Tribunene faller på plass

27.09.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Med alle de tunge stundene Vålerenga har hatt den siste uka, så tenkte vi å starte gjetordet med en gladsak. På lørdag gikk undertegnede forbi stadion på Valle og la merke til at grunnarbeidene snart var klare. I går kveld gikk turen forbi stadion igjen og da var jaggu meg de nederste tribuneradene på hovedtribunen kommi seg på plass. Så da starter vi med et bilde fra VPN. Tribunene faller på plass!

Tribunene på hovedtribunen begynner å komme på plass. Utklipp fra VPN.

 

Tap for Nest-Sotra

Det blei tungt for Vålerengas rekruttgutter i gårsdagens kamp mot Nest-Sotra. Det var egentlig en ganske jevn kamp, men Nest-Sotra scora på sin andre målsjanse. Vålerenga svarte rett før pause med et herlig langskudd av Niklas Castro. Utover i andre omgang skulle det dog bli klart at Nest-Sotra var det beste laget i denne kampen og til slutt sto det 1 – 3 på tavla. Vålerenga tok heller ingen store sjanser framover på slutten. Et tomålstap var greiere å ta med enn et firemålstap ved virkelig å forsøke, ettersom målforskjellen kan bli avgjørende for hvem som rykker opp.

 

Laget hadde trengt Herman Stengel eller Rino Falk Larsen i denne kampen. Stengel hadde dog spilt for mye på a-laget dagen i forveien på grunn av grisetaklinga til Fredrik Carls på Vajebah Sakor. Falk Larsen hadde karantene og det var dessverre for enkelt for Nest-Sotra å vinne midtbanen i denne kampen.

 

Dermed har gutta en formidabel oppgave foran seg når de reiser til Florø for å ta poeng mot serielederen. Det er fire kamper igjen og ikke noe lett program for Vålerenga; men kjenner vi Gard Holmes gutter rett, så overrasker de når det minst er venta. Det er ikke godt nytt for Florø i opprykkskampen…

 

Ulf

Som vi skreiv i går så fikk altså Vålerengas G19-lag bortekamp mot Sandnes Ulf i cupen. Kampen er beramma til onsdag 19. oktober klokka 17:30. Det er foreløpig usikkert hvilken bane kampen vil bli spilt på. Spilles den på Sandnes Stadion blir den ganske sikkert streama av Klanens Webradio, mens det på kunstgresset ved siden av er tvilsomt om det er mulig å få til en ordentlig sending.

 

Undulater

I undulatland ved togstasjonen er de i harnisk over dommer Svein Erik Edvardsen og de har nå levert inn protest på det røde kortet til Frode Kippe. Vi skjønner ikke hva de leverer protest for. Frode Kippes takling er rødt kort. Den protesten kommer de ingen vei med, annet enn å lage mer internt bråk før oppgjøret mot Stabæk. Det passer oss egentlig fint at det blåser skikkelig der oppe.

 

Ómarsson tapt

For Vålerengas tre utlånte spillere var det også denne helga kamper. Alle tre starta sine oppgjør, men Riki Alba blei bytta ut til pause på stillinga 0 – 0 da Ullensaker/Kisa tapte 2 – 1 for Strømmen på bortebane. Ivan Näsberg blei også bytta ut med ni minutter igjen å spille, da Varbergs tapte 2 – 0 for Frey – også det på bortebane. Det spøker for Albas videre karriere i Vålerenga dersom han ikke finner målformen i Kisa i de siste kampene.

 

En spiller som dog virker å være tapt for Vålerenga er Elías Már Ómarsson. Han scora igjen for IFK Göteborg i kampen mot Östersund fra sin posisjon som høyreving. Ti minutter etter å ha scora blei han bytta ut, syv minutter før full tid i 2 – 0 seieren. Han har nå scora i de tre siste kampa og står med fire mål totalt på 535 minutter i Allsvenskan.

 

Han scorer altså i snitt om lag halvannen kamp på å score ett mål. Det er over dobbelt så bra som Henrik Kjeldsrud Johansen, Ghayas Zahid og Simen Juklerød som begge bruker drøyt tre kamper per mål. Mohammed Abdellaoue er noe mer effektiv, men også han bruker godt over to kamper per mål han scorer. Ómarsson brukte 2,75 kamper per mål i tippeligaen før han blei lånt ut, men var stort sett kun innbytter.

 

Nå kan det virke som om stabilt spill på toppnivå har fått det til å løsne for ham og IFK Göteborg har opsjon på kjøp. Sannsynligvis kommer de til å benytte seg av den, for både klubben og Ómarsson er veldig fornøyde med tingenes tilstand i Göteborg. Og da ser Ómarsson ut til å være en tapt spiller for Vålerenga.

 

Man kan lure på hvorfor han fikk så lite spilletid. Kjetil Rekdal har vel nevnt manglende defensive kvaliteter som et ankepunkt; men la oss se litt på statistikken fra vårsesongen, altså årets første femten kamper. Uten Ómarsson på banen gikk Vålerenga i pluss i tre kamper, tre ganger i null og ni ganger i minus. Totalt sett gikk Vålerenga i -9 mål. Med Ómarsson på banen gikk Vålerenga i pluss i to kamper, syv kamper i null og bare tre kamper i minus.

 

Uten Ómarsson ville Vålerenga altså tatt tolv poeng på femten kamper, mens det blir tretten poeng på tolv kampene han faktisk var på banen. Fysisk sett tok Vålerenga kun elleve poeng på disse femten kampa, ganske likt snittet uten Ómarsson på banen; mens det ville vært seksten eller søtten poeng dersom man ser på snittet med Ómarsson på banen. Med Ómarsson sitt snitt ville det altså vært åtte eller ni poeng ned til nedrykk i stedet for tre poeng som det er nå. Det er lov å stille et spørsmålstegn ved trenerens disposisjoner da.