Istid

19.07.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Istida nærmer seg. Det er kanskje vanskelig å forstå der du sitter på en badestrand midt i fellesferien og dupper tærne i kjølig saltvann; men det første kjente tegnet på at en ny hockeysesong er i emning kommer allerede nå på mandag. Da knyter nemlig Roy «Tåka» Johansen og Espen «Shampo» Knutsen på seg skøytene og jager resten av iskrigerne ut for årets første istrening – i Jordal Ungdomshall.

Det knytter seg en del forventninger til denne sesongen og sjøl om stallen langt derifra er fylt opp ennå, så ser man at det jobbes for å ta hegemoniet tilbake fra oljebygda i sørvest. Det er spennende hvilke spillere som dukker opp. Per dags dato har Vålerenga to keepere, seks eller syv backer, men bare ni løpere. At det skal signeres ei løperekke til ligger vel litt oppe i dagen, så hvem som dukker opp på første istrening er ganske spennende.

 

Mandag klokka seksten hundre går altså gutta på is for første gang denne sesongen. Og sånn i femdraget kan vi regne med at det blir bar skinke og pølse i ungdomshallen. Da er det klart for de tradisjonelle strippestraffene. Vi tror de fire hundre plassene i Jordal Ungdomshall blir fylt opp. For de som ikke får plass eller har forvilla seg på ferie, så skal Klanens Webradio forsøke å streame treninga; spørsmålet er bare om det er godt nok nett i ungdomshallen.

 

Treningskamper

Vålerenga har planlagt syv treningskamper denne sesongen. Fire av dem spilles i Jordal Amfi – det vil si de tre første 9., 12. og 18. august klokka 18:30 mot pusekattene fra innfartsparkeringa vest for hovedstaden, firfislene ei pissepausa unna Lilly Hammer og leiesoldatene fra forstaden til der alt pisset renner ut i havet.

 

Så kommer det tre borteturer på rutinert vis. Vålerenga starter der pisset renner ut i havet 25. august 18:30. Deretter drar de opp til forstaden 31. august også det klokka 18:30 og til slutt reiser de opp til de som bor ei pissepause unna Lilly Hammer 3. september klokka 14:00. Der skal gutta også serieåpne åtte dager seinere.

 

Den siste treningskampen spilles i trygge omgivelser i ærverdige Jordal Amfi. 6. september klokka 18:30 mot de som bor der alt pisset renner ut i havet. Slik foregår altså oppkjøringa til årets sesong. Fire kamper hjemme på Jordal og tre kamper på landet.

 

Ærverdig avslutning

Det blir en ærverdig avslutning for Jordal Amfi. I tillegg til at Vålerenga skal spille de søtten første hjemmekampa sine der, så skal nemlig spilles OL-kvalifisering i hallen i starten av september også. Motstanderne Frankrike, Italia og Kazakhstan bør bety at Vålerenga har gode muligheten til å få med noen OL-utøvere i Pyeongchang i 2018. Det spilles fem grunnseriekamper og hele sluttspillet i Furuset Forum i år. Første kamp i forumet er mot xxx 28. januar. Hele serieoppsettet finnes som pdf her.

 

Nestensesongkortsalg

Salget av årets nestensesongkort er også i gang i Sjappa og hadde du sesongkort i fjor, så kan disse fornyes innen 31. august. Det er det tohundre kroner for voksne og tohundreogfemti kroner for barn å spare på. Ordinært nestensesongkort koster 2 700 for voksne og 750 for barn. Klansmedlemmer får kjøpt nestensesongkort for 2 000 kroner. For dette får du søtten kamper hjemmekamper og muligens forskjøpsrett på de siste fem kampa og sluttspillkampa som altså spilles i Furuset Forum.