Forsvar? Nei, det har vi ikke!

28.06.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

At Vålerengas herrelag sliter markant med spillerlogistikk om dagen er det ikke tvil om. Nå blei det klart at klubben fristiller Jesper Arvidsson fra kontrakta to og et halv år før den går ut. Arvidsson klarte ikke å bo borte fra familien i Sverige og får derfor lov til å reise hjem; men det setter Vålerenga opp i et aldri så lite forsvarsproblem. Nå begynner det å se fryktelig tynt ut i den bakre fireren.

Det er faktisk knapt nok så Vålerenga kan stille en skikkelig forsvarsfirer. Enar Jääger er skada ut sesongen, dermed er han uaktuell. Kjetil Wæhler var ikke med på treningsleiren, men skal heldigvis være klar mot Odd på søndag. Det samme er Jonatan Tollås Nation og Simon Larsen. I utgangspunktet er neste midtstopper på lista B-listespiller Sander Pettersen, hvis ikke trenerteamet da heller velger å sette Sander Berge ned på stopperplass.

 

På backene blei det ikke særlig bedre. Robert Lundström og Anders Nedrebø slåss om høyrebacken. Også Larsen kan brukes der. På venstrebacken – tja. Vingen Rasmus Lindkvist er eneste alternativ til en venstrebeint back. Dermed er faren stor for at klubben må benytte en høyreback på venstrebacken. Simen Juklerød er alternativet, også han er i utgangspunktet ving. Atten år gamle Madhusan Sandrakumar er B-listealternativet.

 

Heldigvis er ingen av spillerne i akutt fare for å pådra seg karantene. De fleste har to gule kort før en karantene slår inn, de snilleste og de uten spilletid har tre. Overgangsvinduet åpner 22. juli. Det betyr at det er tre kamper før Niklas Gunnarsson er spilleklar eller klubben kan hente en erstatter. Markus Nakkim har pådratt seg en liten hjernerystelse og var utilgjengelig for Strømmen sist. Han kan også hentes hjem, mens Ivan Näsberg blir i Varbergs BoIS ut sesongen.

 

Bislet Stadion

Klokka 18:30 er gamlegutta klare til kamp på ærverdige Bislet Stadion. Det er Old Boys Byderby mellom Lyn og Vålerenga. Vi gjør oppmerksom på at det er snart åtte år sida sist Lyn vant et byderby eller ganske nøyaktig 7 år og 286 dager, totalt 2 843 dager. Dette er sjølsagt mer enn Lyn noen sinne klarte. De holdt ut i 7 år og 132 dager eller 2 689 dager; men Vålerenga gikk i sin tid hele 21 år og 15 dager, totalt 7 685 dager uten å tape for den klubben. Nå teller ikke dagens kamp i offisiell sammenheng, men det måtte bare med.

 

Aftenposten har forsøkt å lage en video om saken i denne artikkelen. Den er ganske fin, men dessverre grådig feil. I videoen påstår de nemlig at Lyn kan rykke opp fra tredjedivisjon i år. Det kan de ikke. Vålerenga 2 kan rykke ned fra andredivisjon, men Lyn kan ikke rykke opp fra tredjedivisjon før neste sesong på grunn av omlegging fra fire og tolv avdelinger til to og seks avdelinger.

 

Det koster 120 kroner å se en gjeng avdanka fotballspillere på Bislet i kveld. Det skyldes Lyns 120-årsjubileum. Det er mulig Lyn synes det er en god idé, det synes ikke vi. Uansett: Ønsker man å se noen gamle spillere jogge rundt på ei gressmatte, så skal Vålerengasupportere plassere seg på hovedtribunen.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Fotball: Lyn – Vålerenga Retro, Showkamp, Bislet Stadion