Analyse: Vålerenga – Tromsø, Tippeligaen

17.04.2016 av under 2016, Fotball, Herrer, VIF | 1 kommentar

Vålerenga står fortsatt med null poeng etter de fire første serierundene; men fikk en liten opptur med scoring av Deshorn Brown mot Stabæk og dessuten en solid seier i cupen. Der sto det fire mål til slutt, men i realiteten skulle det stått seks mål. Det er derfor lov å håpe at det nå har løsna framover for Vålerenga.

På gårsdagens trening møtte over hundre supportere opp og viste sin støtte til gutta. Vissheten om at tribunen støtter dem er viktig. Det gir en positiv tankegang inn mot kampen – og tross alt: Det er seksogtyve kamper igjen av serien. Det første slaget å vinne er på Ullevaal i kveld.

 

Tromsø har så langt ikke tapt i år. Allikevel er de kun seks poeng foran Vålerenga. Vålerenga på sin side har vinni de tre siste oppgjøra mot Tromsø på Ullevaal og med Kjetil Rekdal ved roret har Vålerenga vinni 3 og spilt 1 uavgjort. Tar vi med Rekas første periode i Vålerenga er statistikken 6 – 4 – 1 og det tapet kom ikke på Ullevaal. Det er altså stor sannsynlighet for at Vålerenga for årets første poeng i kveld.

 

Keepere

Marcus Sandberg er fortsatt skada og det betyr Aslak Falch i mål. I mål har de Gudmund Kongshavn. Det ville vel vært typisk om han sto årets kamp mot Vålerenga, men Vålerenga har heller ingen dårlig keeper. Kongshavn har vært mye skada og mista stort sett hele fjorårssesongen. Talentet har stagnert og det blir jevnt på keeperplassen som Sotahjørnet vekter til 0 – 0.

 

Forsvar

Robert Lundström er tilbake for Vålerenga, men er – som Anders Nedrebø – ikke klar for nitti minutter. Jesper Arvidsson og Jonatan Tollås Nation er ikke med og Sander Pettersen har dermed fortsatt en plass i troppen. Kjetil Wæhler er bankers midtstopper. Simon Larsen har gjort det så godt på høyrebacken at vi tror han fortsatt får den plassen og det betyr Enar Jääger som midtstopper. Venstreback blir Rasmus Lindkvist, så kan det tenkes Lundström kommer inn for å gi offensiv kraft utover i andreomgang – dersom det skulle trenges.

 

Simen Wangberg og Magnar Ødegaard danner midtstopperpar i Tromsø. To store stoppertalenter, som fortsatt mangler litt på rutinen. Kent-Are Antonsen på venstrebacken er like dann. Ung og lovende, dessuten meget god offensivt. Rutinen i forsvaret sitter på høyrebackplassen og heter Hans Nordby. Dette synes vi ser klar fordel ut for Vålerenga. Midtstopperparet til Reka er langt sterkere enn Bård Floviks mannskap, mens backene ser nokså like ut – kanskje med en liten fordel offensivt i Vålerenga. Det vektes 1 – 0.

 

Midtbane

Vålerengas midtbane er ikke lenger så selvfølgelig som i serieåpninga. Rino Falk Larsen er ute, men fire spillere kjemper om to indreløperroller. Christian Grindheim får sannsynligvis starte for å holde rutinen på plass. Rundt seg er det tre sterke kort. Herman Stengel, Sander Berge og Vajebah Sakor. Sakor mangler nok litt på nitti minutter ennå, så det står mellom Stengel og Berge – veldig jevnt. På Sotahjørnet ville vi gått for Stengel, men tror Reka ville valgt Berge om han ikke var syk. I tierrollen står det mellom Herman Stengel, Daniel Fredheim Holm og Ghayas Zahid. Vi faller ned på Zahid som vanlig.

 

Tromsø kommer nok ultradefensivt med en femmer på midtbanen. Indreløpere er nok bankers Christian Landu Landu som er meget god defensivt. Sammen med seg tror vi han får Jonas Johansen. Det er defensivt, defensivt og defensivt. Akkurat sånn vi trur Floviks Tromsø kommer. Til venstre hadde de Lasse Nilsen mot Odd. Han er i utgangspunktet back. Alternativet er Mikael Ingebrigtsen, men igjen – vi tror Flovik er ultradefensiv og velger Nilsen. På høyrekanten finner han plass til Magnus Andersen i hard kamp med Thomas Lehne Olsen som nok kommer inn i tilfelle de skulle ha bruk for et mål. Igjen synes vi Vålerengas lag ser langt sterkere ut og setter en 1 – 0 også her.

 

Angrep

Vi har allerede dytta Rasmus Lindkvist ned på backen. Det gjør det hele litt enklere. Niklas Castro har nemlig vært vår beste spiller i det siste og får soleklar plass på høyrevingen. Daniel Fredheim Holm dytter vi inn på venstresida og så står kampen mellom Deshorn Brown og Elías Már Ómarsson sentralt. Den kampen tror vi Brown vinner. Simen Juklerød er også med i troppen, men lite trolig at han får starte.

 

Geir Åsen får den tilbaketrukne tierrollen i Tromsø. Foran seg får han enten Runar Espejord eller Sofien Moussa. Vi tror det skulle blitt Espejord, fordi Moussa blir for spe når Tromsø skal ligge så langt bakpå de bare kan; men så vidt vi veit er Espejord lyskeskada og ikke med i troppen. Så da blei det Sofien Moussa. Igjen gir vi fordel 1 – 0 til Vålerenga.

 

Vålerengas antatte startellever:

Aslak Falch

Simon Larsen – Enar Jääger – Kjetil Wæhler – Rasmus Lindkvist

Herman Stengel – Christian Grindheim

Ghayas Zahid

Niklas Castro – Deshorn Brown – Daniel Fredheim Holm

 

Tromsøs antatte startellever:

Gudmund Kongshavn

Hans Nordby – Magnar Ødegaard – Simen Wangberg – Kent-Are Antonsen

Magnus Andersen – Christian Landu Landu – Jonas Johansen – Lasse Nilsen

Geir Åsen

Sofien Moussa

 

Øvrig

Hjemmebanefordel og litt vått gress tror vi skal gi Vålerenga en ekstra boost. Oppmøtet på treninga i går likeså. Flovik er en kjip fyr vi har lite tro på i kampsammenheng. Derfor vekter vi fordel 1 – 0 til Vålerenga også her og ender på følgende tips:

Vålerenga 4 – 0 Tromsø

 

  1. […] – 0 var akkurat som vi forespeila det i analysen før kampen. Klanen var også veldig bra på tribunen i går. Det var ikke mange oppholda som […]