Kan Norway Cup fylle Ullevaal?

01.08.2016 av under Gjetord | 1 kommentar

Tippeligarunden har på svært mange måter gått i mot Vålerenga så langt – med mindre Kjetil Rekdals menn tar en trepoenger på Ullevaal Stadion i dag. Da har plutselig runden gått i mot undulatene fra togstasjonen i stedet. Og med støtte fra et stort publikum slik det alltid er når Vålerenga har hjemmekamp i Norway Cup-uka, så skal vi bombadere tippeligaens femte dårligste forsvar, som i tillegg er ekstra svekka i kveld. Tosifra – vi bare nevner det…

 

Publikum

Vi aner ingenting om salgstalla, men i en lita kamppause på Ekebergsletta, tok vi turen innom DNB sin stand. For det første, å finne standen til DNB er ikke vanskelig hvis du veit hva du skal leite etter. Se etter en stand som er fyllt opp av en tett menneskemasse, gå gjerne også etter lyden av noen som snakker i microfon. Det var ingen andre stander som var i nærheten av å fylles som DNB-standen og der sto Vålerengas Espen Bjørneseth og promoterte billetter til lagene, der lagkassa får tilbake 60 kroner per billett. Bare de få minuttene vi sto der, så det veldig positivt ut – sjøl om alt er usikkert – de kjøper billettene på nettet etterpå. Men vi tror på 15 000 i kveld. Så optimistiske er vi etter å ha besøkt DNB-standen i noen få minutter.

Glisne tribuner kan fort bli til fulle tribuener i kveld.

 

Molle

En hardt pressa Ole Gunnar Månestråle tar med seg et lag som er langt mer lekk enn Vålerenga til Ullevaal Stadion i kveld. 28 innslupne mål har det blitt og nå er forsvarssjef Joona Toivio ute for resten av sesongen. Vi regner med at kapteinen deres er en spiller som er vant med å tape for Vålerenga. Bøffelen Gabriel skal nok få slite. Med seg får han fylliken Forren og de kommer til å bli herja med. Vi nevner det med en gang. Molle er et lag som sliter – Månestråle har aldri klart å snu et lag som sliter. Beviset for det? Vel, han har trent ett lag som har sliti. Det endte med nedrykk, så sleit laget videre – og vips hadde Månestråle sparken i Cardiff.

 

Vålerenga

Magnus Lekven er ny spiller inn i Vålerengas stall. En god sentral midtbanespiller, men vi tror ikke han starter i kveld. Etter bare ei uke i klubben tror vi han starter på benken og får et innhopp en halvtime til tyve minutter før full tid. Men det er vanskelig å spå Vålerengas lag i kveld. For mot Start var det mange spillere som storspilte. Ghayas Zahid, Vajebah Sakor, Christian Grindheim, Simen Juklerød, Herman Stengel, Sander Berge og Henrik Kjelsrud Johansen blir alle svært vanskelige å sette holde ute fra startelleveren. I tillegg skal Mohammed Abdellaoue ha en plass.

 

Det eneste som synes enkelt er at Marcus Sandberg er keeper, Simon Larsen er midtstopper og Rasmus Lindkvist venstreback. Så blir det vanskelig. Jonatan Tollås Nation er skada, men Kjetil Wæhler er tilbake. Han har dog vært Vålerengas dårligste midtstopper så langt denne sesongen. Derfor tror vi at Niklas Gunnarsson blir Larsens partner sentralt og at Robert Lundström dermed tar høyrebacken.

 

At Grindheim starter synes nok ganske klart, men om det blir Stengel eller Berge ved siden av ham er vanskelig å spå. Vi synes dog at innhoppet til Stengel var så godt mot Start at vi velger ham – på bekostning av Berge. I tieren gir vi fornya tillit til Sakor.

 

«Moa» er sjølskreven midtspiss. Zahid plasserer vi ut til venstre og så står det mellom Kjelsrud Johansen og Juklerød på den høyre kanten. Juklerød hadde to målgivende mot Start. Kjelsrud Johansen hadde andrepasning og mål. Den er lei. Vi holder en knapp på Kjelsrud Johansen.

 

Vålerengas antatte lag:

Marcus Sandberg

Rasmus Lundström – Niklas Gunanrsson – Simon Larsen – Rasmus Lindkvist

Herman Stengel – Christian Grindheim

Vajebah Sakor

Henrik Kjelsrud Johansen – Mohammed Abdellaoue – Ghayas Zahid

Benk: Aslak Falch, Kjetil Wæhler, Sander Berge, Magnus Lekven, Simen Juklerød, Elías Már Ómarsson, Daniel Fredheim Holm

 

Norway Cup

Norway Cup er i gang og Vålerenga har med en rekke lag i turneringa som vanlig. På søndagen fant vi allerede det første potensielle finalelaget i klasse T, jenter tretten år. Laget har tre kretslagsspillere der alle har potensiale til å bli landslagsspillere når de blir femten. Sist gang Vålerenga var i finale, utenom unified, var i 2013. Da blei det tap for landslagsspillerne Kristoffer Klaesson (G16) og Christian Borchgrevink (G17). Motstander var brasilianske Pequeninos i klassen for gutter 14 år.

 

Her er en gjennomgang av kampa som Klanens flagggjeng fulgte i går, alle Vålerengas resultater søndag og kampene mandag (resultater oppdateres fortløpende).

 

Vålerenga i dag:

09:00 Fotball: Norway Cup, Ekebergsletta og Valle

19:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Molde, Tippeligaen, Ullevaal Stadion

 

  1. Bjørn sier:

    Synd lagoppstillingen din ikke stemte, men Rekdal vraker nok ikke 'sønnen' sin. 

    Må nok vente til Deila kommer før Berge evt. havner på benken. Synd, for det bor like mye, om ikke mer, i Stengel.