Lommemannen – Bergens stolthet

Kjetil Rekdals Vålerenga er et lag som virkelig begynner å ta form, men som sliter med uttellinga. Sist hang egentlig oddrane som innehar andreplassen i tippeligaen med i ti minutter. Så tok Vålerenga totalt over i banespillet og skapte enormt mange gode innleggsposisjoner. Ut i fra banespillet skulle Vålerenga ha vinni denne kampen enkelt; men fotball handler om å score mål – og det har Vålerenga vært dårlige til.

Innlegga blei stort sett slått bak mål eller over hele målfeltet. Ghayas Zahid var helt ekstrem på å sette opp Rasmus Lindkvist i disse situasjonene mot oddrane, men Zahid og Daniel Fredheim Holm kan spille opp backa i så mange flotte innleggsmuligheter de vil uten at det hjelper det grann dersom innlegga er elendige. Totalt fireogtyve innlegg blei slått inn upressa av Vålerengas to backer, men bare ett innlegg traff i nærheten i feltet. Men da blei det målsjanse og avslutning på mål.

 

På fredag var det derfor har terping på innlegg. På samme oppstilling som om oddrane der Zahid og Fredheim Holm satte opp backa for innlegg og tre mann storma inn for å ta posisjonene i boksen. Det kommer altså til å være samme spillopplegg i Bergen som vi så mot oddrane. Vålerenga skal tørre og vi skal utfordre Brann. At det er gress på Brann Stadion passer også laget godt. Det er vante omgivelser og forventa rundt 150 – 200 syngende vålerengasupportere på kampen.

 

Brann er et destruktivt møkkalag å treffe på i Bergen. De ligger solid defensivt og vil ikke underholde. Det slipper de unna med fordi de så langt vinner kamper. 5 – 1 – 0 er rekka dems på Brann Stadion med 6 – 0 i målforskjell. Det er bare Stabæk som har scora mindre enn Brann på hjemmebane i år. Nå skal den smultringen spises til gangs. Vålerenga har forberedt seg på dette.

 

Bismar Acosta er definitivt ute og Vadim Demidov smalt kona på tjukken før tippeligakalenderen lå klar. Dermed risikerer han å være på klinikkavdelinga i stedet for på stadion i kveld. Uansett må det være en situasjon som er forstyrrende inn mot oppgjøret og midtforsvaret til Brann er dermed litt ute av takt for øyeblikket. Dermed er det stor sannsynlighet for at det er Jonas Grønner og Kristoffer Barmen som er midtstopperduoen i kveld. Og hvis Rasmus Lindkvist og Robert Lundström treffer med innlegga sine så er det god natt for Brann. For duellene der inne i feltet vinner Mohammed Abdellaoue. Dette har Vålerenga trent på inn mot denne kampen.

 

Mot Odd viste også Sandberg at han er en klassekeeper og hvorfor han er her som førstekeeper. Rekkevidden, feltarbeidet og det faktum at han ikke gir returer er en viktig brikke; men også evnen til å sette i gang raskt. Vålerenga spilte seg ut tyve ganger mot Odd. Det har vi klart seksogtyve ganger på de foregående tretten kampa. Det er klart det gir en ekstra trygghet i laget. Sandberg kan veldig godt være nøkkelen til å snu sesongen fra en tragisk vårsesong til en god høstsesong.

 

Kjetil Wæhler har inntatt rollen som Sætre Kjeksfabrikk ansikt utad. Han fikk ei lårhøne på treninga denne uka og var ikke å se på feltet i går. Han er heller ikke med i troppen som reiser til Bergen. Og som vi altså advarte om – det er ingen forsvarsspillere å sette inn. Rekruttlaget med Sander Pettersen og Madhusan Sandrakumar er på ferie. Vålerenga glemte å ta vareopptelling. Laget har med Anders Nedrebø som det eneste defensive alternativet til å ødelegge midtbanen med å flytte Sander Berge ned. Vi kan altså få en situasjonen vi nevnte på torsdag. Daniel Fredheim Holm må omskoleres til høyreback i løpet av kampen. Faen!

 

Christian Grindheim er heldigvis på beina igjen og hadde god timing med løpa sine på innleggstreninga; men han er ikke klar for nitti minutter og starter derfor ikke kampen. Hvorfor de har valgt å utelate Mortadha Alkanany fra troppen forstår vi dog ikke. Om ikke annet er det svært god læring å være med på en sånn bortetur og bare det å få være i en tropp kan være den siste brikka i spillet som gjør at Alkanany stråler i høstsesongen. Hvis troppen på søtten mann til Bergen som ligger ute på hjemmesiden når atten spillere er tilgjengelig er riktig, så er det hoderystende elendig lederskap av Vålerenga. Vi håper det er en feil…

 

Sist Vålerenga var i Bergen vant laget 3 – 2. Herman Stengel blei matchvinner og vi håper det skjer igjen. Brann ligger over Vålerenga på tabellen. De har fire spillere som blei finni for lette i Vålerenga. Amin Nouri, Ruben Kristiansen, Sivert Heltne Nilsen og Daniel Braaten. Nouri vil vi gjerne ha tilbake. Han er vår gutt flaska opp fra vår ungdomsavdeling, anvendelig back som kan spille på begge sider, er god på innlegg og har lange innkast.

 

 

Vålerengas sannsynlige lag:

Marcus Sandberg

Robert Lundström – Jonatan Tollås Nation – Simon Larsen – Rasmus Lindkvist

Sander Berge – Herman Stengel

Elías Már Ómarsson

Daniel Fredheim Holm – Mohammed Abdellaoue – Ghayas Zahid

Benk: Aslak Falch, Anders Nedrebø, Christian Grindheim, Rino Falk Larsen, Niklas Castro, Simen Juklerød.

 

Branns sannsynlige lag:

Piotr Leciejewski

Amin Nouri – Jonas Grønner – Kristoffer Barmen – Ruben Kristiansen

Sivert Heltne Nilsen

Fredrik Haugen – Kasper Skaanes

Deyver Vega – Jakob Orlov – Steffen Lie Skålevik

Benk: Alex Horwath, Viljar Vevatne, Azar Karadaş, Dani Hatakka, Ulrik Edvardsen, Remi Johansen, Erik Huseklepp.

 

Dette blir tre poeng. Vålerenga knuser Brann både på banen og tribunen. Og patetiske publikummere blir stille når klassikeren fra 2011 dras fram. Lommemannen – Bergens stolthet og Vålerenga knuser Brann. Vi legger ved en teaser som EngaFilm lagde etter turen over for å hente tre poeng i 2011.