NM åttendelsfinale

29.06.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas damelag spiller i ettermiddag den første av to kamper denne uka mot Trondheims Ørn. I dag er det hjemme i Vallhall – åttendedelsfinale i cupen. Søndag er det toppseriekamp i Trondheim. Ganske latterlig egentlig. Norges Fotball Fiender har satt opp denne runden. Så klarer de å få til at de samme laga møter hverandre to ganger på fem dager. Det er bare å gratulere de korrupte herrer…

Det er altså helt latterlig. Seksten lag gjenstår og tolv av dem er toppserielag. Det synes Norges Fotball Fiender er en god grunn til å avgjøre hvem som møter hverandre uten at kampa trekkes. Større grunnlag for korrupsjon skal det vanskelig gjøres å legge opp til. At ikke dette regelverket er endra for lengst er en regelrett skandale. At de høye pamper i Norges Fotball Fiender ikke ser dette sjøl beror på at de ikke vil se det. De er jo korrupte må vite. Hvorfor er det ellers så lite åpenhet rundt prosesser, reiseregninger og alt annet møl de driver med i kontorlokalene på Ullevaal.

 

Vi er også ganske lei av nedprioriteringa pampeveldet på Ullevaal har på damesida. Det er åttendelsfinaler, men det spinkes og spares på småkroner. Det er blant annet ikke satt opp fjerdedommere i denne runden. For herrenes del er det fjerdedommere fra og med sekstendelsfinalene. Det er en forskjellsbehandling som er gjennomgående i alt egentlig. Ganskemerkelig – all den tid det er damene som gjør det best utafor landets grenser – både i europacup for klubblag og i VM, EM og OL.

 

Et europamesterskap uten norsk deltakelse er helt usannsynlig for damene. Herrene klarte det ikke en gang med 24 lag. Kanskje må vi doble for å få det til. Skal vi se – 48 lag. Da må Norges herrelag være bedre enn minst fem andre europeiske landslag. Hm. San Marino, Malta, Andorra, Liechtenstein, Luxembourg, Færøyene. Nei, det ser vanskelig ut. La oss i stedet ansette en landslagstrener for damene som kun har UEFA B-lisens – altså ikke har lov til å være hovedtrener i toppserien. Heia Norge!

 

Vel, nok om det utenomsportslige vi ikke får gjort noe med akkurat i dag og over til det sportslige bildet. Vålerenga møter altså ørnene fra karskbygda. På Sotahjørnet har vi ikke mye pent å si om bygda der oppe stormannsgalskapen alltid har stått i høysetet og helgenen er en rødhåra hissig og feit drittsekk som hogga huet av folk som sa ham imot. Det eneste positive å si om den bygda er at uansett hvor dårlig vær det er i Oslo, så er det verre i Trondheim.

 

Laget Ørn kan man dog si en god del om. For det første skal den klubben faktisk få litt skryt av Sotahjørnet. De har den desidert beste hjemmesida av alle Toppserieklubbene. Det eneste vi har å pirke på er at måten de har valgt å skjule epost-adressene på gjør at de ikke kan åpnes i en standard nettleser. Så for alle som kun benytter epost fra en nettleser er det praktisk umulig å finne ut hvor man skal sende mail. Link får de dog ikke – den har en grusom stygg bakgrunnsfarge som kan minne en god del om draktfargene deres, så vi skal ikke besudle synet deres mer enn nødvendig. Gult blir alltid feil!

 

Trondheims Ørn var sist i cupfinalen i 2014 og dagens jente å se opp for sendte ørnjentene i ledelsen den gangen. Som i den første NM-finalen gjennom tidene i 1978 så endte Ørn som tapende finalist, men Lisa-Marie Karlseng Utland sendte altså Ørn i ledelsen i 2014 med en heading i krysset fra ti meters hold. En utrolig vakker heading.

 

I toppserien har hu dog kun netta én gang denne sesongen og det er Elen Sagmo Melhus som er Ørns toppscorer med tre mål. De sliter, akkurat som Vålerenga, med å score. Anne Lise Olsen er Vålerengas toppscorer med tre mål hu også; men vi advarer: Karlseng Utland putta syv av åtte mål da Ørn slo KIL/Hemne 2 – 8 i forrige runde i cupen. Vålerenga reiste til xxx og hadde fem forskjellige målscorere i sin 0 – 5 seier.

 

Kampen spilles i Vallhall med kampstart så tidlig som 17:00 for at ørnene skal fly hjem uten egne vinger. Klanens Webradio streamer som vanlig kampen fra Vallhall. Du kan se den i videoframen under her.

 

Lyn ingen motstand

Vålerengas Old Boys knuste Lyn på Bislet. Det var som dette skulle være. Knut Hovel Heiaas, Heiaas, Heiaas – Heiaas – Heiass sendte Vålerenga i føringa. Freddy – Freddy – Freddy – Freddyboy dos Dantos økte til 2 – 0 før Kamal Sirkus Saaliti punkterte kampen før Lyns Edu reduserte rett før pause. Gamle gubber orka lite i andre omgang og det endte med et straffespark som Edu scora på og Vålerenga vant 3 – 2.

 

Furuset Forum

Det er tatt en avgjørelse og Vålerenga Hockeys midlertidige spillested for getligakamper blir Furuset Forum. En ishall som vil ta 1 800 tilskuere i 2016-2017-sesongen, men vil bli noe større i 2017-2018-sesongen. Sesongen starter dog i Jordal Amfi og det er kun de fem siste hjemmekampa i getligaen som spilles i Forum fra og med 28. januar. Det er kamper mot xxx, Stjernen, Sparta, Manglerud Star og Lillehammer.

De to siste kampa i Jordal Amfi er 5. og 7. januar mot henholdsvis Storhamar og Frisk Asker. Er det håp om et Winter Classic uten tak på Jordal i de to kampa mon tro? Det ville i så tilfelle vært heftig! Sluttspillet går også i Furuset Forum og skulle det bli finaler er 1 800 tilskuerplasser ufattelig lite. Det kommer til å bli rift om billettene. Sesongkortholdere får forkjøpsrett. Her er det vel bare å kjøpe sesongkort med en gang de legges ut for salg.

 

Nærmeste brukbare ishall for CHL-spill er Gjøvik Fjellhall, med mindre man får innpass i Oslo Spektrum. Så får man se hvordan nye Jordal Amfi blir. Sånn det ser ut nå blir det en ruinpark. Følg med. I løpet av sesongen 2016-2017 vil Sotahjørnet dokumentere gamle Jordal Amfi, slik at vi kan sammenligne med den nye Jordal når den står klar.

 

Vålerenga i dag:

17:00 Fotball: Vålerenga Damer – Trondheims Ørn, NM åttendelsfinale, Vallhall