Norway Cup: Etter søndag…

01.08.2016 av under 2016, Fotball, Norway Cup, VIF | 1 kommentar

Vålerengas resultater varierte kraftig på søndag. Det blei en tettpakka dag og Klanens vandrere fikk med seg hele ti kamper. I nest siste kamp for dagen fikk vi også se et potensielt finalelag. Med tre kretslagsspillere på banen var det Vålerengas jenter i klasse T – tretten år – som leverte best, på tross av dårlig uttelling.

 

Hvam – Vålerenga

Det blei en tung start på Norway Cup for Klanens trofaste. Etter en grei start med  0 – 0 til pause for Vålerengas tolv års gamle jenter i klasse X, datt det plutselig inn to mål. Det hjalp heller ikke at dommeren valgte å trekke ei soleklar straffe tredve centimeter utafor feltet, og da Vålerenga scora, annullerte han og ville ha den tatt på nytt. Da redda sjølsagt keeperen.

 

Vålerenga – Bøler

Det var langt å gå mellom kamp én og kamp to som også var en jentekamp, så da Klanens traskere kom fram var kampen for elleveåringene allerede i gang. Treneren til Vålerenga ga oss beskjed om at det var 1 – 0. Det blei ikke flere mål til pause, på tross av et godt forsøk fra Vålerenga, som dessverre kun endte i stolpa.  I andre omgang scora laga to mål hver. Ida Laskemoen og Gerda Bukholm fiksa Vålerengas mål og på sidelinja var Klanen overbevist om at årets første seier var i boks. Men trener Thomas Laurin Barlien hadde lurt oss. På tross av at Vålerenga alltid skal nevnes først, på tross av at Vålerenga var hjemmelag, så nevnte han altså måla til Bøler først. Dermed blei det stående som 2 – 3 tap. Siden vi ikke så det første målet til Bøler så anerkjenner vi allikevel kun 2 – 2 og poengdeling.

 

Vålerenga 1 – Tønsberg

Gud bedre, som jeg hater sånne fotballag. Gutter elleve år burde by på teknisk fotball, pasningsspill og spillerutvikling. Et forsøk på å skape noe offensivt og det fikk vi se et vålerengalag som både forsøkte og delvis klarte. Dessverre blei det vanskelig. Tønsberg starta med fire av seks utespillere bak ballen til enhver tid. Sjøl på hjørnespark sto de igjen med fire og da de kontra inn 0 – 1 etter kælk og mæl kunne vi tydelig høre dem rope: Forsvar nå gutta. Dermed var fem av seks utespillere i forsvar – til enhver tid. Nok et lag fra bondelandet som utvikler bedriftsidrettsspillere og ikke fotballspillere. Vålerenga tapte til slutt 0 – 4; men vi taper heller og prøver å spille fotball enn å vinne med Drillo-taktikk på elleveårringer…

 

Vålerenga 3 – Sund

Det var på tide å flytte seg til Valle – det var dårlig lykke for oss på Ekeberg denne dagen. Gressbanen på Valle ligger ved siden av Bingen og kampen starta med at vi måtte jage vekk noen jenter som forsøkte seg på å varme opp i Bingen. Vi veit hvor sinna Kjetil Rekdal blir hvis noen andre enn hans spillere tråkker på de skjøre gresstråa, så her var det bare å få jentene fra Aksla ut fortest råd. På den banen vi egentlig skulle følge med på gikk det langt bedre. Vålerenga herja. Mathias Johansen sendte gutta i føringa med en markkryper i korthjørnet fra hjørnet av sekstenmeteren og samme mann la på til 2 – 0 med nok et langskudd. Tim Alickaj økte til 3 – 0 som det siste som skjedde før pause. Etter pause blei Tønder Storhamar spilt igjennom aleine med keeper og gjorde ingen feil. Så må vi ta sats, for etter et hjørnespark fikk bønda klarert ut til midtstreken. Der sto Vithuran Sivakrishnakumar (puh…) og dunka til. Ballen endra litt retning, men vi krediterer ham for målet allikevel – det hadde jo uansett retning for mål. Bønda fikk et par trøstemål på langskudd, men dagens første seier kom sjølsagt på hjemmebane på Valle.

 

Sokndal – Vålerenga

Gutter seksten år som spiller syver er nesten alltid målrike affærer. Vålerenga trilla ball og spilte fotball, Sokndal scora på sine to første avslutninger. På bøndas tredje angrep slo Vålerenga kontra og Dennis Kan fikk satt kula inn fra skrått hold. Vålerenga gadd ikke helt å jobbe hjem i første omgang og det sto plutselig under 5 – 1 til pause. En tordentale seinere snudde det. Christoffer Lønvik, Kan igjen, Stian Bjerke og et herlig veggspill mellom Kan og Marcos Mengistu sørga for at sistnevnte utligna. Kan la på til Vålerengaledelse, men helt til slutt fikk bønda innkast og fikk stussa inn utligning. 6 – 6, joda – det blir interessant når sekstenåringer spiller på små baner.

 

Sunndal 1 – Vålerenga 2

En grusom kamp for Vålerengas fjortenåringer. Vi har egentlig fortrengt den.

 

Skarp – Vålerenga

Totalt mot spillets gang scora sjølsagt Skarp, men Danish Ahmed var aggressivt frampå og fikk pressa keeper på et tilbakespill og utligna med siste spark på ballen før pause. Andre omgang blei målløs og poengdeling blei vel etter hvert greit i denne kampen.

 

Vålerenga 2 – Gran 1

Vi har skikkelig mye imot regelen om gule kort og fem minutters utvisning i barnefotballen og for trettenåringene på nierfotball er det ekstra ille. Det fører til at enkelte dommere gir gult kort i situasjoner de aldri ville ha gitt dem i og det er ikke mye gøy å spille åtte mot ni – det er ofte ganske feige lag. Det gikk ut over Olav Kaasa i første omgang som dermed forblei målløs. I andre omgang skulle han pådra seg sitt andre gule for en felling inne i straffefeltet. To gule blir rødt kort, ferdig for kampen og karantene – att på til straffespark til Gran. Det gikk i tverrliggeren og over. Men nå våkna Vålerenga. Ari Bewianberg kontra og slo til Mohammed Lia Balali som scora sikkert aleine med keeper. Så var det Bewianberg sin tur til å dra seg fri på kanten og hamre ballen utagbart i korthjørnet. Så jævla enkelt. 2 – 0 med én spiller mindre.

 

Raumnes & Årnes – Vålerenga

Jenter trettenlaget var vi spente på etter å ha sett dem herje i syverfotball i fjor. Nå var det nierball og med tre kretslagsspillere burde laget kunne bite ganske så godt i fra seg. Offensivt var det to spillere som virkelig herja med bønda – Aslaug Stavrum og Jenny Slåtta. Slåtta var hjernen bak de to første måla, Stavrum scora sikkert på begge to. Sjølsagt måtte bøndas første vådeskudd gå inn, så det sto 2 – 1 til pause. I andre omgang traff Stavrum først tverrliggeren før hu fra skrått hold satte ballen tre centimeter utafor stolpa. Bønda kontra og satte inn 2 – 2. Stavrum ga ikke opp og fyra av, men ballen strøyk tverrliggeren på feil side. Da syntes Slåtta det fikk være nok, dro av to spillere på venstresida og hamra kula inn bak en keeper som ikke rakk å løfte arma en gang. Seier 3 – 2 for laget som er det vi foreløpig ser på som Vålerengas finalesjanse.

Tomålsscorer Aslaug Stavrum. Foto: Hjesus.

 

Geithus – Vålerenga

For andre gang i dag skulle vi se de yngste jentene – elleveårringene. Denne gangen rakk vi kampstart og fikk se dem ta ledelsen 1 – 0 etter et skudd fra Ella Prince, som faktisk ikke er eldre enn ni år. Dette sto seg til pause og som seg hør og bør var Klanen noe nervøse siden bønda ikke hadde vært i nærheten av Vålerengas mål – vi så for en utligning på vådeskudd. Det kunne vi ta helt med ro, for i andre omgang så dansa vålerengajentene og ga seg ikke før de hadde sendt ytterligere syv baller inn i nettmaskene. Kristin Eliassen scora like gjerne hattrick, Gerda Bukholm satte to, mens Eyvor Berger og Iben Hansen Egeland scora ett hver.

Kristin Eliassen scora hattrick. Foto: Hjesus.

 

Resultatene fra søndag.

Kampene mandag.

 

  1. […] er en gjennomgang av kampa som Klanens flagggjeng fulgte i går, alle Vålerengas resultater søndag og kampene mandag (resultater oppdateres […]