Hva venter i cupfinalen?

16.11.2016 av under Gjetord | 1 kommentar

Klokka tikker raskt mot fotballjuniorenes NM-finale på lørdag klokka 11:00. Sotahjørnet forsøker i dag å se på hva som venter Vålerengas lag i Telenor Arena. Motstanderen kommer fra sildefiskeværet som er kjent for brus med pære- og ananassmak og hager fulle av tornebusker slik at de kan holde nord- og sunnmøringer på behøvelig avstand. Alt dette er kjent stoff, men hva med fotballjuniorene deres? Det ser gjetordet nærmere på i dag.

Mens Vålerenga har lekt seg til finalen og har hele 31 – 1 i målforskjell, har det gått langt tråere for Molde. 1 – 3 mot Blindheim som spiller på nivå 2 for G19 imponerer ingen. Deretter møtte de regionallagene Hødd og Aalesund og kom av gårde med 2 – 3 og 1 – 0. Det var først da de fikk Raufoss på besøk at vi fikk se en storseier; men 6 – 0 er ikke mer enn det vi kunne forvente å se. I interkretsserien røyk Raufoss 0 – 9 for Sarpsborg 08, 0 – 8 for Lyn og Follo og 0 – 7 for Nordstrand.

 

I semifinalen møtte de Rosenborg i Trondheim og spilte uavgjort 1 – 1, men vant 6 – 5 etter straffer; men varskoet kom i semifinalen. Lillestrøm blei nedsabla 6 – 1. Den store forskjellen lå i spissduoen. For første gang benytta Molde seg av Sander Svendsen og Thomas Amang og dermed forventer vi å se duoen også i NM-finalen i Telenor Arena lørdag 11:00. Bohembussen kjører fra Bohemen klokka 10:00 og tilbake til Vålerenga Vertshus etter kampen. Dette for at de reisende skal komme seg nærmest mulig Jordal Amfi og ishockeyslaget mot Lørenskog klokka 16:00. Påmelding i Sjappa.

 

Angrepet

Sander Svendsen er nok en de fleste kjenner til fra Moldes tippeligalag, der han har spilt seg opp som en av Moldes viktigste spillere. I 2014 kom han på the Guardians liste over verdens mest talentfulle fotballspillere og han er jevnlig i kontakt med Ajax. På 65 kamper i tippeligaen har han scora 13 mål, fire av dem i årets sesong og spiller på U21-landslaget.

 

Thomas Amang er andreårs junior og blei henta til Molde fra Kamerun i februar etter prøvespill. Han fikk 21 opptredener i årets tippeliga, men kun tre av dem var fra start. Han scora to mål. Det er to robuste tippeligaspillere med mye hurtighet som skal passes på av Mats Andersen og Kristoffer Hay. En voksen oppgave, men når de fikk «Kachi» til å se ut som en guttespiller, så kan de nok kle av både Svendsen og Amang også.

 

Midtbanen

Molde kommer nok med en firer på midtbanen og da får nok den ene av de to sentrale bekledning av lillebror Svendsen, Tobias. 17-åringen er som sin storebror også i Ajax’ søkelys. Han har fått fire kamper i tippeligaen i år og mange vil kanskje huske ham fra det ene målet han scora. Det matchvinnende målet mot Odd mens Björn Bergmann Sigurdarson silblødde fra hodet uten at dommeren blåste av. Han er fast på G17-landslaget og har én kamp for G18-landslaget.

 

Den andre sentrale plassen tror vi går til Ola Ormset Husby. En god pasningsspiller som har vært på prøvespill i Milan. Han har syv kamper for G18-landslaget, men er ikke blitt tatt med videre til G19-landslaget. Vålerenga kommer nok med Ernest Agyiri og enten Didrik Støer Hagen eller Lars Olden Larsen som de to defensive på midtbanen. Det blir en kamp i kampen å vinne den midtbanen også.

 

På kantene forventer vi at Molde kommer med Adnan Dudic på høyresida og Eman Markovic på venstre. Dudic er sisteårsjunior og står oppført med tredve kamper for rekruttlaget til Molde. Han har to mål så langt i NM og vi tror han skal få kjørt seg godt når venstreback Henning Tønsberg Andresen kommer på sine sterke offensive løp.

 

Markovic er søtten år og spilte mye i tredjedivisjon allerede som femtenåring for Lyngdal. Han har 34 kamper og fem mål for Molde 2 og har en rekke landskamper på G15-G17, men har gått målløs av banen hver gang. Han regnes for å være et av de store talentene i Molde, men han skal nok få kjørt seg mot G18-landslagsback Mathusan Sandrakumar.

 

Forsvar

På høyrebacken stiller antakelig atten år gamle Elias Mordal. Han er en omskolert ving og offensivt anlagt, men vi stiller spørsmål ved de defensive ferdighetene. Han har 42 kamper for Molde 2 og to mål, men skal nok få kjørt seg mot Magnus Retsius Grødem som scora i sin første tippeligakamp i serieavslutninga og har syv mål på 29 OBOS-ligakamper for Bryne.

 

I midtforsvaret finner vi Thor-Olav Moe og Kristian Fredrik Aasen Strande. Moe er en søttenåring med begrensa erfaring fra PostNordligaen, men fikk sånn passe med spilletid i år. Utvilsomt et talent og var tatt ut på morgendagens midtstoppere, men vi føler oss ikke sikre på nivået. Med seg får han sisteårsjunioren Kristian Strande som er et solid kort og har 57 kamper for Molde 2. Det kan fort bli tøft for den duoen med Thomas Elsebutangen på topp og Henrik Udahl hengende bak ham.

 

Attenåringen Martin Ove Roseth fikk tippeligadebuten sin i sommer med et innhopp i pausa mot Bodø/Glimt og pådro seg gult kort bare fem minutter ut i omgangen etter å ha brukt for lang tid med ballen. Siden har ikke G18-landslagsbacken fått spilletid i tippeligaen¸ men han har 38 opptredener bak seg i PostNordligaen og bør være vant med tempoet. Vi tror allikevel han skal få kjørt seg mot Aron Dønnum eller David Hickson.

 

Keeper

Jonathan Strand Byttingsvik er én av keeperne som har blitt benytta på G18-landslaget i år og er nok et stabil sisteskanse for Molde; men han har lite erfaring fra seniornivå og står med fattige fem kamper for Molde 2. Han feirer attenårsdagen sin dagen før cupfinalen, så her er det muligheter for at han kan være litt medtatt tidlig på lørdagsformiddagen. Det er lov å håpe.

 

Totalt

Vi anser Vålerenga for å ha det klart beste forsvaret og vingene. Sentralt på midtbanen ser det jevnt ut siden Sander Berge er ute med skade og på keeperplassen anser vi det for å være dødt løp. Angrepsduoen til Molde er den vi frykter mest og det er nok der skoen trykker; men Vålerenga har også et godt angrep. Sammenligner vi med hvordan rekruttlaga klarta seg denne sesongen, så endte Molde på 12. plass med 25 poeng. Vålerenga endte på 6. plass i sin pulje, unngikk nedrykket som halve avdelinga fikk og plukka 14 poeng mer enn Molde.

 

Sesongkort 2017

Tirsdag sendte Vålerenga ut en e-post til alle som hadde sesongkort i 2016 (ikke frikort). De har fått flere av disse i retur på grunn av feil e-postadresse registrert i deres database. Dersom du hadde sesongkort i fjor, men ikke har mottatt noe fra klubben, send en e-post til medlem@vif.no hvor du oppgir navnet og telefonnummeret ditt. Da vil de sjekke deg manuelt opp mot sine registre og sende deg e-posten din på nytt. Husk at salget for årets sesongkortinnehavere starter torsdag klokka 10!

 

E-posten inneholder en personlig link som kan benyttes på nettkjøp av sesongkort – Se og les mer om det her.

 

Tap på sudden

Det var mætt fjøs på Hamar og de fikk mye å juble for da de tok ledelsen et lite stykke ut i første periode etter at de fikk et meget billig overtallsspill. To minutter før perioden var over sto det likt igjen. Anders Braavold og Thomas Olsen satte opp Mathias Trygg som dermed satte inn sitt sjette mål for sesongen.

 

Vi venta på mer og sjølsagt kom det et nytt poeng fra Tobias Lindström i hans søttende kamp på rad. Droppen i powerplayet i midtperioden vant han klokkereint og satte dermed opp Fredrik Csisar i godt skuddlege. Csis’ første mål denne sesongen og stemninga tok av. Men utligninga kom litt over halvveis ut i tredje periode og i sudden blei det tap.

 

Det ene poenget var uansett ganske viktig. Det gjør at Vålerenga er likt med Lillehammer og Lørenskog, som har én kamp mindre spilt. Samtidig kan ikke Stjernen komme opp på samme poengsum. Det har vært hardkjør på gutta i flere dager, men nå får de noen dager med trening og terping før Lørenskog blir maltraktert i Ærverdige Jordal Amfi på lørdag. Billetter får du her.

 

  1. Ole Narverud sier:

    Tøft av Sander Svensen på komme på The Guardians liste allerede i en alder av 7 år..!