​Karriereslutt

03.11.2016 av under Gjetord | 1 kommentar

I løpet av helga er både Camilla Christensen og Kjetil Wæhler i sine siste fotballtropper på toppnivå. Christensen legger opp etter denne sesongen på grunn av en hofteskade og damelaget mister dermed en meget solid midtbanespiller. Christensen spilte seg i fjor inn på landslaget, men i år har det blitt mere timer på gymmen enn på fotballtrening og derfor legger hu altså opp i en alder av 25 år etter tre sesonger i Vålerenga.

Wæhler er innhenta av alderdommen og førtiåringen åtte og en halv sesong bak seg i Vålerenga. Han blei seriemester i 2005 og cupmester i 2008. Han var enormt god i fjorårssesongen, men har nok kjent mer på alderdommen i år enn tidligere og gir seg før han ender som benkefyll. Det er fornuftig.

 

Det er dog ikke sikkert at hverken Christensen eller Wæhler får spille i siste serierunde. Ettersom det er på bortebane er det ikke noe stort behov for å takke av med publikum og siden både damelaget og herrelaget har minimalt å spille for i siste serierunde kan det tenkes at Kjell Gustad og Ronny Deila vil teste en junior i deres posisjon – faktisk forventer vi at de gjør det.

 

Sannsynligheten for at Marthe Borchgrevink og Mats Andersen får sine toppserie- og tippeligadebuter er rett og slett veldig stor. Spørsmålet er nok heller om Gustad og Deila tenker å starte med dem eller om de kun får et innhopp. Vi tror de starter, særlig Mats Andersen. For viser han at tippeligaen er et nivå han takler i kampen mot Viking, så har Vålerenga spart mye penger i det forestående overgangsvinduet og kan bruke mer penger på å skaffe en stopper i landslagsklasse.

 

Landslag

Og det bringer oss over på neste punkt, som er landslagsuttak. Hverken Kjetil Wæhler eller Morten Berre blei tatt ut på landslaget denne gangen heller, så vi blåser rett over på G21-landslagsuttaket til Leif Gunnar Smerud. Der befinner Ghayas Zahid seg og han skal sende Serbia ut av EM. Playoffen spilles 11. november på Partizan Stadium i Beograd og deretter hjemme 15. november på Marienlyst Stadion.

 

Smerud for dog veldig mye å gjøre ettersom han også har gjort et uttak til neste sesongs U20-landslag. De skal nemlig til La Manga og møte Slovakia 11. november og Tsjekkia 15. november. Markus Nakkim og Vajebah Sakor er tatt ut i den troppen.

 

Cupfinalen

Vi tar litt om Cupfinalen også. Som helt sikkert de fleste har fått med seg, så spilles årets cupfinale i gymsalen lørdag 19. november klokka 11:00. Molde har fått hjemmekamp og Vålerenga har fått bortekamp. Det er gratis inngang på denne kampen og med 15 000 tilskuerplasser i gymsalen er det lite sjanse for at det blir fullt, så de bryr seg ikke om å melde inn billetter heller. Dette er dog Vålerenga Fotballs eneste sjanse til å vinne noe i år.

 

Da et lag sist spilte G19-finalen i cupen i 2007 stoppa supporterbussene i Kristiansand på vei hjem fra Stavanger. Det var ganske mange som så kampen den gangen. Det var et meget sterkt supporterfelt fra Klanen. Vi har ikke hørt noe om organisering av tur ut til gymsalen, men vi regner med at det kommer. Det er fortsatt over to uker igjen til kampen, så vi regner med at det kommer noe mer informasjon fra Klanen ganske raskt etter at siste serierunde er spilt i helga.

 

Kretslag

For G2001 er det kretslagssamling på kunstgressbanen ved siden av Ekeberghallen i helga. Vålerenga har fått med fem spillere i uttaket. Mathias Bråten, Leo Cornic, Martin Bech Riisnes, Osame Sahraoui og Anhojan Wilson. I tillegg vil Marcus Melchior komme til i troppen når de skal møte Buskerud neste lørdag.

 

De andre kretslagene har kun samling og kamp mot Buskerud neste helg. I G2002-troppen som er det hele syv vålerengaspillere. Ian Barobe, Ole Tobias Brendeland, Christoffer Bugge, Lukas Håll, Florind Lokaj, Obi Okeke og Trygve Aarstad er de uttatte. På J2001-laget er 2002-årsmodell Emilie Østerås tatt ut som eneste fra Vålerenga, sjøl om det er stor sannsynlighet for at fire – fem andre av de uttatte spillerne melder overgang til Vålerenga før neste sesong. For J2003 er Silje Fjeldstad og 2004-modell Aslaug Stavrum tatt ut.

 

For G2002 er det en miniturnering over tre dager på Sandvika Stadion. Vålerenga har med Miran Kuci, Sam Teimori og Henrik Loe Nielsen. De spiller fra fredag til søndag og skal møte Lørenskog, Indre Østland, Bærum og Stabæk.

 

  1. […] Førstnevnte er hauggammal (i fotballsammenheng), mens sistnevnte bare er 25 år. Hun har, i følge Sotahjørnet, dessverre tilbragt mer tid på gymmen enn på banen på grunn av en hofteskade og har funnet ut at […]