Advarsel: ‘Enga er tilbake!

18.04.2016 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Det smalt skikkelig for Bård Floviks gutter på søndag. Akkurat som forventa. Best av alle var Niklas Castro. Spilleren som var med å rundspille Floviks kjære Tromsø så grundig i Vallhall i kvartfinalen i NM G16 i 2012 at det til slutt sto hele 5 – 0 til Vålerenga, men var nærmere 15 – 0 enn 5 – 1. Flovik var da landslagstrener for G16. På neste landslagsuttak var det ingen vålerenggutter fra den kampen – kun Ivan Näsberg blei tatt ut. Han var for øvrig skada. Tromsø fikk med hele seks spillere.

Gudmund Kongshavn rakk ikke å slenge seg en gang på 3-0. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det sier egentlig alt om Floviks trenergjerning. Ultradefensivt med kælk og mæl som eneste mål og mening med spillet. Et spillende lag som Vålerenga var sjanseløse på å få med spillere som Markus Nakkim, Hassan Rahmani, Simen Hestnes, Rino Falk Larsen og Niklas Castro. De var rett og slett for gode ballspillere. I stedet blei det tatt med spillere som kun skulle slå en flopasning.

 

Vi så det i går også. Tromsø lå ultradefensivt og spilte kun kælk og mæl-fotball. Vålerenga styrte alt på Ullevaal Stadion og høyresida med Castro og Simon Larsen var det lille ekstra. De sto da også for Vålerengas tre første sjanser. Den første et innlegg fra Castro som Brown feilberegna hardheten på. Den andre et innlegg fra Larsen som Brown brassa over. Det tredje et innlegg fra Castro som Brown styrte enkelt i mål.

 

Den høyresida er bare så jævlig god. Robert Lundström var tilbake i går, men det skal gått gjøres å komme inn å rappe plassen fra Larsen nå. Måten å komme inn på er nok at Kjetil Wæhler får ett gult kort til og Simon Larsen dyttes inn som midtstopper, for det samarbeidet mellom Castro og Larsen minner om et skikkelig radarpar som skjønner hverandre og finner hverandre.

 

Ghayas Zahid var også tilbake og i andre omgang skaffa han først straffe som Daniel Fredheim Holm satte sikkert i mål. Deretter satte han sjøl inn 3 – 0 på vakkert vis. Et innøvd frisparktrekk. Castro sto ute på sekstenmeteren i returrommet. Så jogga han helt uventa ned til femmeteren. Uforståelig, men slik at en tromsøværing gikk ut og dekka ham. Da han blei dekka opp gadd ikke Castro å stå der lenger, men jogga Castro ut til sekstenmeterstreken igjen. Tromsøværingen skjønte ingen ting. Han trakk seg tilbake inn i feltet – og akkurat da, mens tromsøværingen hadde retning for dødlinja, rykka Zahid motsatt vei og ut på femmeteren der Castro hadde stått. Og akkurat da slo Herman Stengel knallhardt en markkryper inn mot femmeteren. Zahid brukte krafta fra Stengels frispark og breisida kula inn i nettmaskene. Kampen var punktert.

 

Men Vålerenga var ikke ferdige ennå. Når Flovik nå måtte sende litt folk oppover i banen, så slo Brown nådeløst kontra. Slo hardt inn mot Fredheim Holm, som elegant unngikk ballen og dermed serverte Zahid. Han trakk seg mot skuddmulighet og da kom Rasmus Lindkvist løpende. Zahid slo og Lindkvist var aleine med keeper og Gudmund Kongshavn må ta den bota for å slippe ballen mellom beina.

 

4 – 0 var akkurat som vi forespeila det i analysen før kampen. Klanen var også veldig bra på tribunen i går. Det var ikke mange oppholda som varte mer enn tyve sekunder. Sangfeltet på gamle konge fungerte virkelig bra. Det var tett befolka av folk som mer enn gjerne dro på litt ekstra. Sånt smitter videre. Nå virker det også som den evinnelige klaginga er borte fra tribunen. Undertegnede hørte ikke mye dritt i går, faktisk ingen ting. I går var det virkelig moro på tribunen.

 

Vålerenga klatra tre plasser og er nå plassert over nedrykksstreken. Så lite skulle altså til. Nå får gutta en bortekamp i Molde mot nok et lag som ikke har tapt ennå. Vi slår best nedenfra og klatrer videre oppover tabellen. Bohembussen går og forlater Bohemen klokka 08:00 på torsdag morgen. Prisen er 600 kroner. Påmelding i Sjappa.

 

Tap for Klepp

Vålerengas damelag tapte sin tredje strake kamp i toppserien og konkurrerer nå med herrelaget om hvem som skal gå flest kamper uten poeng. Klepp scora etter fire minutter, noe som sto seg til pause. Så scora de i første minutt etter pause. Vålerenga reduserte til 2 – 1 ved Anne Stenstvedt, men Klepp scora nok en gang og vant 3 – 1. Da har de i hvert fall scora, men står altså med null poeng på tre kamper. I neste kamp møter de undulatene hjemme. De vant hele 10 – 0 over Urædd. Det blir en tøff kamp, men vi minner om at lag som vinner tosifra som regel taper neste kampe – så det så…

 

Seier for G16

I fjor var det en tung sesong for Vålerengas G16-lag i nasjonal serie. I år starta de med seier 1 – 3 borte mot Mjøndalen på Isachsen stadion. Robin Loe Nielsen satte inn det første målet og Geir Huus Skeie sørga for tomålsledelse til pause. Bønda reduserte, men Marcus Melchior punkterte kampen.

 

Frigg

Vålerengas rekruttgutter tok ledelsen i PostNord-ligaens avdeling 3 med en sterk 4 – 1 seier over Vard Haugesund. Haugesund svarte med 4 – 1 seier i sin andre kamp og før kveldens siste kamp i andre runde, ligger Vålerenga på fjerdeplass. Det er ett poeng opp til tabelltoppen, hvilket betyr at gutta inntar den med en uavgjortkamp borte mot Frigg på Tørteberg.

Vålerenga stiller med Adrian Møller, Rino Falk Larsen og Simen Juklerød fra a-lagstroppen. Henrik Udahl har fått besøk på toppscorerlista av en florøfisker og en solafisker; men ett mål fra Udahl og han troner igjen øverst slik han gjorde etter den første runden. Udahl scora to i første serierunde og fulgte opp med et mål fire minutter etter at han kom inn i NM-kampen sist.

 

Klanens Webradio streamer kampen. Forholdene på Tørteberg er så som så, men forhåpentligvis står teknikken den kjekke bi og sendinga fungerer som forventa. Frogner Stadion er dessverre ikke i spillbar forfatning. Der må det byttes kunstgress og det er grunnen til at kampen spilles på Tørteberg ved Chateau Neuf. Kampstart er 19:00, men som vanlig starter sendinga litt før, slik at man får intervjuer med trenere og lagoppstillinger og sånt. Sendinga kan du se her.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: Frigg – Vålerenga 2 Herrer, PostNord-ligaens avdeling 3, Tørteberg Kunstgress