Annullerte sjølmål for offside

26.09.2016 av under Gjetord | 2 kommentater

En grusom vålerengauke er over. Ei uke prega av dommertabber, tap og muligens en skade for resten av fotballsesongen på Vajebah Sakor. Vi har video av Vito Wormgoor sitt annullerte sjølmål som TV-produsenten og ekspertene ikke tok tak i. Den største dommerskandalen i går. Så har vi litt om toppserien, EM-kvalik, PostNordligaen, NM G19 og serieåpninga for håndballdamene og innebandygutta.

Dommerskandale, skade og null poeng!

Kampen starta skikkelig galt og kampen var bare 58 sekunder gammel da Aalesund tok ledelsen. Kjetil Wæhler gikk ut i en av sine klassiske dueller høyt i banen. Duellene som har gitt ham åtte gule kort denne sesongen. Forskjellen denne gang var at Mustafa Abdellaoue var forberedt på hva som kom. I stedet for å ta duellen, så vendte han seg bare rundt. Wæhler fløy av gårde og hadde plutselig etterlatt Simon Larsen i en to mot én duell. Larsen tok ut Franck Boli som hadde ballen, med det resultatet at Mos kunne løpe igjennom og sikkert plassere ballen forbi Marcus Sandberg til 0 – 1.

 

Vålerenga var på ingen måte sjanseløse og Ghayas Zahid satte ballen på undersida av tverrliggeren og ut etter drøye fem minutters spill. Etter 33 minutters spill kom der imot en stor snakkis etter kampen. Fredrik Carlsen kom i rennafart bakfra og meia ned Vajebah Sakor i kneet på et vis som minte om Roy Keanes takling på Alf Inge Håland. Voldsom kraft. Knotta først og Sakor er sannsynligvis ute resten av sesongen.

 

En talentløs dommer, Ken Henry Johnsen, presterte å dra fram det gule kortet; men sjøl han innrømma etter kampen at det skulle vært rødt kort. Og da er det lov å stille seg spørsmålet: Hva gjør Norges Fotball Fiender med den taklinga? Dommeren har idømt gult kort – så vidt vi veit betyr det at Carlsen ikke kan straffes i etterkant fordi dommeren har sett situasjonen. I så tilfelle er det noe galt med regelverket. Fredrik Carlsen bør være ferdigspilt for denne sesongen. Så voldsom var den taklinga at den bør gi fem kampers karantene.

 

Men så, når Sakor har gått ut og Herman Stengel kommi inn, så blir frisparket slått. Det er ingen offside i det frisparket slås og keeper velger å bokse ballen i låret på egen forsvarsspiller, Vito Wormgoor, slik at den går inn i mål. Det finnes ingen mulighet til at linjedommer kan dømme offside, sjøl om en av vålerengaspillerne skulle ha vært offsideplassert, hvilket bildet viser at de ikke er. Assistentdommer gjorde så visst ikke jobben sin, og strengt tatt burde Johnsen ha overprøvd han.

 

Men dette annullerte målet blei ikke en gang tatt opp og vist i studio. Det er en helt absurd elendig tv-produksjon. Hvorfor blei målet annullert for offside? Det er vel noe tv-produksjonen og ekspertpanelet burde ha tatt opp. Hva gjør egentlig disse ekspertene i studio når de ikke ser på disse situasjonene? Det er ræva tv-produksjon og når undertegnede ser situasjonen igjen i etterkant, så står det klart fram at vi oppfatta situasjonen bedre på stadion enn de som så den på tv. Så derfor har vi lagt det ut sjøl.

 

Vålerenga kjørte på og hadde mange sjanser til å utligne, men klarte ikke å få ballen i mål. Det er for dårlig og Vålerenga har nå kun vinni én av de siste fem kampa. Dermed har den luka vi hadde ned til kvalikplassen blitt borte. Og skulle Stabæk vinne over Bodø/Glimt i kveld, så er det begge beina i nedrykkssumpa igjen. Og Vålerenga skal til Lerkendal på søndag.

 

At Sakor blei skada er veldig trist. Heldigvis ser Herman Stengel ut til å være i knallform denne høsten, så det er ikke sikkert det svekker laget nevneverdig i innspurten, sjøl om det uansett blir en tynnere midtbanestall.

 

Tap i toppserien

Vålerenga tapte også toppseriekampen på lørdag. Elendig forsvarsspill ga Solveig Gulbrandsen all den tid hu trengte til å score mål etter et innkast nede ved hjørneflagget. For andre hjemmekamp på rad blei Vålerenga snytt for straffe – også denne gang ved Anne Lise Olsen. Hu blei spilt igjennom og keeper kom rusende ut. Olsen løfta ballen over keeper og blei regelrett meid ned. Soleklar straffe og dessuten gult kort på keeper. Det begynner å bli en vane. Vålerenga har ikke fått straffespark i Vallhall på nesten tre år – og det har ikke mangla på klare situasjoner.

 

Det er fortsatt mulig å ta sjetteplassen, men da må nok jentene vinne resten av kampa. Det blei ikke særlig enklere med den skadesituasjonen de har. Tine De Caigny fikk hjernerystelse på overtid i den siste landskampen. Hu var dermed ute mot Kolbotn og var jo den som skulle inn og løfte midtbanen til Vålerenga. Lene Geltzer Johansen har brukket beinet og dermed står Vålerenga også uten en reservekeeper. Det ser ikke helt enkelt ut.

 

Det mest positive i kampen mot Kolbotn var forsvarsarbeidet som stort sett var veldig bra, bortsett fra på baklengsmålet. I tillegg var innhoppet til Synne Sofie Christiansen gledelig. Hu bør gå rett inn i startelleveren mot Sandviken. Kanskje til og med inn sentralt – hu vant flere dueller og gjorde flere ballgjenvinninger enn resten av laget i løpet av de minuttene hu fikk.

 

Seier for Klaesson

Kristoffer Klaesson og Norges G16-landslag vant 2 – 1 over Litauen på Alytus Stadium i går og er dermed sikra å bli gruppetoer med ett poeng i den siste kampen mot Ukraina. Norge spiller i kvalifiseringsgruppe 13 og for å komme videre til eliterunden i EM-kvalifiseringa må de være blant de to beste, eller blant de fem beste toerne. I eliterunden er det åtte grupper på fire lag og de syv beste gruppetoerne går til EM – som til neste år altså er utvida til 16 lag som møtes i Kroatia fra 3. til 19. mai.

 

Nest-Sotra for rekruttgutta

Vålerenga 2 står foran en formidabel oppgave inne i Vallhall i kveld. Nest-Sotra rykka ned fra OBOS-ligaen i fjor og var fast bestemt på å gå rett opp igjen. De ligger nå på andreplass og må vinne for å holde følge med Florø i toppen. Og de har forsterka kraftig i sommer – akkurat som Vålerenga 2 har. Midtbanespiller Niklas Sandberg er på lån fra Sandnes Ulf.

 

De har også henta den austalskitalienske offensive midtbanespilleren Francesco Stella, som har vært i Siena og Rangers uten å få a-lagskamper. I det siste har han spilt i australsk premier league. Og nok en midtbanespiller har de henta fra rekruttlaget til Molde i Eskil Rønningen.

 

Vålerenga har med en grei tropp og Aslak Falch, Anders Nedrebø og Niklas Castro har tippeligaerfaring. I tillegg spilte Ernest Agyiri i cupkampen mot Strømsgodset.  I tillegg er unggutter som Adrian Møller, Kristoffer Hay, Magnus Retsisus Grødem og Thomas Elsebutangen spillere under a-lagskontrakt.

 

Mortadha Alkanany og David Hickson er fortsatt ute og Rino Falk Larsen har samla litt for mange gule kort. Vi gleder oss uansett til kamp og foreslår følgende startoppstilling av Vålerenga ut i fra den troppen de har tilgjengelig:

Aslak Falch

Madhusan Sandrakumar – Mats Andersen – Kristoffer Hay – Anders Nedrebø

Didrik Støer Hagen – Ernest Agyiri

Niklas Castro

Aron Dønnum – Henrik Udahl – Magnus Retsius Grødem

Benk: Adrian Møller, Aslak Oberg, Henning Tønsberg Andresen, Lars Olden Larsen, Brede Sandmoen, Nicolay Grimstad og Thomas Elsebutangen.

 

Kampen sendes som vanlig på Klanens Webradio og du kan se den i vinduet under.

 

Sandnes Ulf i cupen

Vålerengas G19-lag møter Sandnes Ulf i cupen. Det skjer på bortebane i Sandnes og kampen er i utgangspunktet satt opp samme helg som rekruttlaget møter Stord. Sandnes Ulf har et par spillere med litt erfaring fra OBOS-ligaen og et par spillere med tidligere erfaring fra PostNordligaen, men de fleste spiller enten G19-fotball eller noe tredjedivisjonsfotball. Ulf ligger på andreplass i 3. divisjon, men har bare fem poeng ned til Bryne 2 på femteplass.

 

De har et meget tøft program igjen og møter faktisk alle de fem laga som ligger på plassene direkte bak dem i innspurten. Vålerenga 2 har andrelagskamp 14. oktober borte mot Stord, Sandnes Ulf 2 har 15. oktober hjemme mot Brodd, som er den helga NM-kampa er satt opp. Vi spår at denne kampen blir spilt onsdag 12. oktober og du skal ikke se bort ifra at den sendes av Klanens Webradio.

 

Håkkei!

Vi aner ikke hva som skjedde i garasjen. Blei Vålerenga tatt på senga av at det var NHL-størrelse på rinken deres plutselig? Noe var i hvert fall alvorlig galt og Manglerud Star tok ledelsen 1 – 0 i første periode på lørdag. Vålerenga reduserte i midtperioden ved Andreas Øksnes, men drøye minuttet seinere sto det 2 – 1. Vålerenga utligna igjen, denne gang ved Henric Nordin, men allikevel skulle det stå hele 4 – 2 da midtperioden var ferdig.

 

Om lag en tredel ut i tredje periode satt Manglerud nok en puck. 5 – 2 og dette begynte å bli stygt. Først da våkna Vålerenga. Øksnes satte sin andre for dagen og Tobias Lindström ordna to raske mål som sørga for 5 – 5 og spilleforlengning. I spillforlenginga fikk Manglerud Star straffe og scora på den. Dermed gikk Vålerenga på sitt andre tap for sesongen.

 

Verst av alt er det at etter en meget hard serieåpning, der Vålerenga har gjort det meget sterkt – så rakna laget totalt bakover i den første kampen de i utgangspunktet skulle vinne. At Vålerenga også dro på seg fem tominuttere i midtperioden er langt ifra normalt. Vålerenga ligger allikevel på en fjerdeplass så langt, men nå bør de ta seks poeng på de to kampa de har denne uka. Lillehammer torsdag på Jordal Amfi og Stjernen lørdag i Stjernehallen.

 

Hands

Håndballjentene serieåpna denne helga og borte i Kongstenhallen starta de med uavgjort 24 – 24 mot Østsiden. Søndag var det første hjemmekamp og da blei Skogstrand slått 33 – 25. Dermed har jentene fått en helt godkjent start på sesongen. Kan de klare opprykket denne gang?

 

Bandy

Også innebandyen serieåpna denne helga og gutta starta flott med en 8 – 3 seier i Teglverket mot Nor 92. Bønda tok ledelsen, men Mathias Sjøkvist og to mål av Peter Kandre sørga for at Vålerenga hadde god kontroll etter første periode. Mats Løkken, Lukas Larsson og to mål av Tomi Salo sørga for 7 – 2 etter midtperioden. Niclas Johansson fastsatte sluttresultatet og Vålerenga starta finfint og har inntatt andreplassen i 1. divisjon øst.

 

Vi klarer ikke å finne damenes lag. Vi mistenker at det sitter noen i Norges Bandy Fiender og er kjempefornøyd med de nye hjemmesidene sine. Det er ikke vi. Sidene stinker lut! Hvor finner vi serieoppsett og tabell for førstedivisjon kvinner øst?

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Nest-Sotra, PostNordligaens avdeling 3, Vallhall

 

  1. PER sier:

    https://wp.nif.no/PageTournamentDetailWithMatches.aspx?tournamentId=369377&seasonId=200772&number=all

    Där finner ni damernas tabell. Förste kampen blev tap mot östensjö/dverg med 4-5 , den venter på at bli registrert.

    Eller går det an att lasta ned appen «Min bandy»
    Der finner dere info og kampdato for alle lagene

  2. Semifinale for juniorene mot Sandnes Ulf onsdag 19/10 kl.17.30 i Sandnes.