Alba tilbake i Vålerenga

20.06.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Riki Alba er tilbake i Vålerenga etter en halv sesong på utlån i Varbergs BoIS. I motsetning til Ivan Näsberg klarte ikke Alba å spille seg til fast plass på Varbergs, som nå ligger tett opp til kvalikplassen om spill i allsvenskan. Dermed er spissen blitt kalt tilbake av Vålerenga. Etter ni mål på 27 kamper for Bærum er det synd han ikke lyktes i Varbergs og kun fikk seks innhopp, men nå er han altså tilbake i Vålerenga. Så får vi se hva Vålerenga velger framover. Alba har et halvt år igjen av kontrakta med Vålerenga.

 

Vi spurte Alba hva han fikk ut av oppholdet og til det svarer han følgende: «Jeg vil nok si at erfaring var det meste jeg fikk ut av oppholdet. I oppkjøringa spilte jeg alt, spilte også begge cupkampene, både mot aik, og Falkenberg, der det også ble goller, men etter det snudde ting fort og jeg var plutselig ute av laget. Da var det beste for meg å komme hjem igjen.»

 

Tap i Sarpsborg

Det er egentlig ikke så mye å si om treningskampen herrene spilte i Sarpsborg; men siden vi må si noe, så gjør vi det. Det var helt tydelig at dette var en treningskamp og flere av spillerne virka tidvis noe umotiverte; men Mohammed Abdellaoue fullførte 90 minutter. Ikke med stil – de siste ti minutta så «Moa» ut som Bjørn Dæhlie rett etter målgang på femmila i Nagano.

 

Samúel Kári Guðjónsson debuterte og blei plassert i tierrollen. Han klarte seg sånn tålelig greit; men gjorde heller ikke det helt store ut av seg. Sarpsborg 08 vant 2 – 0 etter to mål i en førsteomgang som var ganske begredelig fra Vålerengas side. Det første målet kom på hjørnespark. Vålerenga var ikke i duellen nesten inne i mål og en heading som gikk tunnel på Herman Stengel som sto på streken. Knip ‘a Stengel!

 

Det andre målet var et resultat av dårlig press og manglende balanse i midtbaneleddet, samt at forsvarsleddet støta for seint. Et langskudd fra tyve meter helt nede i stolperota. Vålerenga tok seg litt opp i andre omgang og det er et under at Deshorn Brown ikke scora aleine med keeper. Uansett var dette mest en gjennomkjøring. Laget har to oppkjøringskamper til, torsdag mot Helsingborg og søndag mot Helsingør. Det er de som skal trekke opp til høstsesongen.

 

Seier for damene

Vålerengajentene spilte en meget god førsteomgang i Harstad og tok ledelsen allerede etter seks minutter. Maren Hauge blei spilt fri på venstrekanten og la fint inn til Anne Lise Olsen som styrte kula inn i det lengste krysset på volley. Vålerenga eide banespillet og kampen og det kunne fort ha stått mer til pause, men avslutningene hadde en tendens til å gå over.

 

I andre omgang spilte Vålerenga dårlig og lot Medkila styre omgangen. Det endte stort sett i hjørnespark og de blei det aldri noe av; men fra å ha dominert banespillet totalt i første omgang, så slapp de Medkila inn i andreomgang. Allikevel var Vålerenga nære en dobling av ledelsen da innbytter Ina Skaug kom igjennom aleine med keeper; men avslutninga var elendig.

 

Med seieren økte Vålerenga avstanden ned. Det er nå åtte poeng ned til kvalik og tolv poeng ned til direkte nedrykk. Samtidig tetta jentene luka opp til de nærmeste laga. Trondheims Ørn og Sandviken ligger nå kun målforskjellen foran og opp til lørdagens gjester i Vallhall, Røa, er det kun to poeng. Jentene kan fort være oppe på syvende plass etter neste runde og det er ytterligere kun to poeng opp til femteplassen.

 

Til byderbyet mot Røa slår Vålerenga til med gratis inngang. Jentene har også god formøkning. Etter en begredelig åpning med 0 – 0 – 4 på de første kampa har de nå 3 – 3 – 1 på de siste syv. Røa har 3 – 1 – 3 og begge kommer til kampen med to strake seiere. Høydepunkter fra Medkila-kampen kan sees i videovinduet under.

 

Uavgjort for rekruttene

Vålerenga stilte et brukbart sterkt lag i søndagens oppgjør på Varden Amfi mot Fyllingsdalen. De tok da også ledelsen på et noe finurlig vis. Fyllingsdalkeeperen valgte å spille ut kort. Det er en taktikk Rino Falk Larsen elsker og han sprinta til mot backen som fikk pasninga. Han spilte tilbake til keeper og Falk Larsen sprinta etter igjen. Keeper valgte å stoppe ballen før han skulle slå den fra seg og dermed blokkerte Falk Larsen utspillet i mål fra nesten død vinkel.

 

Nå skal det sies at Adrian Møller nesten gjorde samme tabbe på motsatt side, men 0 – 1 sto seg til pause. En meget god omgang av Vålerenga og det burde det jo, med Møller i mål, Jesper Arvidsson på venstrebacken, Anders Nedrebø og Falk Larsen på midtbanen og Niklas Castro og Simen Juklerød på kantene.

 

Andreomgangen var derimot begredelig utligninga kom da Sander Pettersen klarerte et innlegg fra femmeter og ut på sekstenmeteren. Dessverre midt foran mål og Møller var sjanseløs på skuddet. Uavgjort var uansett godt nok til å holde Vålerenga på riktig side av nedrykksstreken; men det er ingen laurbær å slappe av på. Etter 0 – 1 – 4 på de siste fem er de på sjetteplass på målforskjell foran Lysekloster med 5 – 0 – 0 på de tilsvarende kampa. Bak der truer Fyllingsdalen og Lørenskog bare ett poeng bak.

 

Gutta trenger sårt en seier igjen. Forhåpentligvis kommer den på søndag mot Stord; men da får de nok få a-lagsspillere å rutte med. A-laget skal nemlig møte Helsingør den dagen – treningskamp. Det som så veldig bra ut i de første seriekampene er nå plutselig snudd til nedrykksstrid på noen sommerferieuker. Rekruttlaget har også mista Nenass Erikson som har reist hjem til Kapp Verde etter endt folkehøyskole i Norge.

 

Amerikansk fotball

Vålerenga Trolls’ herrelag måtte gjennom kvartfinale mot vinneren av førstedivisjon for å få retten til å spille semifinale i NM. Det klarte de greit. NTNUI Nidaros Domers gikk uten poengtap gjennom førstedivisjon, men fikk seg en smekk 7 – 26 av Vålerenga. Dermed er det semifinale mot Oslo Vikings på søndag.

 

For U17-gutta blei det en lett 46 – 0 seier over Oslo Vikings i semifinalene og dermed er gutta klare for finale mot Eidsvoll 1814’s på lørdag. Så vidt vi kan forstå går den kampen på Jordal. Begge laga gikk for øvrig ubeseira igjennom sine respektive serier.

 

Jordal Amfi

Det nærmer seg D-dagen for Jordal Amfi. I forrige uke blei det klart at prosjektet ikke skal låses til 11 500 kvadratmeter, men nå kommer opposisjonen i Oslo med et krav om at 115 ekstra millioner spyttes inn i prosjektet slik at Vålerenga minimum for en ishall på 14 000 kvadratmeter og som tilfredsstiller breddens behov. Det er Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti som nå kjører på.

 

Rødt foreslo sist at prosjektet ikke må låses til 11 500 kvadratmeter. Hvis de nå følger opp og blir med på de 115 millionene ekstra, så er 14 000 kvadratmeter ishall sikra – minimum. Forhåpentligvis nærmere 17 500 som er den opprinnelige OL-planen. Hvorfor vi drømmer om 17 500? Vel, unga på Vålerenga har ikke råd til å spille ishockey; men hvis Vålerenga bredde kan få en hall stor nok til å drive med aktiviteter som trekker folk til Jordal Amfi – gjør hallen til et sentrum – så kommer inntektene som gjør at unger med foreldre med lav inntekt også kan være med å spille hockey. Det kan dere lese mer om på VPN som har intervjua breddens Bjørn Fausa.