Knallhard bronsekamp

02.12.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas iskrigere tar imot Lillehammer på Ærverdige Jordal Amfi bare to dager etter at de vant byderbyet mot Manglerud Star i garasjen og med det forsterka bronseplassen i getligaen. På fotballsida har klubben fått med fem spillere på landsdelssamling i Sarpsborg i alderskulla 2001 og 2002. Det er nå kun fem getligakamper igjen på Ærverdige Jordal Amfi og på Valle ser man stor forskjell på stadion fra dag til dag.

Garasjeseier

Det starta veldig fint i garasjen på Manglerud i går. Brede Csiszar fyra av fra blålinja, Tobias Lindström endra retning på pucken og Rasmus Ahlholm satte inn returen. Bare fire minutter ut i oppgjøret. Vålerenga fortsatte å styre det meste og Filip Gunnarsson kunne sette inn kampens andre mål assistert av Jonas Oppøyen og Csiszar. Da var det spilt i tretten minutter og stillinga holdt seg til pause. Samtidig sto det 0 – 0 på Lillehammer og 3 – 0 til Sparta over Lørenskog, våre tabellnaboer var i problemer.

 

Midtperioden starta derimot katastrofalt. Førsterekka slapp inn i første bytte. Så redda vi unna to bytt, men så kom fjerderekka sitt første bytta og da satt pucken igjen bak Steffen Søberg. Uavgjort før det var spilt fire minutter av midtperioden. Og det kunne fort blitt verre for rett etterpå fikk Manglerud Star overtallsspill. Roy Johansen gikk ned på tre rekker igjen og vraka Marius Johansen fra backplass.

 

Midtveis i perioden slo Vålerenga tilbake i powerplay. Rasmus Ahlholm dunka inn pucken assistert av Tobias Lindström og Fredrik Csisar. Og bare fire minutter seinere kom et undertallsmål. Vålerenga trykka på med høyt press i Manglerud Stars sone og pucken havna hos Henric Nordin. Han spilte Filip Gunnarsson foran mål og Vålerenga redda uavgjort i perioden. På Lillehammer sto det nå 1 – 0 til hjemmelaget, mens Sparta hadde økt til 4 – 0 hjemme mot Lørenskog.

 

Tredje periode forble målløs, men på Lillehammer snudde det og endte 2 – 2 og sjøl med poeng i overtida så forbedra Vålerenga dermed tabellposisjonen sin. Sparta vant 5 – 2 og med det ligger Vålerenga tryggere enn før kampen. Det er nå kun tre poeng opp til Lørenskog på andreplass, mens avstanden har dobla seg til to poeng ned til lørdagens motstander Lillehammer på fjerde.

 

Bronsekampen

Med to poengs forsprang er det store muligheter for Vålerenga til å ta et enda sterkere grep om bronseplassen lørdag. Lillehammer hjemme i Ærverdige Jordal Amfi; men da må gutta opp i ringa. Morten Ask gikk av isen i midtperioden mot Sparta og var ikke å se på isen mot Manglerud Star. Tallak Lyngset gikk av i den kampen og hvis begge disse to mangler har Vålerenga et backproblem. Vi har dog fått forsikringer fra Lyngset om at han er klar mot Lillehammer, så da skal vi nok klare å sove i natt allikevel.

 

Men Vålerenga har tapt begge de to foregående møtene med Lillehammer. Det er derfor ikke venta noen lett oppgave på lørdag heller, men det skal slettes ikke være et lag som er umulige å slå; men skal Vålerenga fortsette å ligge på bronseplassen er det svært viktig at laget begynner å vinne kamper mot de rundt oss. Sånn sett er den femte siste kampen på Ærverdige Jordal Amfi på lørdag veldig viktig. Ikke bare kjemper Vålerenga om tre poeng, det kjempes om at Lillehammer skal unngå å få tre poeng også.

 

Det kom et powerplaymål også mot Manglerud Star. Det var nytt. Det er det lenge sida vi har sett at Vålerenga har klart. Ikke unaturlig at det var Rasmus Ahlholm som var sist på pucken. Han er i kjempeform og er nå oppe på tiendeplass på poengstatistikken. Martin Laumann Ylven ligger på femteplass og Tobias Lindström er sjølsagt poengkonge. Tre blant de ti beste er sterkt. I tillegg tror vi på Sotahjørnet at andrerekka med Filip Gunnarsson tilbake vil fortsette å ta mye poeng framover, slik de gjorde mot Manglerud.

 

Landsdelssamling

Norges Fotball Fiender har tatt ut fem spillere fra Vålerenga på årets kull i aldersklassene født i 2001 og 2002 på landsdelssamling i Sarpsborg. I aldersgruppa 2001 er det tre spillere: Leo Cornic, Martin Bech Riisnæs og Osame Sahraoui. Fra 2002-årgangen er det to spillere: Emilie Libakken Østerås og Trygve Aarstad.

 

Leo Cornic (2001) er en veldig hurtig spiller som i fjor høst blei omskolert fra ving til høyreback med stor suksess. Han spilte i en fransk klubb til han kom til Vålerenga i 2008, så han kan nærmest regnes som egenprodukt. Denne sesongen har han først spilt seg inn på kretslaget der han imponerte og blei tatt ut på landsdelssamlinga i Porsgrunn i juni og blant annet blei kåra til månedens spiller i utviklingsavdelinga i Vålerenga for mai. I høst har han fortsatt å overbevise og blei belønne med tur med juniorlaget til Skandinavisk Mesterskap i november.

 

Martin Bech Riisnæs (2001) er en stor midtstopper og sønn av vålerengalegenden Dag. Han er fra Lørenskog, men var en svipptur innom togstasjonen lenger øst før han kom til oss i sommer. Han har en veldig stor defensiv trygghet og blei også tatt ut til landsdelssamlinga i Porsgrunn i juni, sterkt etter å ha vært en del skadeplaga før han kom til Vålerenga.

 

Osame Sahraoui (2001) er en tier som kom fra Hauketo i 2014. Han er liten av vekst, men har store tekniske ferdigheter og et hode som hele tida leiter etter det beste pasningsalternativet. Samtidig har han en veldig stor løpskapasitet og er viktig i førsteforsvarerrollen. Han har spilt et år opp og blei sammen med Marcus Melchior tatt ut til landsdelssamlinga i Østfoldhallen i april og seinere i Porsgrunn i juni.

 

Emilie Libakken Østerås (2002) er en sentral midtbanespiller med et veldig godt fotballhode. En dirigent på midtbanen som kommer fra Vålerengas egne rekker. Hu har stort sett spilt på guttelag oppover i årsklassene og har spilt ett år opp på kretslaget til Oslo. I juni blei hu tatt ut på Statoils talentsamling i Stavanger.

 

Trygve Aarstad (2002) er en sentral midtbanespiller som bøtter inn mål. Han kom til Vålerenga fra Kolbotn for to år sida og har et meget godt skudd og en enorm løpskapasitet. Han har vært fast på kretslaget til Oslo, men dette er første gang han tas ut på en forbundssamling.

 

Hands

Vålerengas håndballjenter har en ypperlig anledning til å klatre fra sin sjetteplass i den meget jevne tredjedivisjonsavdelinga de ligger i. Haslum på fjerde ligger ett poeng foran Vålerenga og er motstander i Nadderudhallen lørdag. Det er en viktig kamp, for med to poeng til Vålerenga her og to poeng i neste kamp borte mot Follo 2 vil det kun skille to poeng opp til opprykksplassen.

 

Også herrene har kamp på lørdag. De møter Bjørnar hjemme i Jordalhallen. De ligger foreløpig på femteplass og kjemper nok ikke om mer enn en tredjeplass i andredivisjon i år. De har havna i en vond avdeling med mye reiser til vestlandet.

 

Bændi

Innebandygutta ligger på en fjerdeplass med én kamp igjen til halvspilt serie. Det ser vanskelig ut med opprykk til eliten også i år, men de henger tålelig bra med og dersom noen av laga får trøbbel i løpet av vinteren kan de fortsatt klare det; men da må de nær sagt ha full pott. Søndag møter de femteplasserte Øreåsen på bortebane.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 14:00 Håndball: Haslum – Vålerenga Damer, 3. divisjons avd 2, Nadderudhallen A

Lørdag 16:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Lillehammer, Getligaen, Ærverdige Jordal Amfi

Lørdag 16:00 Håndball: Vålerenga Herrer – Bjørnar, 2. divisjons avd 3, Jordalhallen

Søndag 16:00 Innebandy: Øreåsen – Vålerenga Herrer, 1. divisjon avd øst, Øreåsenhallen