Mye skader og ny keeper på vei

28.09.2016 av under Gjetord | 1 kommentar

Vålerengas damelag er nødt til å hente en ny keeper etter at Lene Geltzer Johansen brakk armen og er ute for resten av sesongen. Nå har laget kun Josefine Ervik som alternativ og reservekeeper er midtbanespiller og kaptein Camilla Christensen. Klubben har derfor søkt om dispensasjon til å hente en ny reservekeeper og andrelagskeeper utafor overgangsvinduet. Det skal ikke være noe stort problem å få igjennom det. Sannsynligvis blir det Avaldsnes’ tredjekeeper, attenåringen Hildegunn Sævik, som blir reservekeeper ut sesongen. Ellers hospiterer også raufosskeeper Thea Svalstad i Vålerenga for tida.

J19-landslagets Hildegunn Sævik blir trolig ny reservekeeper i Vålerenga.

 

Ellers er Vålerenga ganske hardt ramma av skader for øyeblikket. Tine De Caigny er ute med hjernerystelse. Tine Schryvers fikk en smell i foten i mot Kolbotn og er høyst usikker inn mot neste kamp. Marthe Borchgrevink blei tatt opp i a-stallen i sommer og var tilbake på rekruttlaget sist, men fikk en ny smell og er definitivt ute mot Sandviken.

 

I utgangspunktet har laget nå én tilgjengelig keeper, fire tilgjengelige sidebacker, tre tilgjengelige midtstoppere, tre tilgjengelige midtbanespillere og fire tilgjengelige angrepsspillere. Femten spillere, kun fire innbyttere er veldig tynt. Det spørs om ikke Vålerenga tvinges til å ta opp femten år gamle Julia Caroprese i a-stallen også. Det er fem kamper igjen – det er greit å ha tre spillere på benken i alle kampa i hvert fall…

 

Aarstad månedens spiller

Trygve Aarstad er kåra til månedens spiller i utviklingsavdelinga i konkurranse med de to andre nominerte Didrik Støer Hagen fra U19 og Hans Jacob Thomsen fra U16. Aarstad er født i 2002 og kretslagsspiller. Midtbanespilleren kom til Vålerenga fra Kolbotn før 2012-sesongen og utmerker seg med sin store løpskapasitet. I tillegg scorer han mange mål og er kald nok til at han tar straffene, sjøl når han spiller opp en alder.

 

Lunov kommer ikke

I det siste har det dukka opp informasjon om at utviklingssjefen i Strømsgodset, Haakon Lunov, var på vei til Vålerenga. I dag kan Drammens Tidene melde at så ikke er tilfelle. Lunov har takka nei til Vålerenga og forblir dermed i Strømsgodset. Det er den andre som Ronny Deila forsøker å hente fra Strømsgodset – den første som har sagt nei. Deila starter for øvrig offisielt i Vålerenga på lørdag. Vi kan dermed forvente at Rosenborg borte på søndag er første kamp med virkelig Deila-effekt. Billettene er nå i salg i Sjappa.

 

Klanen har satt opp tur med avreise søndag klokka 07:30 til 600 kroner. Det er under halvparten av blodprisen NSB skal ha og ingen veit om de er i streik eller ikke. Norwegian skal ha en knapp tusenlapp mer av deg, mens SAS skal ha 2 000 kroner mer for å fly deg opp og ned. Klanens bussjåfør streiker garantert ikke, vi anbefaler den reisemåten.

 

At avgang er så tidlig søndag betyr at det blir tid til noen timer på pub i Trondheim og som vanlig er det Three Lions som er møtestedet.

 

Hands

Vålerengas håndballdamer har kommi godt i gang i årets serie med seier og uavgjort i de to første kampa og ligger på en sjetteplass med tre av fire mulige poeng. Kveldens kamp kan gi en god indikasjon på om laget har mulighet for opprykk denne sesongen. Follo 2 tapte knepent med ett mål for serieleder Skogstrand som Vålerenga slo med åtte mål. Det bør derfor være en overkommelig motstand også i kveld for jentene. Kampen har liveoppdatering her.

 

Med seier vil Vålerenga passere Østsiden, Haslum og Bækkelaget 2 og klatre opp på en tredjeplass på tabellen. Østsiden og Bækkelaget 2 vil da ha én kamp mindre spilt enn Vålerenga, men Østsiden møter Tveter på bortebane i morgen. Tveter ligger på andre plass etter tre strake seiere men har møtt de tre bånnlaga som alle står med tre tap på de første tre kampa. Om to uker møter Vålerenga først Gressvik borte på mandag og deretter Bækkelaget 2 borte på onsdag. Vinner de alle tre, så topper de serien.

 

Vålerenga i dag:

20:00 Håndball: Vålerenga Damer – Follo 2, 3. divisjon avdeling 2, Jordalhallen

 

  1. Klart det blir buss til Trondheim! Til Tromsdø blir det nok fly men da blir det dagstur! I motsetning til Tysnes regner jeg med å se hele kampen