denne sesongen og vi liker svært godt måten hu starter overganger på.

 

Det virker som en spiller som kommer til å gi Vålerenga umiddelbar suksess og at hu er vant med å servere vår nye spiss – Elise Krieghoff – fra Boston Breakers skader heller ikke. Her lukter det et radarpar ala Ghayas Zahid & Viðar Örn Kjartansson. Det nærmer seg nå et favorittstempel på Vålerenga i årets toppserie.

 

Troppen

Josefine Ervik er så langt den eneste keeperen med toppserieerfaring etter at Line Geltzer Johansen dro til Vejle. Så langt kun fått inn Sara Nilssen Kilen fra Grei; men femtenåringen er nok tiltenkt en rolle som tredjekeeper, så her forventer vi at det kommer inn en spiller til som skal utfordre Ervik om førstekeeperplassen.

 

På backplassene har Maren Hauge blitt dytta framover i banen og Tina Dalgård, Ellen Wang og Frida Lyshoel skal nok kjempe om venstrebackposisjonen, samt å være reserve for Theresa Nielsen på høyrebacken.

 

På midtstopperplass er kun Ingrid Søndenå igjen fra i fjor. Anne Myhren Stenstvedt og Kamilla Aabel forsvant til sommeren. Inn kom Maija Saari som nå er i HJK Helsinki. Jennie Nordin er så vidt vi veit fortsatt klubbløs. Vålerenga har henta Teigan Allen fra Melbourne City og Isabell Bårdsgjære fra Røa. Vi ser for oss at det kommer én spiller til. Helst en duellspiller og kanskje er det nettopp Aabel som kommer tilbake fra Mallorca etter at den spanske serien er over.

 

Hele midtbanen med Camilla Christensen og Kelsey Hood som la opp og Tina De Caigny som gikk til Anderlecht er borte. Johanne Fridlund og Marthe Borchgrevink som blei tatt opp fra rekruttlaget i sommer er de eneste som er igjen fra fjorårslaget. Gunnhildur Yrsa Jóhnsdóttir har kommi inn fra Stabæk og nå altså Verdoia fra Boston Breakers. I tillegg har J16-landslagsspiller Tine Fløtre fra Fjellhammer fått kontrakt. Det er fem spillere på tre plasser, så her skal det nok enda en spiller inn.

I angrepet blei Anne Lise Olsen toppscorer, Maren Hauge er flytta opp fra backplassen og Synne Sofie Christiansen holder venstrekanten. Camilla Ose har gått til Kolbotn, Silje Blakstad til LSK Kvinner og Tine Schryvers til Kristianstads. Inn har kun Elise Krieghoff kommet foreløpig. Det skal helt sikker inn én eller to angrepsspillere til.

 

La Manga

Vålerenga spilte en veldig god kamp mot Zenit St. Petersburg i Pinatar på fredag. Zenit scora tidlig på et vådeskudd fra 40 meter, men Vålerenga viste defensiv styrke og slapp den russiske serietoeren til svært lite. Vålerenga kunne også ha scora mål. Ghayas Zahid fikk prøve seg fra straffemerket etter at keeperen til Zenit boksa Markus Nakkim i stedet for ballen. Zahid traff tverrliggeren, ned på strek og ut. Han har fortsatt hundre prosent bom på straffer.

 

Mohammed Abdellaoue var millimetere unna å score. Magnus Retsius Grødem hadde et par gode forsøk og Niklas Castro var også nære. Alt i alt vant Vålerenga sjansestatistikken 5 – 2. Da får det være at vi endte med et 0 – 1 tap. Veldig gledelig var det også å se at Vålerenga starta med fire spillere som er oppfostra i klubben. Christian Borchgrevink (17), Markus Nakkim (20), Ivan Näsberg (20) og Ghayas Zahid (22). Med innhoppa til Aron Dønnum (18) og Niklas Castro (21) endte det på seks egenproduserte spillere til sammen.

 

Vålerenga var oppført som hjemmelag og skulle derfor ha spilt i våre originale farger, men Zenit landa noen timer før kampstart og meldte inn helhvitt. Vålerenga valgte å ikke «ri prinsipper» og var fleksible, siden det var en treningskamp, men helblått i tellende kamper kommer vi ikke til å få se. Der er matris Bjørge Fedje helt klar.

 

Juniorene

Juniorene har vært i Sverige og både G17 og G19-laget fikk med seg seier mot IFK Göteborg. Marcus Victorio, Hans Jacob Thomsen og Mathias Kjølø sørga for at det blei 3 – 2 seier for G17. Fredrick Pettersen, Allesandro Caroprese, Christian Njøten, Oliver Valaker Edvardsen og Aslak Oberg sørga for storseier 5 – 1 til G19. Men mot Örgryte sa det stopp. G19 lå under 3 – 0 til pause og tapte 4 – 1 etter at Brede Sandmoen scora. G17 møtte Norrbys G19-lag og tapte 2 – 0.

 

Første kamp i Forum

Vålerengas hockeygutter vant sin første kamp i Furuset Forum. Vålerenga kom under tidlig etter å ha slippi inn mål i undertall; men Espen Fanøy Salo gikk kjøkkenveien og lurte inn utligninga bare et par minutter seinere. Martin Laumann Ylven styrte inn 2 – 1 før Rasmus Juell satte inn 3 – 1.

 

I midtperioden ga Morten Ask fra seg pucken og Preben Birkeflot reduserte med 64 hundredeler igjen. Nærmere kom dog aldri laget fra de dype skoger og Vålerenga fikk alle tre poenga. Vålerenga henger med i kampen om bronsen. Åtte kamper før slutt er det tre poeng opp til Lillehammer og ett poeng opp til Frisk Asker. Laget trenger en ny seier i Forum mot Stjernen på torsdag.

 

Det blei ikke det store tilskuertallet. Kun 592 dukka opp på den første kampen. Forhåpentligvis tar flere turen neste gang. En provisorisk ishall for Vålerenga, men sånn er det nå en gang. Ærverdige Jordal Amfi er historie og innen den nye står klar må klubben spille et sted.

 

Innebandy

Vålerengas innebandygutter gikk på en liten smell i helga. Grillen fungerte ikke skikkelig og kampen mot undulatene endte derfor 6 – 6. At det var på slutten grillen fungerte dårlig viste seg også da de tapte straffeslagene. Dermed blei det bare ett poeng og de datt ned fra sølvplassen til en bronse. To poeng opp bør dog være mulig på fire kamper.