Uflaks i Moas retur

06.06.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas rekruttgutter reiste til Sotra for å møte tabelltopp og opprykksfavoritt Nest-Sotra på bortebane. Med seg tok de førsteårsseniorene Adrian Møller og Rino Falk Larsen, samt noen mer rutinerte spillere i Mohammed Abdellaoue, Anders Nedrebø og Simen Juklerød fra a-stallen. Moa tilbake – genialt. I tillegg fikk sekstenåringen Brede Sandmoen sin debut fra start. Det har vi mer om.

 

Dette var en meget interessant kamp, men ingen vestlandsaviser fant det interessant at Moa var tilbake i sin første kamptropp siden i vinter, og dessuten skulle møte på meget kvalifisert motstand. Rart, ettersom Moa bør være en spiller i landslagsdiskusjonen når han er skadefri og i form. Vi tok en prat med Gard Holme om kampen og har dramatisert et kampreferat ut i fra det.

 

Vålerenga åpna kampen svakt. Passivt spill og med alt for mye respekt for hjemmelaget. Falk Larsen solgte seg litt på midtbanen og Johnny Furdal utnytta det. Kippa igjennom Adnan Cirak i rommet bak en litt feilplassert midtstopper Nedrebø. Aleine med Møller gjorde han ingen feil og Vålerenga kom tidlig bakpå. Men Vålerenga spilte seg opp og kontra fra venstre mot høyre og Henrik Udahl spilte Falk Larsen igjennom som sikkert plasserte ballen til side for keeper. Utligning og det holdt seg til pause.

 

Usikkerheten i starten av første omgang var borte og Nedrebø fant til bake til posisjoneringsspillet en midtstopper skal ha; men en linjedommer uten sans for å løfte flagget på en soleklar offside sørga for at Nest-Sotra fikk gå opp i 2 – 1 ved Kristoffer Zachariassen. Vålerenga svarte kjapt. Aron Dønnum tredde igjennom Moa som skøyt. Keeper måtte gi retur og Falk Larsen var frampå og utligna for andre gang.

 

3 – 2 kom på et hjørnespark der en klynge sotraværinger gikk inn i kroppen på Møller som mista ballen. Frispark i nitti prosent av tilfellene, men ikke denne gang. Cirak satte dermed sin andre for dagen; men Vålerenga var ikke ferdige. Dønnum var igjen servitør, denne gang på frispark og riktig nok via toppen av skallen til en Nest-Sotraspiller. Udahl heada elegant tilbake til Ulrik Koren som fyra av. Ballen blei stoppa på målstreken av et Nest-Sotra-bein, men Koren var framme på sin egen retur og satte inn utligninga til 3 – 3.

 

Vålerenga burde nok holdt unna, men to minutter på overtid smalt det. Falk Larsen tok litt stor risiko og mista ballen i farlig posisjon. Nest-Sotra fikk til et hardt innlegg fra venstre, som Mats Andersen skulle klarere til hjørnespark. Han kasta seg inn med foten, men klarerte den dessverre inn i eget mål i stedet. Surt!

 

Moa klarte seg tålelig bra etter forutsetningene. Han har ikke spilt kamp på lenge, men han er Moa. Altså fikk han konstant to oppassere. Helt glimrende for Vålerenga siden det ga mer rom for vinga våre. Han skulle i utgangspunktet kun spille i seksti minutter, men en spillesugen Moa grein seg til å få spille lenger. Etter 67 minutter var det dog slutt og Holme kommanderte Moa i dusjen. Han er, på tross av en bra kamp, ikke aktuell for de to neste kampa siden de går i Vallhall på et hardt kunstgress.

 

Sandmoen blei plassert på høyre kant og løste det ganske godt defensivt; men merka at tempoet var et knepp opp fra det vante offensivt. Spilte solid, men blei veldig sliten og blei bytta ut samtidig med Moa. Gutta har nå kamper både onsdag og søndag. Fra a-laget er det ikke mange tilgjengelige, men Møller spiller sannsynligvis begge kampa og Falk Larsen på søndag. Begge kampa vises på Klanens Webradio.

 

Tap etter utvisning

Vålerenga G16 møtte Bodø/Glimt på Valle og tok oppskriftsmessig ledelsen 1 – 0 ved Sander Werni. Bønda utligna og rett etterpå fikk Adil Rahman rødt kort. Med en spiller mindre sleit Vålerenga og måtte se 1 – 2 og 1 – 3 komme med tre minutters mellomrom. Ti minutter seinere fikk også Bodø/Glimt straffe og scora på den. Sander Werne retta opp litt på slutten med en redusering.

 

Gutta ligger nå på en femteplass; men det er bare tre poeng opp til de tre laga foran. Opp til Tromsø er det seks poeng. Tromsø er guttas neste motstander og gjester Valle allerede på fredag. I Nasjonal vårserie er det de fire beste som får spille i høstserie avdeling 1, mens de fire dårligste spiller i avdeling 2.

 

Schryvers mot EM

Tine Schryvers er tilbake på det belgiske landslaget og da Belgia møtte Estland i kvalifiseringa på fredag, så fikk hu spille kampens siste femogtyve minutter. Da leda Belgia allerede med fire mål og økte ytterligere med ett mens Schryvers var på banen. Dermed topper Belgia fortsatt gruppa, poenget foran England som spiller igjen allerede i morgen.

 

Fridlund scora mot USA

Ingrid Søndenå starta kampen og Johanne Fridlund avslutta den da Norges J23-lag tapte 2 – 1 for USA i 4-nasjonersturneringa i Lilleshall. Fridlund kom inn i det 65. minuttet og det tok kun syv minutter før hun reduserte USAs ledelse. I morgen spiller de turneringas siste kamp. Motstander er Sverige.

 

Sandrakumar mot Bulgaria

Madhusan Sandrakumar er i Pravets for å spille to treningskamper mot Bulgaria. Den første spilles i kveld, den andre på onsdag.

 

Linker til intervjuer med backer

Svenske fotbollsdirekt har gjort et intervju med venstreback Jesper Arvidsson her, mens Vpn har gjort et intervju med høyrebacken på vei tilbake fra utlån Niklas Gunnarsson her.

 

Trolls tapte igjen

Vålerenga Trolls’ herrelag tapte igjen. Lura Bulls vant 29 – 13 og dermed er det klart at gutta kommer sist i årets eliteserie og dessuten ikke går til sluttspill. Med seier kunne de teoretisk sett nå sluttspill ved å slå Oslo Vikings i den siste kampen, men nå blir de stående med de to poenga de tok i serieåpninga mot nettopp Lura Bulls.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Bulgaria – Norge G18, Treningskamp, Sport Complex Pravets