Straffetap for Søndenå

03.06.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Ingrid Søndenå spilte hele kampen da Norges U23-landslagsjenter spilte 1 – 1 mot England i firenasjonsersturneringa i Lilleshall. Johanne Fridlund var ubenytta reserve. England scora alle måla og vant også 4 – 2 etter straffespark. Lørdag møter de USA før de avslutter med Sverige på tirsdag.

Ingrid Søndenå greide ikke å redde Norge aleine. Foto: Thomas Brekke Sæteren.

 

Knuste Jeløya

Sprint fra Jeløya i Moss kom fra en sterk 3 – 2 seier hjemme på Bellevue mot Skeid, men gikk på en stjernesmell da de gjesta Valle.  Allerede etter to minutters spill satte Didrik Støer Hagen inn kveldens første mål. Christian Njøten la på til 2 – 0, Allesandro Caroprese satte 3 – 0 før Njøten scora igjen og Jardar Jameson la på til 5 – 0 rett før pause. Jameson økte igjen rett etter pause og i kampens siste ti minutter fullførte Njøten hattricket før han også sørga for å sette sitt fjerde mål for dagen.

 

Etter massakren av mossingene klatra Vålerenga til en femteplass på interkretstabellen. To poeng bak Follo, tre poeng bak Fredrikstad som har én kamp mer spilt og som gutta møter på bortebane om ei uke. Det er foreløpig for langt opp til Sarpsborg 08 som holder andreplassen og Stabæk har nærmest vinni serien allerede. Gutta har nå tre seiere på rad og det inkluderer en sterk borteseier i Sarpsborg.

 

Litt spesielt at Njøten scora sine fire første mål i samme kamp. Med det kom han opp på samme antall mål som nå Jameson, Nicolay Grimstad og Aron Dønnum har. Det er fortsatt Henrik Udahl som er toppscorer med fem mål.

 

Schryvers mot Estland

Tine Schryvers er tilbake på det Belgiske landslaget etter to år med skader. I kveld møter de Estland borte på Tartu Tamme. Belgia er ubeseira på fem kamper men har to uavgjorte kamper. Borte mot England og hjemme mot Serbia. Ett poeng skiller dem fra England. Belgia vant 6 – 0 hjemme mot Estland i april, så det bør være plankekjøring.

 

Nest-Sotra

Vålerengas rekruttgutter reiser til Sotra for å møte Nest. Topplaget i PostNordligaens avdeling 3 har fire strake hjemmeseiere og 11 – 3 i målforskjell. Laget spilte i OBOS-ligaen i fjor og er opprykksfavoritter i år. Max Jakob Bjørsvik som fikk to kamper for Vålerenga i 2014. Sannsynligvis blir det også med noen a-lagsspillere på denne kampen, som alt har skrivi om.

 

Dette er uansett årets vanskeligste kamp; men vi har trua på poeng. I fjor slo de opprykkslaget KFUM 3 – 4 borte og de klarte uavgjort 2 – 2 i Tromsdalen. Laga møttes også i 2010. Da scora Adnan Haidar med et knallskudd fra førti meter. Ledelsen holdt til pause, men i andre omgang utligna Nest-Sotra. Allikevel burde Vålerenga vinni, men Mustafa Abdellaoue brant straffa like før full tid.

 

På søndag er det Vålerengas G16-lag som skal i aksjon mot Bodø/Glimt på Valle. Det er nasjonal serie og seier er meget viktig i denne kampen. Da vil Vålerenga passere bodøværingene og ligge på en plass som tilsier at de kommer inn i topp åtte serien i høst.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:00 Fotball: Estland – Belgia Damer, EM-kval Gruppe 7, Tartu Tamme

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 12:00 Fotball: USA – Norge J23, 4-nasjoners, Lilleshall National Sport Centre

Lørdag 14:00 Fotball: Nest-Sotra – Vålerenga 2 Herrer, PostNordligaens avd 3, Ågotnes

Lørdag 14:00 Am. Fotball: Lura Bulls – Vålerenga Herrer, Eliteserien, Lura Stadion

Søndag 17:00 Fotball: Vålerenga G16 – Bodø/Glimt, Nasjonal Serie vår 01, Valle kunstgress