Talentene Vålerenga dumpa

20.07.2016 av under Gjetord | 4 kommentater

Sola skinner over Oslo og været er perfekt for å vise fram Vålerenga til potensielt nye spillere. Det er jo annonsert fra Kjetil Rekdals side at det skal hentes spillere i dette vinduet som forsterker laget. Forhåpentligvis er det ikke Godot vi sitter her og venter på, men en høyst reell og meget god fotballspiller. Vålerenga har vært gode på talentutvikling de siste åra, men stort sett har talentene blitt utvikla for andre enn oss og forlatt klubben gratis og slått til andre steder.

Hussain

Etzaz Hussain kom til Vålerenga som attenåring og blei sparka ut av Martin Andresen. Nå er midtbaneelegangen klubbløs etter et kort opphold i tyrkiske Sivasspor. Han er linka til Molde og Ole Gunnar Solskjær, men her bør klubben være hardt på. Å forsterke midtbanen bør være en prioritet så lenge Reka nekter å benytte Ghayas Zahid i tierrollen, så sliter Vålerenga veldig. Riktignok var Herman Stengel god mot Sogndal, men det er en plass der det ser ut til å være klippekort.

 

Klavan til Liverpool

Det kunne ha vært Ragnar Klavan Vålerenga var ute etter. Attenåringen som ikke fikk noe spilletid av Kjetil Rekdal, men som et halvt år seinere blomstra i nederlandsk fotball. Nå skal han visst til Liverpool har vi hørt. Det er synd. Hadde det vært en londonklubb så kunne det jo hende at Tor Olav Trøim kunne sendt ham til Oslo i stedet, men Liverpool – spilleren som altså ikke var god nok for Vålerenga.

 

Bojang til Start

Rekruttlaget ligger for øyeblikket poenget bak Lørenskog på tabellen og det poenget gjør at Vålerenga 2 ligger på nedrykksplass. Men nå har plutselig Lørenskog solgt Jibril Bojang til Start. Nå blir han altså tippeligaspiller etter prøvespill for Start. Bojang hadde også tilbud fra Mjøndalen, Kristiansund og svenske Falkenberg.

 

Bojang stiller seg i en lang rekke unge talenter som har vært i Vålerenga, men som Vålerenga har droppa ut for tidlig. Bojang blei sendt vekk sommeren 2013, når han var ferdig med skolen. Tre år seinere kan han altså gjøre tippeligadebuten sin mot nettopp Vålerenga etter å ha vært en tur i Drøbak/Frogn, Skeid, Grorud og Lørenskog.

 

Anene scora

En annen unggutt det var verdt å merke seg i Vålerenga er Chuma Anene. Etter å ha verdt på utlån i Stabæk høsten 2013, så gikk han gratis til Ullensaker/Kisa. Etter et halvt år i Kisa så blei han kjøpt av Rabotnicki Skopje i Makedonia. Etter én sesong gikk turen videre til Amkar Perm i Russland – topplaget i Russland. I går blei han matchvinner i 0 – 2 seieren borte mot Ural.

 

Kwarasey til trøndera

Det begynner å bli kjipt, men Adam Larsen Kwarasey var jo en lovende ung keeper i Vålerenga som måtte reise til Strømsgodset for å bli satsa skikkelig på. Nå har Rosenborg henta den tidligere vålerengaspilleren. Nå er det riktignok ikke Rekdal som var sjef når Kwarasey forsvant. Han dro året etter Rekas første periode og det var Petter Myhre som var sjef på Valle da han tok hanskene sine og dro til Drammen.

 

Avling av motstandere

Vålerenga er blitt en farmerklubb for andre klubber. Mye av årsaken er den manglende tålmodigheten klubben har hatt og spillere som har vært i klubben har ikke blitt satsa på etter at de nådde senioralder, eller til og med tidligere. Så finnes det sjølsagt spillere som Joshua King som blei henta av Manchester United før Vålerenga rakk å gi ham kontrakt og få ei krone for ham.

 

Det har klubben tatt konsekvensen av og derfor fikk også Kristoffer Klaesson proffkontrakt i sommer. Men å ramse opp spillere som har blitt dumpa av klubben og gjort suksess i etterkant er grusom. Vi er spente på hva som skjer videre. Markus Nakkim har ikke vært på banen hos Strømmen på en stund etter at han pådro seg hjernerystelse igjen, mens Ivan Näsberg nå storspiller i Varbergs. Riki Alba er hjemme igjen og det er veldig bra.

 

Av egne talenter som Vålerenga har solgt videre kommer vi i farta kun på fire. Gudmund Kongshavn (Tromsø), Mohammed Fellah (Nordsjælland), Harmeet Singh (Molde) og Håvard Nielsen (Eintracht Braunschweig). Vi har satt opp et lag av spillere som var i klubbens junioravdeling, men som Vålerenga har gitt fra seg de siste åra og skremmende nok så fikk vi ikke plass til Moussa Njie og Bojang i førsteelleveren på tross av atde altså spiller i tippeligaen.

 

Dette laget har forlatt Vålerenga gratis

Adam Larsen Kwarasey (Rosenborg)

Amin Nouri (Brann) – Jørgen Horn (Elfsborg) – Nicolai Næss (Stabæk) – Ragnar Klavan (Liverpool)

Mohammed Ofkir (Lillestrøm) – Etzaz Hussain (klubbløs) – Fredrik Carlsen (Aalesund)

Chuma Anene (Amkar Perm) – Adama Diomande (Hull) – Aron Samuel (CSKA Moskva)

 

 1. dødsbekken Oksa sier:

  Du har en imponerende innsikt og oversikt, Hjesus!

 2. Kåre Thorkildsen sier:

  Det er ulike grunner til at talentene forsvant fra Vålerenga. Fra "laget" som forlot oss. Adam Larsen Kwarasey 3.valg etter Arni og Bolten, Amin Nouri stoppet litt opp i utviklingen til Start og gratis til (?) Brann, Jørgen Horn fikk beskjed av Martin på La Manga at han var 4.valg, Nicolai Næss (skadd?)  en av 7 midtstoppere som Kjetil arvet etter Martin,Ragnar Klavan 18 år og konkurrerte på et lag som var seriemestere, Mohammed Ofkir innrømmet at han slet med holdningene i følge ham selv, Etzaz Hussein riktig, kastet ut av Martin,Fredrik Carlsen hentet til Ålesund av Kjetil, Chuma Anene holdningsproblemer som han måtte til Øst Europa for å forstå, Adama Diomande hvorfor "dro" han? spør jr. ledelsen, spør Lyn spør Skeid! Aron Samuel? Spilte treningskamp mot Raufoss før han ble lånt ut til Sarp 08, spilte og spilte? At Red Bull Salsburg la opp 25 millioner er vel grunn god nok å selge Håvard Nielsen! ja hvorfor "dro" Jibril Bojang? Spør jr ledelsen, har og hørt at det ikke var så bra i Skeid heller. Det er mange flere som av ulike årsaker forlot oss. Men såvidt jeg husker kom Stefan Strandberg gratis til oss i 2009 og det ble da noen kroner når han ble solgt til RBK, eller?

 3. Hjesus sier:

  Beklager Kåre, men her tar du kraftig feil i det meste. Jeg innrømmer at jeg glemte atStefan Strandberg kom som junior, den tar jeg. Adam Larsen var 6. valg. Chuma Anene er en skandale. Ja, flere er dumpa fr junioravdelinga. Det er fortsatt våre folk og vårt problem

 4. Kåre Thorkildsen sier:

  Uenig i det meste? Adam Larsen 6.valg? så mange keepere har vi vel ikke hatt i noen stall? Chuma Anene, så ham i Madrid mot Rayo Valecano score første målet, Håvard Nielsen utlignet forøvrig til 2-2. jeg var på treningsleiren i Lyngdal i 2013 og der tok Mikael Schjønberg er kraftig oppgjør med ham før vi skulle ta bussen hjem! Han var etterpå i Stabæk men heller ikke de ville ha ham med videre.Diomande tare jeg feil??? Bojang vraket til Jet turneringa ble sur og gikk til Drøbak Frogn. Holdningen til Fellah og Singh på La Manga skremmende!