Bystyret avgjør: Ruinpark eller Leikegrind!

21.06.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I morgen klokka 12:00 samles byens mørkemenn og –kvinner i byrådssalen i brunosten på Rådhusplassen. Om lag klokka 14:00 skal Jordal Amfis framtidige skjebne avgjøres. Hva som stemmes i denne sal da, vil avgjøre Vålerenga Hockeys framtid som eliteklubb, Vålerenga Hockeys framtid som breddeklubb og østkantungdommens framtide muligheter til å velge ishockey som idrettsgren. Det er alvor nå.

Det er allerede avgjort at hallen nødvendigvis ikke blir på mikroskopiske 11 500 kvadratmeter, men det er fremma forslag fra opposisjonspartiene Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti om en økt bevilling på 115 millioner kroner i tillegg til de 553 millionene som ligger til grunn, for å sikre at prosjektet ikke blir en ruinpark, men minimum en ishall på 14 000 kvadratmeter.

 

Ungas skjebne på østkanten står på spill. Som VPN skreiv om i går så koster det enormt mye å være ishockeyspiller. En sum østkantforeldre sjeldent har råd til å betale for unga sine. Det er i denne settinga det er svært betenkelig at Sosialistiske Venstreparti, Arbeiderpartiet og Miljøpartiet de Grønne ikke vil være med i en sosialistisk tankegang – en framtidig tankegang – og legge nødvendige midler på bordet for å sikre et anlegg som kan redde østkanten. Men slaget er ikke helt tapt. Partiene kan ennå snu. Dessuten veit ingen hva Rødt kommer til å stemme. Dermed kan vi si at sannsynligvis avgjør Rødt om det blir ruinpark eller ishall/leikegrind.

 

Ingen er tjent med en ruinpark til 11 500 kvadratmeter. Vi oppfordrer derfor alle som er glade i Vålerenga og Gamle Oslo, de som ønsker at bydelens ungdom ikke lenger skal rammes av de enorme sosiale forskjellene i byen vår og de som rett og slett ønsker å spille eller se på ishockey om å møte i byrådssalen i 14-tida på onsdag.

 

Grillparty

Grillsesongen er i gang og Vålerengas damelag innviterer til grillfest utafor Vallhall på lørdag. Anledninga er byderby mot Røa. Røa ligger kun to poeng foran Vålerenga, som kan gjøre et lite byks oppover tabellen med seier. Det er gratis inngang på kampen og sponsor Oslo Kraft gir en heldig vinner av pauseunderholdninga seks måneder gratis strøm. Grillinga starter 13:30 og kampstart er 15:00. Vi kommer tilbake til denne kampen i et seinere gjetord.

 

Møter Storbritannias beste akademier

Oslo Fotballkrets G01-lag reiser til Oakham i Rutland. Ei spennende lita bygd med gammelt slott og overdådige kjerker. Akkurat sånn som engelske småbyer pleier å være. 11 000 innbyggere og stadionkapasitet på 750 og en klubb på nivå 6. Treningssamlinga er fra 8. – 12. august og tre vålerenggutter er tatt ut. De tre er høyreback Leo Cornic som blei månedens spiller i utviklingsavdelinga, samt midtbanespillerne Marcus Melchior og tier Osame Sahraoui. Alle tre er i landslagsdiskusjonen. Melchior er fast som sentral midtbane, mens de to andre er på utviklingslag.

 

Tirsdag 9. august møter de Leicester City klokka 15 (norsk tid) og skotske Dundee United klokka 17. Dagen etter byr på Bristol City klokka 11, Manchester United klokka 15 og Chelsea klokka 17. Torsdagen byr på to tette kamper. Først møter gutta Millwall klokka 11før walisiske The New Saints står på motsatt side klokka 12.

 

Omberamming

Vålerenga G19s cupkamp mot Hamkam er omberamma og spilles fredag klokka 18:00 på Briskeby Stadion. Det er sekstendelsfinale og ingen lett motstander. Hamkam ligger tre poeng foran Vålerenga i interkretsserien etter at de vant 2 – 0 på Briskeby i mai. I den kampen spilte dog Vålerenga uten en eneste sisteårsjunior.

 

Selv om de spiller i Postnordligaens avdeling 2 og ligger på en finfin fjerdeplass der, så skal vi ikke ta det for mye i betraktninga. Juniorspillerne er stort sett bare på rekruttlaget dems som ligger midt på tabellen i 3. divisjon. Såpass langt ned at de nok må ned på nivå fem neste år.

 

United slo Skaugum

Vålerenga United spilte i går – tradisjonen tro – mot Skaugum. Slottet stilte med Kronprins Haakon Kronprinsesse Mette Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus. Så var de forsterka av landslagsstjernene Caroline Graham Hansen og Martin Samuelsen, samt tidligere fotballproff Jan Åge Fjørtoft. Det gikk som det også pleier å gå for Klanen når de møter Vålerenga United. På tross av landslagsstjernene vant Vålerenga United hele 6 – 4. Vi påpeker at Klanen aldri har gått av banen med mer enn ettmålstap mot Vålerenga United – sågar en gang klarte Klanen uavgjort (men tapte på straffespark.)