Saft og syltetøy

15.07.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Når Vålerenga tar imot saftkokera på Ullevaal er det én mann som gruer seg mer enn alle andre. Fyllekjøreren med lerumsyltetøy der hjernen skulle vært plassert veit at han får gjennomgå. Og det er så lett. Et par «Sånn kjører Bakke» med tilhørende armbevegelser og vi kan garantere at det eksploderer på sogndalbenken. Fjerdedommer Sigurd Smedhus Kringstad skal få et svare strev med å holde skikk på benken. Og det kommer nok sikkert noen stikk fra gamlekara på Henger’n også. Vi er rett og slett verdensmestere på å få Eirik Bakke til å miste huet – akkurat som Tom Lund…

Osloværet er strålende. Det er meldt skyfritt og 23 heitegrader i det Ken Henry Johnsen leder de to laga ut på gressmatta på Ullevaal. Skjønt gress og gress. Forrige gang vi var der var banen totalt havarert rundt den ene sekstenmeteren etter at nissene i Norges Fotball Fiender fant ut at konsert mitt i fotballsesongen er lurt. Nei, ikke la oss legge den i starten av spillestoppen så det er mulig å la gresset gro litt etterpå. La oss legge den rett før en serierunde. Inkompetansen i lokalene på Ullevaal veier tyngre enn grønlandsisen. Heldigvis – det er ikke så lenge vi trenger å bekymre oss for gresset  på Ullevaal mer i hvert fall. Det gror en stadion på Valle – og den gror fort.

Stadiontomta 15.07.2016. Foto: VPN.

 

Vålerenga har aldri tapt for Sogndal på Ullevaal Stadion så lenge Kjetil Rekdal har vært i klubben. I den første perioden blei det 2 – 2 i 2000 (spiller), 2 – 0 i 2002 (spillende trener), 3 – 3 i 2003 (spillende trener), 0 – 0 i 2004 (trener). I den nåværende perioden har det blitt 1 – 0 og 3 – 1 (cupen) i 2013 og 2 – 1 i 2014. En ting kan vi se ut av dette – Vålerenga taper ikke i kveld.

 

Sogndal har scora fire mål og slapp inn tre mot Molde sist. De har scora fire mål én gang tidligere i sesongen også. En kamp som førte til at John Arne Riise la opp ei uke seinere; men etter det målkalaset, så blei det måltørke i to kamper. Det blir altså stille rundt Marcus Sandberg i kveld.

 

I andre enden av banen har Mohammed Abdellaoue scora i hver eneste kamp han har spilt i år. Det er bedre snitt enn Viðar Örn Kjartansson hadde og vi regner med at «Moa» fortsetter i den banen. Kjetil Wæhler er tilbake og dermed klarer til og med Vålerenga å telle til atten når de skal sette opp troppen sin. Fadesen i Bergen med fire innslupne mål husker vi også fra en annen tur borti høgget der, Molde. Da vant Vålerenga 2 – 0 på Ullevaal i kampen etter.

 

2 – 0 blir også Sotahjørnets tips i kveld. Alt annet enn tre poeng er for dårlig. Det veit alle gutta. Så får vi se om Ronny Deila-effekten hjelper – sjøl om han ikke skal lede laget før neste år. Vålerenga har snart på plass ny daglig leder og litt seinere ny trener. Så får vi se om spillet har kommi på plass før nyansettelsene. Det er ingen karantener på laga, men Sogndal har noen skader. De reiser kun med en søttenmannstropp. Akkurat som vi gjorde til Bergen – og alle husker hvordan det gikk…

 

Vi spår følgende vålerengalag:

Marcus Sandberg

Robert Lundström – Jonatan Tollås Nation – Kjetil Wæhler – Rasmus Lindkvist

Christian Grindheim – Sander Berge

Herman Stengel

Daniel Fredheim Holm – Mohammed Abdellaoue – Ghayas Zahid

Benk: Aslak Falch, Anders Nedrebø, Simon Larsen, Rino Falk Larsen, Niklas Castro, Elías Már Ómarsson og Simen Juklerød.

 

Sogndals antatte lag:

Mathias Dyngeland

Taijo Teniste – Hannu Patronen – Bjørn Inge Utvik – Jukka Matias Raitala

Gilbert Koomsom – Babacar Sarr – Rune Bolseth – Lars Christian Kjemhus

Martin Ramsland – Ole Amund Sveen

Benk: Kristian Rutlin, Christophe Psyché, Mahatma Otoo, Kristian Opseth, Ruben Holsæther og Eirik Birkelund.

 

Egersund

På søndag reiser Vålerengas rekruttlag til Egersund for å spille en vanskelig bortekamp. Egersund spiller i grusomme gule drakter, så det kommer til å stå hat ut av øya på rekruttgutta så raskt de entrer banen. Det er også en fin mulighet til å få med spillere som ikke får nok spilletid fredag og vi antar det er et kraftig forsterka rekuttlag som reiser nedover.

 

Marcel Wawrzynkiewicz spiller for Egersund og de har også den gamle vikingstjernen Hannes Sigurdsson. De har henta en drøss utenlandske middelmådigheter og satser tydeligvis ganske hardt. Vålerenga får en tøff kamp her, men vi er vant med å se at gutta reiser seg. Men det er uvant for mange av dem. Naturgress som det er i Idrettsparken der nede. Uansett skal de overleve i andredivisjon må de klare å avgjøre sånne oppgjør.

 

Vålerengas antatte lag:

Adrian Møller

Madhusan Sandrakumar – Sander Pettersen – Anders Nedrebø – Mats Andersen

Rino Falk Larsen – Mortadha Alkanany

Aron Dønnum

Niklas Castro – Henrik Udahl – Simen Juklerød

Benk: Kristoffer Klaesson, Henning Andresen, Ulrik Mathisen, Didrik Støer Hagen, David Hickson

 

Vålerenga i helga:

Fredag 19:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Sogndal, Tippeligaen, Ullevaal Stadion

Lørdag 17:30 Fotball: Egersund – Vålerenga 2 Herrer, PostNordligaens avd 3, Idrettsparken